Logo
Til DNT.no forside
Fra Kårvatn over Bjøråskaret til Innerdalen.

Hytte-til-hytte turer i Trollheimen

Alpine topper og lune daler med tradisjonsrike hytter danner en fin ramme for fjellturer både sommer og vinter i Trollheimen, et område som også blir "perlen blant norske fjelltrakter". Variasjonene og kontrastene preger naturen i Trollheimen og har begeistret et økende antall fotturister i godt over hundre år. Her har vi funnet fram til hytte-til-hytte turer i Trollheimen, som vi garanterer vil gi deg minner for livet.

Publisert: 12. mai 2023
Inspirasjon

Trekanten i Trollheimen

3-4 dager

“Trekanten” i Trollheimen er på Turistforeningens liste over de ti mest populære fjellturene i landet i celebert selskap med nasjonale ikoner som Galdhøpiggen, Besseggen og Preikestolen. Turen mellom Gjevilvasshytta, Trollheimshytta og Jøldalshytta går i et av Midt-Norges vakreste fjellområder med frodige seterdaler og sagnomsuste topper.

Hyttene langs Trekanten i Trollheimen

 

Vest-Trollheimen

4 dager

Opplev norsk natur på sitt vakreste! Turen mellom fjellgårdene Bårdsgården og Kårvatn og videre til Innerdalen går ikke over topper og rygger, men omgivelsene er storslåtte. Utsikten fra Bjøråskaret mot Innerdalen og Innerdalsfjellene er noe av det vakreste du kan oppleve i Midt-Norge. Vi anbefaler å gå denne trekantturen fra Bårdsgarden, men du kan også velge å starte turen fra Kårvatn eller Innerdalen.

Hyttene langs turen Vest-Trollheimen

Annonse:

Sykkel- og fottur i Trollheimen

3-4 dager

Dette er en variert og opplevelsesrik tur i vakker fjellnatur som passer for både store og små. Vi sykler først langs en gammel setervei inn til trivelige Jøldalshytta. På Jelsetra like ved hytta kan man oppleve tradisjonelt seterliv med geiter og kyr. Neste dag går turen videre på sykkel til foten av Geithetta og videre til fots over fjellet og ned i furuskogen til Trollheimshytta, midt i hjertet av Trollheimen. Tilbaketuren siste dag legger vi gjennom Svartådalen hvor det er fine bademuligheter. Så finner vi igjen syklene og returnerer på to hjul tilbake til parkeringsplassen på Kleva.

Hyttene langs sykkel- og fotturen i Trollheimen

 

Rundtur i Barnas Naturverden

4 dager

Barnas Naturverden er et spennende fjellområde med korte og barnevennlige dagsetapper mellom tre eventyrhytter. Her kan familien ferdes sammen og garantert få opplevelser som vil gjøre et sterkt inntrykk på åpne barnesinn.

På Heverfallssetra kan barna oppleve dyr og tradisjonelt seterliv før turen går til fjells etter godt merka stier mellom tre ubetjente hytter. Hyttene er rekonstruksjoner etter gamle sælehus som pilegrimene brukte til overnatting på vei til Nidaros. Hyttene står ulåst og har enkel standard med åpne ildsted, ljore i taket og liggebenker til å sove på. Dette åpner for innlevelse i en spennende periode i Norges historie som gjør at oppholdet på hyttene får en ekstra dimensjon. 

Hyttene langs rundtur i Barnas Naturverden

 

SignaTUR Trollheimen

7 dager

Blant tusser og troll i den trønderske fjellheimen er det skjult en skatt av en tur. I syv magiske dager og netter kan du vandre langt, langt og lengre enn langt gjennom frodige skoger og lune daler, besøke ærverdige turisthytter, og få naturopplevelser for livet.

SignaTUR Trollheimen byr på det ene vakre postkortmotivet etter det andre. Du får oppleve Gjevilvassdalen, Innerdalen, Storlidalen, Jøldalen og Folldalen som av mange fjellvandrere er utpekt som noen av Norges vakreste seterdaler. I tillegg byr SignaTUR Trollheimen på spektakulære omgivelser og muligheter for å bestige både Snota, Innerdalstårnet og Blåhø.

Som om dette ikke er nok, så byr turen på overnattinger på turistforenings kvarterer på fjellgårder og eventyrhytter som alle ble bygd på 1800 tallet. Ikke rart at NRKs "Ut i naturen" har laget en rekke TV-program fra denne frodige fjellheimen. SignaTUR Trollheimen garanterer en opplevelse for livet.

Hyttene langs SignaTUR Trollheimen

 

Firkanten i Trollheimen

4 dager

Firkanten er en variert og praktfull rundtur etter merkede ruter i sentrale deler av Trollheimen. Ta gjerne med fiskestang og badetøy i sekken, her står mulighetene i kø. Turen starter fra Jøldalshytta, og vi anbefaler å dra inn til hytta kvelden før slik at du er klar til å gå i “rett tid” neste morgen.

Hyttene langs Firkanten i Trollheimen

Del artikkel:
Del på e-post

Se også

Bli frivillig
Bli frivillig
Bli medlem
Nydelige Trollfjordhytta ligger på grensen mellom Vesterålen og Lofoten. Turen opp til hytta går fra Austpollen innerst i Trollfjorden.
Bli medlem
Hytte-til-hytte turer i Sylan
Ramsjøhytta juni 2022
Hytte-til-hytte turer i Sylan
Dagsturer fra hyttene i Trollheimen
Gjevillvatnet, Oppdal, hvor vinter møter sommer
Dagsturer fra hyttene i Trollheimen