velkommen til fjells i sommer!

Gjendebu med utsikt fra soverommet til Mesmogtinden. Vanskelig å sove bort sumarnatta med en slik utsikt! Foto: Nina Therese Myhre

Lørdag 30. juni åpner DNT-hyttene dørene for en ny sommersesong. Vi feirer med gratis overnatting på DNTs betjente fjellhytter* i åpningshelgen.

Sommeren er noe for seg selv i Norge. Du kan oppleve alt fra flotte tradisjonelle fotturer i fint fjellterreng og blomsterfylte daler, til skiturer på vidder og spektakulære fjelltopper. DNT har 550 hytter å velge mellom, og lørdag 30. juni åpner svært mange av våre betjente hytter. De betjente hyttene drives av et vertskap og tilbyr servering av måltider (ofte trerettersmiddag samt vin/øl-rettigheter) og overnatting på to- til firemannsrom eller sovesal. De fleste hyttene har enkel, god standard med strøm, dusj og tørkerom for turtøy.

Temaet for sommeråpningen er retro. Ta utfordringen og still i et sporty og retro turantrekk. Det blir premiering av beste antrekk fra hver hytte. Bestyrerne på hyttene byr på tradisjonsrik og god fjellmat, og gjestene får prøve seg på en morsom historiequiz. Det vil være underholdning og arrangementer på noen av hyttene.

Husk også dele bilder fra sommerens første fjelltur med #Kvikklunsj, #turistforeningen og #sommeråpning og delta i trekningen av en 2 kgs Kvikk Lunsj, andre Kvikk Lunsj-effekter og hytteovernattinger fra DNT. Vinneren trekkes 4.juli. Ved å delta i konkurransen aksepterer du konkurransevilkårene, her finner du også mer informasjon om konkurransen.

Gratis overnatting i åpningshelgen

I anledning DNTs 150-års jubileum tilbyr vi alle DNT-medlemmer gratis overnatting på de fleste av DNTs betjente fjellhytter* lørdag 30.juni til 1.juli. Dette gjelder både ved forhåndsbestilling og direkte oppmøte på hytta. Gyldig medlemskort må forevises, dette laster du ned på mobilen. Det er også mulig å tegne medlemskap på hyttene. Merk at hyttenes ordinære avbestillingsregler gjelder for forhåndsbooking. Det betyr at du kan bli belastet for overnattingen om du bestiller og ikke møter opp.

*) Tilbudet gjelder ikke på følgende hytter: Haukeliseter, Preikestolhytta, Stranddalen Turisthytte, Lysefjorden Turisthytte, Finsehytta,  Aursjøhytta, Vangshaugen og Todalshytta.

Velkommen skal du være!

På DNTs betjente hytter står det hyggelige vertskapet klart for å ta deg i mot. Her er en oversikt over hvilke hytter som åpner for sommeren.

Husk å sjekke føremeldingen

På grunn av store lokale variasjoner, anbefaler vi å ta kontakt med din lokale turistforening eller hytte for oppdaterte førerapporter. Her finner du oversikt over forholdene i fjellet akkurat nå.

Bli med på fellestur i sommer

Over det ganske land arrangeres det turer og aktiviteter gjennom sommeren, for alle nivåer og alle aldre. Bli med du også!