Logo
Til DNT.no forside
Dronebilder av Kobberhaughytta, vinter 2024.

Fire skiturer som tar deg til Kobberhaughytta

Hva er vel bedre enn å spenne på seg skiene å ta turen til Nordmarkas storstue; Kobberhaughytta? I kafeen kan hytta by på fersk hvetebakst, nystekte vafler, pizza, varm drikke og mye annet godt. Ønsker du å overnatte er det åpent fra onsdag til søndag. I denne artikkelen har vi funnet frem fire skiturer som tar deg til Kobberhaughytta.

Publisert: 12. januar 2023
Inspirasjon

Nordmarkas beste pizza?

På Kobberhaughytta serveres det markapizza, en pizza inspirert av norske råvarer og gjort på hyttas egen særegne måte. Det er åpent for pizzaservering på kveldstid mandager og tirsdager når det er skiføre. I helgene i skisesongen kan det dessverre være så travelt at betjeningen ikke har kapasitet til pizzaservering.
Les mer om Kobberhaughyttas Markapizza

Søndagstur til Kobberhaughytta

Avstand: 7,7 km 
Rute: Frognerseteren - Tryvannstua - Slakteren - Kobberhaughytta 
Gradering: Enkel 

Denne søndagsturen er en klassiker i Nordmarka og fungerer tro det eller ei minst like godt på ukedager som søndager. Terrenget er variert, løypene er godt preparert, og peisestua på Kobberhaughytta er Nordmarkas triveligste.

Lunsj på Kobberhaughytta

Avstand: 14,9 km
Rute: Frognerseteren - Ullevålseter - Kobberhaughytta 
Gradering: Middels

Frognerseteren er utgangspunktet, og herfra til Ullevålseter følger vi lysløypa ned til løypekrysset på Frøensvollstråkka og fortsetter på skogsbilveien.

Til Kobberhaughytta fra Skogen

Avstand: 15,8 km
Rute: Skogen - Skomakertjern - Nordmarkskapellet - Blankvannsbråtan - Kobberhaughytta
Gradering: Middels

Frognerseterbanen åpner mulighetene for å starte turen til Kobberhaughytta fra flere steder enn bare Frognerseteren. Et av dem er Skogen. T-banestoppet på Skogen ligger riktignok noe øst for skiløypenes utgangspunkt. Men så får vi også muligheten til å varme opp med litt rask gange, før vi spenner på oss plankene.

Sus av fortiden

Avstand: 15,7 km
Rute: Elveli - Finnerud - Kobberhaughytta - Løresenter
Gradering: Krevende

Turen til Lørenseter er en reise i Nordmarkshistorien. Vi starter fra Elveli og går i bratt terreng opp til den gamle plassen Finnerud, som ligger høyt og fritt over Sørkedalen. 

Bestill overnatting på Kobberhaughytta
Kobberhaughytta 25. juni 2018. En dugnadsgjeng får besøk av kulturminister Trine Skei Grande.

Bestill overnatting på Kobberhaughytta

Frister det å våkne opp, midt i skogen? Overnatter du hos oss, kan du starte dagen med frokost inne på hytta, før du legger avgårde på tur i marka. Vi er en betjent DNT-hytte, som betyr at vi er på jobb for å passe på at du har et godt opphold.

Les videre
Del artikkel:
Del på e-post

Se også

Bli frivillig
Bli frivillig
Bli medlem
Nydelige Trollfjordhytta ligger på grensen mellom Vesterålen og Lofoten. Turen opp til hytta går fra Austpollen innerst i Trollfjorden.
Bli medlem