Logo
Til DNT.no forside

Toppturer til fots i Rondane

Med en rekke topper på over 2000 meter er Rondane et perfekt sted for deg som ligger høye topper og spektakulær utsikt. I Norges eldste nasjonalpark ligger toppene som perler på en snor og ved å bo på våre betjente hytter har du et bra utgangspunkt for å bestige flere topper.

Publisert: 02. oktober 2023
Inspirasjon

Rondeslottet (2178 moh)

Startsted: Bjørnhollia eller Rondvassbu
Avstand: 11 km fra Bjørnhollia og 6,5 km fra Rondvassbu
Gradering: Ekstra krevende

Rondeslottet er selve kongen av toppene i Rondane. Fjellet er den høyeste toppen i nasjonalparken og byr på en helt magisk utsikt. Rondanes høyeste topp gir et flott rundskue over Rondanemassivet. Toppen er relativt lett tilgjengelig for de fleste fra Rondvassbu, men det er også mulig å ta turen til topps fra Bjørnhollia. Er du ekstra sprek, og har lyst på en langtur, kan du gå over toppen som en del av turen mellom Rondvassbu og Bjørnhollia.  

Annonse:

Veslesmeden

Startsted: Rondvassbu
Avstand: 6,2 km
Gradering: Middels

Veslesmeden er ikke blant de høyeste toppene i Rondane og gir allikevel et fantastiske utsyn mot Rondslottmassivet, med Rondslottet, Vinjeronden og Storronden som ruver i terrenget. På dager med klarvær kan du også se Jotunheimen. Turen passer også for turvante barn.

Høgronden

Startsted: Bjørnhollia
Avstand: 9,6 km
Gradering: Krevende

Høgronden (2118 moh.) har et vidt utsyn, og er en av toppene i Rondane du relativt lett kan nå på en dagstur fra Bjørnhollia. Du kan også nå toppen hvis du tar turen mellom Bjørnhollia og Dørålseter.

Storronden

Startsted: Rondvassbu
Avstand: 4,3 km
Gradering: Krevende

Turen til Storronden (2138 moh.) er en av de kortere toppturene i Rondane, men gir ikke desto mindre vid utsikt over Rondanemassivet. Er det klart vær kan du til og med se Jotunheimen.

Storsmeden

Startsted: Rondvassbu
Avstand: 6,5 km
Gradering: Krevende

Storsmeden er ikke blant de letttest tilgjengelige toppene i Rondane, men utsikten både på vei opp og vel oppe på toppen er majestetisk. Turen er krevende og følger ikke merket rute og bør kun gås av fjellvante folk.

Del artikkel:
Del på e-post

Se også

Bli frivillig
Bli frivillig
Bli medlem
Nydelige Trollfjordhytta ligger på grensen mellom Vesterålen og Lofoten. Turen opp til hytta går fra Austpollen innerst i Trollfjorden.
Bli medlem
Flere turforslag i Rondane
fra ny stueåpning på bjørnholia
Flere turforslag i Rondane