Logo
Til DNT.no forside
Tilbake til Turområder
Kart over Trollheimen området
Fjell

Utforsk Trollheimen

Alpine topper og lune daler med tradisjonsrike hytter danner en fin ramme for fjellturer både sommer og vinter i Trollheimen, et område som også blir "perlen blant norske fjelltrakter". Variasjonene og kontrastene preger naturen i Trollheimen og har begeistret et økende antall fotturister i godt over hundre år.

Kremturer fra DNT-hyttene i Trollheimen
Jøldalen juli 2023 Inspirasjon
Publisert: 12. mai 2023

Kremturer fra DNT-hyttene i Trollheimen

Alpine topper og lune daler med tradisjonsrike hytter danner en fin ramme for fjellturer både sommer og vinter i Trollheimen, et område som også blir "perlen blant norske fjelltrakter". Variasjonene og kontrastene preger naturen i Trollheimen og har begeistret et økende antall fotturister i godt over hundre år. Skal du besøke en eller flere hytter i Trollheimen, fins det utallige flotte dagsturer å gå dersom du ønsker å bruke hytta som "basecamp" mens du utforsker området. Vi har samlet noen av de fineste kremturene fra hver hytte.

Hytte-til-hytte turer i Trollheimen
To personer med tunge ryggsekker går i varmt vær på tvers av bildet, med en grønn ås i bakgrunnen Inspirasjon
Publisert: 12. mai 2023

Hytte-til-hytte turer i Trollheimen

Bedre tilbud med tog og buss til fjells i Trøndelag
Naturlandskap, hvor en litt overvokst vei med to hjulspor strekker seg fra synspunktet og inn i bildet. På høyresiden av veien er en liten hvit vardestein med påmalt rød T. Mellom oss og fjellet i bakgrunnen kan man så vidt skimte en regnbue. Inspirasjon
Publisert: 16. juni 2024

Bedre tilbud med tog og buss til fjells i Trøndelag

Annonse:
DNT-hyttene i Trollheimen
Trollheimen august 23. Trollheimshytta og Svartådalen.

DNT-hyttene i Trollheimen

Et besøk i Trollheimen er ikke bare en storslått naturopplevelse. Turisthyttene, fjellgårdene og den varierte naturen gjør sitt til at turen også blir en uforglemmelig kulturopplevelse. Jo, Trollheimen er kontrastrik og storslått - og få er de som angrer på at de lot seg friste til et møte med trollene.

Les videre

Se også

Bli frivillig
Bli frivillig
Bli medlem
Nydelige Trollfjordhytta ligger på grensen mellom Vesterålen og Lofoten. Turen opp til hytta går fra Austpollen innerst i Trollfjorden.
Bli medlem