Til Turområder
Høstferie på Sota Sæter
Kart

Utforsk Breheimen

Vil du oppleve fjell og daler, breer og tinder, og ikke møte mange andre, skal du dra til Breheimen. Navnet oser av snø og kulde, men rommer mye mer. Det er først og fremst variasjonene som gjør Breheimen så fengende. Du kan oppleve vinterforhold på breene og toppene, vår nede i lia og sommer i dalene. Spennvidden i rutenettet er også så stor at omtrent alle vil finne dagsetapper som passer. Du trenger ikke gå mellom hyttene eller i tau over breer for å oppleve Breheimen. Å bo fast på én hytte, for eksempel Sota Sæter eller Nørdstedalseter, gir deg gode muligheter til å få fine turer i området. I dag er Breheimen stort sett benyttet til friluftsliv, jakt, fiske og brevandring. I tidligere tider gikk det viktige ferdeselveier gjennom området, og fjellen ga næring til folket i bygdene rundt. Blant annet kan du gå den historiske ruten over Kamperhamrane.

Anbefalte hytte til hytte turer i Breheimen
På vei fra Arentzbu til Fast Inspirasjon
Publisert: 03. oktober 2023

Anbefalte hytte til hytte turer i Breheimen

I Breheimen, som for mange er et ukjent turområdet, finner du en rekke fantastiske turer. Enten du er på jakt etter korte toppturer med vakker utsikt eller lengre turer fra hytte til hytte. Området er vilt, vakkert og spektakulært, så vi anbefaler sterkt en tur til Breheimen.

Toppturer til fots i Breheimen
Inspirasjon
Publisert: 03. oktober 2023

Toppturer til fots i Breheimen

Skiturer i Breheimen
Sota Sæter Artikkel
Publisert: 03. oktober 2023

Skiturer i Breheimen

Annonse:

DNT-hytter i Breheimen

Breheimen har et godt opparbeidet rutenett med både betjente- og selvbetjentehytter, og DNT har 11 hytter i området.

Se alle DNT-hyttene i Breheimen
Se alle DNT-hyttene i Breheimen

Se kart over stier og hytter i Breheimen

Breheimen har et stort nettverk av stier og DNT-hytter du kan utforske, både sommer- og vinterstid. I tillegg til kart under kan du planlegge din neste tur på ut.no

Se PDF kart
Se PDF kart

Se også

Bli frivillig
Bli frivillig
Bli medlem
Nydelige Trollfjordhytta ligger på grensen mellom Vesterålen og Lofoten. Turen opp til hytta går fra Austpollen innerst i Trollfjorden.
Bli medlem