turvett til norgesferien

I naturen er det plass til alle. Vi ønsker å få flest mulig ut i naturen, samtidig som vi tar godt vare på den og oss selv. For å få til dette er det viktig at alle viser godt turvett!

DNT PRESENTERER: TURVETTREGLENE 2020

1. Bestill plass på forhånd

For å unngå smittespredning må du booke plass på DNT-hyttene i år. Planlegg turen på UT.no.

2. Sett deg inn i smittevern - og hytteregler

I år er det viktig å følge de justerte hyttereglene. Hold deg også oppdatert på siste nytt fra helsemyndighetene.

3. Ikke kast søppel i naturen

Etterlat deg kun ditt eget fotavtrykk når du er på tur i naturen. Ta gjerne med søppel du finner på veien.

4.Vis godt do-vett, ta med deg papiret i en pose

Grav et hull i bakken og dekk til. Legg papiret i en pose og ta det med. Hold avstand fra stier, rasteplasser og bekker.

5. Vis hensyn til lokalbefolkning

Hytter og boliger har rett på en privat sone. Vis parkering- og campingvett. Les mer om allemannsretten.

6. Husk bålforbudet og vis bålvett

Det er generelt bålforbud fra 15. apr til 15. sept. Her er tingene du bør tenke på før du gjør opp bål.

7. Vis respekt for dyr- og fugleliv

Dyr og fugler er sårbare.
Hold avstand, lukk grinder og sjekk ferdselsrestriksjoner for området du er i.

8. Vis hensyn
til andre turgåere

Hold avstand til de du møter underveis, men si gjerne hei! I naturen er det god plass til alle.

Gratis digitale friluftslivkurs

DNT har laget flere digitale friluftskurs du kan ta, helt gratis! Dette er verktøy som vil hjelpe deg til å få en fin, trygg og spennende friluftsopplevelse. Kursene kan du ta på mobilen mens du sitter på toget til fjells, eller hva med å invitere familien på kurskveld?

Kjekt å vite

Hvordan vise naturvett

For at naturen skal ha det bra er det viktig at vi tar vare på den og hverandre. Vi gir deg noen nyttige råd på veien ut!

Bål: når og hvordan

Båltenning er en del av allemannsretten i Norge, men kan ikke gjøres når som helst og hvor som helst. Her er tingene du bør tenke på før du gjør opp bål.

Pakkeliste til sommerturen

Dette bør du ha med deg i sekken når du skal gå tur i sommerfjellet.

Slik bruker du kart og kompass

Kart og kompass bør alltid være med på turen. Men kan du bruke det?

Turtips for nybegynnere

Det første steget er å prøve seg frem. Få tips fra en erfaren turgåer og kom i gang!

Godt fjellvett handler ikke bare om hva du skal og ikke skal, men om å ha et bevisst forhold til valgene du tar før, under og etter tur. Uansett om du er en fersking eller en dreven fjellvandrer, anbefaler vi at du har Fjellvettreglene med deg på tur - hele året.

Det vi er glade i, tar vi vare på. Sammen med POW Norge har DNT ung utarbeidet syv enkle miljøvettregler for et mer sporløst friluftsliv.

ditt medlemskap betyr mye

Et medlemskap i DNT går med på å sikre natur- og friluftslivsinteressene i Norge. Vi jobber for en bærekraftig utvikling av turmål og friluftslivferdsel slik at naturen blir ivaretatt.