fiks telt og sekk

TELT 

Revnet telt? Ute i feltet er det raskeste å dekke til med tape både på utsiden og innsiden. Skal det holde ut vær og vind, så sy igjen hullet etter å ha teipet den, og legg på et ekstra lag med tape utpå. 

Hjemme er det best å sy igjen hullet, og lime på en lapp på begge sider av duken. Runde lapper holder best også på telt. Mange teltprodusenter kan reparere skader billig eller gratis. 

Har du bøyde teltstenger, vil det ofte være det beste å la dem være. Metall som blir bøyd flere ganger blir svekket betydelig, så et forsøk på bøye ut vil ofte resultere i en stang som brekker. For å bøye ut metall, varm den opp skikkelig over primus først. Bøy ut stenger sakte, uten raske støt. 
​​​​​​​
En brukket stang kan spjelkes med feks. teltplugger eller pinner og tape. Mange produsenter legger med et ekstra rør som kan brukes til det, slike kan også kjøpes på sportsbutikker. Teltstangdeler kan kjøpes stykkvis, slik at det ødelagte leddet bare kan skiftes ut når man er tilbake. Pass på å få rett dimensjon på stengene.


SEKK

Hvis du får et hull i sekken underveis på tur så kan dette reparerer med lappesett som sendes med fra produsent, eller med teip og tekstillim. Sekken holder seg bedre om den tømmes fullstendig etter turen. For å sikre at den får god lufting må du åpne alle glidelåser og henge sekken opp ned. Er den møkkete kan den enten vaskes med klut eller i lunket vann i dusj eller stamp. La gjerne sekken tørke i et døgn før du pakker den vekk.

Du kan lese flere tips om hvordan du gir utstyret ditt lang levetid hos vår turpartner Bergans

Annonse