Logo
Til DNT.no forside
Storkvolvbua

En hytte på Omveien - den nye langruta fra Lillehammer i øst til Sognefjorden i vest, en rute hvor man krysser Fjell-Norge på tvers og får oppleve det mest spektakulære landet har å by på.

Hyttevakt i fjellet med DNT Oslo og Omegn?

Har du lyst til å tilbringe sommeren i fjellet og gjøre en innsats som hyttevakt for DNT Oslo og Omegn? Foreningen søker etter hyttevakter til selvbetjeningshyttene i områdene Langsua, Rondane sør, Jotunheimen, Breheimen, Dovrefjell, Skarvheimen, Femundsmarka og Hardangervidda i månedene juli og august.

Publisert: 05. oktober 2023
Om DNT

Hvem kan bli hyttevakt i fjellet?

Alle som har interesse for friluftsliv og arbeid i fjellet, kan bli hyttevakter i DNT Oslo og Omegn. Vi ser det som en fordel at du har en viss erfaring fra fjellturer på sommerstid og noe kjennskap til selvbetjeningssystemet vårt. 

Hvordan kan jeg bli hyttevakt?

Du kan bli hyttevakt ved først å melde interesse som frivillig for DNT Oslo og Omegn. Det gjør du ved å registrere deg i vårt frivilligsystem.

Når du får tilgang i systemet ønsker vi deg velkommen til et intromøte der vi vil fortelle om DNT Oslo og Omegn, hva det vil si å være frivillig og om de ulike frivilligrollene. Etter intromøte vil du bli kontaktet av en frivilligforvalter med ansvar for hyttevakter som vil gi deg mer informasjon om dine muligheter, behov for kursing eller andre ting som kan være relevant for ditt oppdrag. Når du har fått ditt første oppdrag får du ytterligere informasjon og da er det bare å si lykke til og kos deg i fjellet!

I frivilligsystemet vil du få informasjon om oppdrag som hyttevakt, du kan melde interesse for oppdrag og få oversikt over dine oppdrag. I tillegg vil annen relevant informasjon for deg som frivillig finnes her. 

Hva er hyttevaktens oppgaver?

Hyttevakten skal påse at gjester skriver seg inn i besøksprotokollen og betaler for oppholdet. De skal følge med på at gjestene tar del i den daglige rengjøringen av hytta og behandler avfall på riktig måte. Ved stor trafikk på hytta organiserer hyttevakten overnattingen og er ellers behjelpelig med forefallende arbeid.

Hva får man dekket?

Frivillige får dekket reise og opphold
Det er viktig for oss at du som frivillig ikke har utgifter knyttet til ditt oppdrag hos oss. Derfor dekker vi kost, losji og reiseutgifter etter Statens satser på ditt oppdrag. Dugnadsdeltagere som bor i utlandet får sin reise i Norge dekket. 

Hyttedrift i regi av DNT Oslo og Omegn

DNT Oslo og Omegn er den største medlemsforeningen i DNT. Foreningen driver i alt 113 turisthytter, fordelt på 22 betjente, 52 selvbetjente og resten ubetjente hytter. I arbeidet med driften av hyttene tilbyr vi mulighet for å være hyttevakt på noen av de større selvbetjeningshyttene på fjellet. Hver hytte har et tilsyn som står for drift, oppfølging og regelmessig besøk på hytta. Forskjellen på en selvbetjent og en ubetjent hytte, er at de selvbetjente tilbyr proviant for salg, det gjør ikke de ubetjente. 


Disse hyttene i DNT Oslo og Omegn har hyttevakter:


Hardangervidda: Hellevassbu, Kjeldebu, Helberghytta, Rembesdalseter, Torehytten, Tyssevassbu og Lågaros

Dovrefjell: Reinheim

Langsua: Storkvolvbua

Femundsmarka: Røvollen

Jotunheimen: Olavsbu og Torfinnsbu

Skarvheimen: Vandrende hyttevakt
Den vandrende hyttevakten i Skarvheimen går mellom hyttene Sulebu, Skarvheim, Bjordalsbu og Kongshelleren for ettersyn av hyttene. 

Rondane sør: Vandrende hyttevakt
For den vandrende hyttevakten i Rondane sør går hyttevakten mellom Eldåbu, Veslefjellbua og Jammerdalsbu. Opplegg for turen planlegges av den enkelte hyttevakt.

Boforhold på hyttene

Hyttevakten får et eget rom til disposisjon i hytta. Hyttene har ikke innlagt strøm og vann, men enkelte større hytter har montert ledlys som går på solcelle. De fleste hytter har ikke mobildekning og avstand inn til hyttene varierer etter beliggenhet.

Når er det behov for hyttevakter?

Hyttevaktsesongen er i månedene juli og august. Det prioriteres hyttevakter som binder seg for 2 eller 3 ukers sammenhengende vakt.

Ta gjerne kontakt med oss dersom du kan tenke deg å være frivillig hyttevakt.

Del artikkel:
Del på e-post

Se også

Se aktivitetskalender
Dølerud, Østmarka
Se aktivitetskalender
Finn deg en hytte i Oslomarka
Røyrivannskoia og Stallen i Østmarka.  Røyrivannskoia og Stallen i Østmarka. Kan nås med kano fra Losby.
Finn deg en hytte i Oslomarka