Logo
Til DNT.no forside
To damer med sekk på fjelltur

Planlegg sommerens drømmeturer

Her er DNTs tips til vakre fjellområder som venter på å bli oppdaget av deg i sommer.

Publisert: 10. april 2024
Inspirasjon

Grønne fjellvann, bratte fjell og utsikt som kan ta pusten fra deg. Endelig er det snart sommer igjen, og nye muligheter for å oppleve det vakre landet vårt. Disse hyttene og rutene venter på deg!

Jotunheimen: Blant Norges høyeste fjell

Jotunheimen er Norges mektigste og mest besøkte fjellområde. Her finner du alle Norges topper over 2300 meter, grønne fjellvann, og stier som snor seg innimellom fjell og inn i vakre daler. Både fjellklatrere og fotturister kan finne alt de ønsker seg her. Velg korte, familievennlige turer, krevende toppturer eller lengre vandringer.

Betjente hytter i Jotunheimen

Anbefalte turer i Jotunheimen

Les mer om området: Jotunheimen

Annonse:

Mektige Skarvheimen

Østlandet og Vestlandet møtes i et mektig favntak med brede daler, vide flyer, spisse tinder og stupbratte lier. Dette er Skarvheimen.

Betjente hytter i Skarveheimen

Les mer om området: Skarvheimen

Breheimens kontraster fra fjord til fjell 

Breheimen med Jostedalsbreeen, frodige daler, breer og karrige topper byr på en unik variasjon av opplevelser. På forsommeren kan du oppleve vinterforhold på breene og toppene, vår nede i lia og sommer i dalene. Vestover kommer du til Fjordane, som har lavere topper, men som ellers er like variert og vakkert som Breheiemen. 

Prøv disse hyttene i Breheimen

Les mer om området: Breheimen

Helt på (Hardanger)vidda! 

Hardangervidda er Nord-Europas største høyfjellsplatå. Her er det store, flate vidder, fiskemuligheter i massevis, rikt dyre- og planteliv og spektakulære fosser.

Bejtente hytter på Hardangervidda

Anbefalte turer på Hardangervidda

Les mer om området: Hardangervidda

Trøndelag - i midten av Norge

Med Sylmassivet som naturlig midtpunkt strekker Sylan seg utover både Norge og Sverige, og kan by på praktfulle fjell og nydelige vidder. I Sylan kan du faktisk gå på sti i 150 km uten å krysse en eneste vei. Trollheimen består av alpine topper og lune daler. Den varierte naturen har begeistret fotturister i godt over hundre år. Her finner du koselige tradisjonsrike hytter og et stort rutenett.

Betjente hytter i Trøndelag

Anbefalte turer i Trøndelag

Les mer om turområdene: Trollheimen og Sylan

Rondane og Dovrefjell: Fristende topper og vakker natur

Rondane er et av de kjæreste og mest kjente fjellområdene i Sør-Norge. Fjellformasjonene er runde og terrenget en fornøyelse å vandre i. Høyt og fritt over fjellviddene på Dovre rager Snøhetta 2286 meter over havet, Norges høyeste fjell utenfor Jotunheimen. Her finner du både moskus og villrein.

Betjente hytter i Rondane og på Dovrefjell

Anbefalte turer i Rondane og Dovre

Les mer om turområdet: Rondane og Dovrefjell

Del artikkel:
Del på e-post

Se også

Bli frivillig
Bli frivillig
Bli medlem
Nydelige Trollfjordhytta ligger på grensen mellom Vesterålen og Lofoten. Turen opp til hytta går fra Austpollen innerst i Trollfjorden.
Bli medlem