Til Trondhjems Turistforening
Trollheimen august 23. Trollheimshytta og Svartådalen.
Hus

Trondhjems Turistforenings hytter

Som DNT-medlem får du rabatt på 550 hytter, 18 av disse drives av Trondhjems Turistforening og ligger i Bymarka, Sylan og Trollheimen. Dette er både betjente, selvbetjente og ubetjente hytter. Alt fra sjarmerende og særegne små krypinn langt til fjells, til romslige og barnevennlige hytter med relativt lett adkomst. Enkelte av hyttene egner seg også for grupper og skoleklasser. Det T-merkede rutenettet i fjellet byr på utallige turmuligheter. Nedenfor er alle områdene vi har hytter i, klikk deg videre og få inspirasjon!

Bestill opphold på DNT-hytter

På hyttebestilling.dnt.no kan du utforske våre hytter, utforske i kart, se hva som er ledig når og bestille ditt neste opphold. Planlegg turen i dag og bestill plass!

Bestill overnatting
Bestill overnatting

Fjellområdet Sylan

Sylan / Bealjehkh er samlenavnet på fjellområdet mellom Trøndelag i Norge og Jämtland i Sverige. På både norsk og svensk side er det godt tilrettelagt for korte og lange turer, både i høyden, over vidder og langstrakte myrer.

Les mer om Sylan
Les mer om Sylan

Fjellområdet Trollheimen

Alpine topper og lune daler med tradisjonsrike hytter danner en fin ramme for fjellturer både sommer og vinter i Trollheimen, et område som også blir "perlen blant norske fjelltrakter". Variasjonene og kontrastene preger naturen i Trollheimen og har begeistret et økende antall fotturister i godt over hundre år.

Les mer om Trollheimen
Les mer om Trollheimen

Ramsfjella - Barnas Naturverden

"Nordafor Dovrefjell og østenfor mektige Trollheimen" i Jutulriket ligger Barnas Naturverden i Ramsfjella, et spennende fjellområde hvor rutene mellom turisthyttene er tilpasset barneføttene. Du finner denne nesten bortgjemte naturskatten i Rennebu kommune, 85 km sør for Trondheim.

Les om turen Barnas Naturverden her
Les om turen Barnas Naturverden her

Harravolden på Fosen

Fosen Turlag har en utleiehytte kalt Harravolden, som ligger ved Løsvatnet på Fosen. Turlaget har også to gapahuker, en ved Svanevatnet, og gapahuken Olavsbu i Bjugn.

Les om Harravolden på Fosen her
Les om Harravolden på Fosen her

Rønningen gård i Bymarka

Rønningen, som ligger sørvest for Store Leirsjøen, er etter hvert blitt et populært serveringssted i den sørlige delen av Bymarka, eller Leinstrandmarka som denne delen av marka egentlig heter.

Les om Rønningen gård her
Les om Rønningen gård her
Hytta Harravollen på Fosen.

Bestill en hytte for deg selv i Trøndelag

Ønsker du å leie en DNT-hytte kun for deg selv og dine? Trondhjems turistforening har to utleiehytter hvor det kun er mulig å bestille hele hytta, Orkelsjøhytta i Oppdal, og Harravolden på Fosen.

Les videre

Se også

Bestill overnatting på hyttene
Trollheimen august 23. Trollheimshytta og Svartådalen.
Bestill overnatting på hyttene
Bli medlem
Nydelige Trollfjordhytta ligger på grensen mellom Vesterålen og Lofoten. Turen opp til hytta går fra Austpollen innerst i Trollfjorden.
Bli medlem
Informasjon om TT-hyttene
Tur til Kjølihytta sommer 2023.
Informasjon om TT-hyttene
Åpningstider på våre hytter
Gjevilvasshytta i Trollheimen. Kåret til Norges fineste betjente DNT-hytta.
Åpningstider på våre hytter