Logo
Til DNT.no forside
Til Turområder
Åpningsuken av Monsen minutt for minutt gikk gjennom Hardangervidda i strålende vær. Bildet er fra etappen mellom Stigstuv og Rauhelleren.
Kart

Utforsk Hardangervidda

Når du legger i vei på Hardangervidda, er du på Nord-Europas største høyfjellsplatå. Her venter langstrakte vidder, vakker natur og et er rikt dyre- og planteliv. Østre og midtre del av Hardangervidda er flat, bare avbrutt av små høyder her og der. Vestre del av av Hardangervidda er kupert med spektakulære fosser, og i nordvest ruver en av Norges største breer, Hardangerjøkulen. Den karakteristiske topper Hårteigen, 1690 moh, er selve veiviseren. Og imellom ligger det et omfattende hytte- og rutenett som venter på deg.

Anbefalte turer på Hardangervidda

Hytte til hytte turer på Hardangervidda
Mann i rød genser som sitter med solen i hytteveggen Inspirasjon
Publisert: 03. oktober 2023

Hytte til hytte turer på Hardangervidda

Hardangervidda er Nord-Europas største høyfjellsplatå. Her er det store, flate vidder, fiskemuligheter i massevis, rikt dyre- og planteliv og spektakulære fosser. I dette fantastiske området finner du et bredt utvalg av betjente og selvbetjente DNT-hytter, et godt tilrettelagt rutenett og er et perfekt sted for deg som vil gå fra hytte til hytte.

Turtips Hardangervidda vest
Stort turfølge går på sti med turlagshytte i bakgrunnen. Inspirasjon
Publisert: 03. oktober 2023

Turtips Hardangervidda vest

Med tog eller buss til Hardangervidda
Person med ryggsekk som går over toglinjer. Inspirasjon
Publisert: 09. april 2024

Med tog eller buss til Hardangervidda

Annonse:

DNT-hytter på Hardangervidda

Hardangervidda er Nord-Europas største høyfjellsplatå. Her er det store, flate vidder, fiskemuligheter i massevis, rikt dyre- og planteliv og spektakulære fosser. På Hardangervidda finner du et bredt utvalg av betjente og selvbetjente DNT-hytter og et godt tilrettelagt rutenett.

Se alle DNT-hytter på Hardangervidda
Se alle DNT-hytter på Hardangervidda

Utforsk SignaTuren MASSIV

Ønsker du deg en skikkelig styrkeprøve? Denne 350 kilometer lange fjellturen på Norges tak tar deg gjennom fire store fjellområdene Breheimen, Jotunheimen, Skarvheimen og Hardangervidda.

Les mer om MASSIV
Les mer om MASSIV

Se også

Bli frivillig
Bli frivillig
Bli medlem
Nydelige Trollfjordhytta ligger på grensen mellom Vesterålen og Lofoten. Turen opp til hytta går fra Austpollen innerst i Trollfjorden.
Bli medlem