Logo
Til DNT.no forside
Til Sota Sæter
Fire turgåere på vei inn til Nigardsbreen i Jostedalen, en brearm av Jostedalsbreen. Finalist i fotokonkurransen høsten 2018.
Fjell

Turmuligheter ved Sota Sæter

Jostedalsbreen, Fortundalsbreen og Tverrådalskyrkja kan oppleves i Breheimen, kanskje Norges mest mangfoldige fjellområde. Frodige og grønne daler, karrige høyfjellsnatur toppet av breer, gir store kontraster på turer i dette området.

Anbefalte turtips:

Dagsturer fra Sota Sæter
Høstferie på Sota Sæter Inspirasjon
Publisert: 10. oktober 2023

Dagsturer fra Sota Sæter

Langturer via Sota Sæter
På toppen av Sotflye Inspirasjon
Publisert: 10. oktober 2023

Langturer via Sota Sæter

Topptur på ski til Tverrådalskyrkja (2088 moh)

Tverrådalskyrkja er en majestetisk og luftig topp med fantastisk utsikt og lang nedkjøring. Fra toppen, som er den høyeste i Breheimen, har du utsikt mot Tafjordfjella, Jostedalsbreen, Hurrungane og Galdhøpiggmassivet.

Les mer og se kart
Les mer og se kart

Rundtur på fjellski i Breheimen

Breheimen er et lite besøkt område på vinterstid, men dette område er et vinterparadis! Spektakulære topper på 2000 meter, snøsikkert og flotte isbreer venter på deg. På denne rundturen får du oppleve indrefileten i Breheimen og flere flotte DNT-hytter.

Se turen
Se turen

Firkanten i Breheimen - rundtur fra hytte til hytte

Dette er en tøff rundtur for deg som ønsker å utforske et ukjent turomåde. Her vil du nesten garantert ikke møte andre personer og du kan nyte naturen helt for deg selv. Breheimen er et flott turområde med høye topper, frodige daler og fine hytter.

Les mer om turen på ut.no
Les mer om turen på ut.no

SignaTUR: MASSIV

Minst én gang i livet bør du unne deg en SignaTUR. SignaTUR er en samling av Norges ypperste langturer – nøye utvalgt, kvalitetssikret og varmt anbefalt av DNT. Langruta MASSIV går fra Sota Sæter til Haukeliseter.

Les mer om MASSIV
Les mer om MASSIV

Se også

Bli frivillig
Bli frivillig
Bli medlem
Nydelige Trollfjordhytta ligger på grensen mellom Vesterålen og Lofoten. Turen opp til hytta går fra Austpollen innerst i Trollfjorden.
Bli medlem