Logo
Til DNT.no forside

Seks DNT-padlehytter til ønskelista

Uansett om du er nybegynner eller en erfaren padler søker du kanskje til nye steder å utforske. Sjekk ut disse fine padlehyttene.

Publisert: 09. juli 2021
Skrevet av: Oda Ruud Framstad
Inspirasjon

Dra åra gjennom blikkstille fjellvann, med utsikt over furutoppene eller med fjordens havsalt i nesa. Det er ikke mye som slår en skikkelig fin padleopplevelse i flotte omgivelser. Kombiner det med middag og overnatting på en av disse tre flotte padlehyttene og dagen vil være komplett.

Se video av tre padlehytter til ønskelista:

Øitangen - Telemarks kystperle

På nordspissen av Jomfruland, midt i hjertet av Nasjonalparken finner du Øitangen. Et vidunderlig sted blant trærne med store uteområder, brygge og badestrand like ved.

Året rundt tilbyr denne flotte hytta, også kalt Telemarks kystperle, gode overnattingsmuligheter og knallbra padleomgivelser. Det er lett å komme seg hit med taxibåt.

Fugleperspektiv av to hus og en låve som ligger rundt et tun omgitt av skog ved en strand.  Ved stranda er det et naust og en brygge som stikker ut i sjøen.
VAKKERT: Øitangen byr på flotte omgivelser for padleentusiaster. Foto: Marius Dalseg Sætre

I kajakk til Seilerhytta

Er du på utkikk etter en padlehytte hvor du ikke mister synet av havet en eneste gang? Da er Seilerhytta på Tvedestrand, rett utenfor Borøya, noe for deg. Her kan du padle, spise og sove med sjøsprøyten i tankene.

Annonse:

Hytta ligger idyllisk til med havutsikt mot Møkkalasset fyr, og med kort vei til holmer og skjær i Raet Nasjonalpark.

Man kan enkelt nå hytta enten med egen båt eller med taxibåt. Hytta har i alt fem soverom, så her er det plass til hele din padleentusiastiske vennegjeng.

Rød hytte ytterst på en holme ved sjøen. Foran hytta ligger flere kajakker og båter ved ei brygge.
SJØLUFT: Seilerhytta er en Padlehytte med stor "P"! Foto: Marius Dalseg Sætre

Guvåghytta - Norges flotteste kysthytte?

Dra til Vesterålen Turlags mest populære hytte, Guvåghytta. Start dagen ute i morgensola med utsikt over Vesterålsfjorden før du tar åra fatt og får en padleopplevelse i omgivelser du sent vil glemme. Det er heller ikke feil å avslutte dagen rundt den etablerte bålplassen på området for å snakke om dagen som har gått.

Person i blå t-skjorte sitter inntil veggen på ei rød hytte ved sjøen. Rett over personer henger en livredningsbøye på veggen. Ved siden av hytta ligger tre røde kajakker.
Fra Guvåghytta har du nydelig utsikt mot Langøya og Hadseløya i Vesterålen. Foto: Marius Dalseg Sætre

En smak av svunnen storhet på Furøya

Sjøsetter du kajakken i Tvedestrand, kan du padle langs land helt ut til Furøya og Hestøya ute i Tvedestrandfjorden. Dette er ei øy du sent vil glemme, med vakre, gamle bygninger i et gammelt kulturlandskap. Når det er sommer og ferie er det konserter og kystkulturaktiviteter på Furøya, og flotte turstier rundt over til Hestøya. Forpakterboligen eies av Furøya Interkommunale Selskap og leies ut til Aust-Agder turistforening.

Fugleperspektiv på lang avstand av en liten skogkledd øy. Ved strandkanten ligger tre store og gamle hus.
Caption

Bo som en fisker på Sildevika

Det gamle fiskebruket Sildevika utenfor Porsgrunn har hovedhus, naust og brygge, og er et eldorado for deg som liker livet i fjæra. Her kan du boltre deg i strandliv, med bading og fisking, eller du kan sjøsette kajakken og dra på eventyr. Fine turmål i Ormerfjorden.

Ved Sildevika er det brygge for besøkende og gode teltmuligheter rett i nærheten av hytta.

Rødt naust med brygge som stikker ut over vannet ved siden av en liten strand. Bak naustet ligger en liten hvit hytte. Sola går ned i bakgrunnen og lager et stemningsfylt lys.
I Sildevika utenfor Porsgrunn kan du nyte de nydeligste sommerkvelder. Foto: Marius Dalseg Sætre

Nyt dagene på Veslekillingen

I Drammensfjorden ligger Veslekillingen, et skikkelig koselig sted med masse sjarm og et flott utgangspunkt for kajakkturer. Veslekillingen er en idyllisk sommerhytte som ligger fantastisk til midt på øya Killingen i Sandebukta, nord for Holmestrand. Hytta ligger med god avstand til hyttenaboer.

Hit kommer du med bare robåt eller egen kajakk fra Bjerkøya Båtforening i Sande kommune. Robåtene er låst med DNT-nøkkel. Ute på Veslekillingen er det kajakker til utlån.

To hvite hytter rundt et lite tun omgitt av trær. På tunet står en en benk, bord og stoler.

På Veslekillingen er det fine utområder for hygge og lek. Og like nedenfor ligger stranda og kajakker til utlån. Foto: Marius Dalseg Sætre

 

Del artikkel:
Del på e-post

Se også

Bli frivillig
Bli frivillig
Bli medlem
Nydelige Trollfjordhytta ligger på grensen mellom Vesterålen og Lofoten. Turen opp til hytta går fra Austpollen innerst i Trollfjorden.
Bli medlem