Logo
Til DNT.no forside
Sota Sæter

Velkommen til unike matopplevelser i Breheimen

Skjåk er et bugnende matfat av lokalt produserte råvarer og sterke mattradisjoner, dette ønsker vi at våre gjester skal få oppleve.

Publisert: 04. oktober 2023
DNTs tilbud

Sota Gourmet

Ove, som er både vert og kokk på Sota, er utdannet innen kokkefaget og de fire siste sesongene har han brukt på å fordype seg i gamle kunster; Kreativiteten blomstrer og nye retter tar stadig form på kjøkkenet. 

Vår filosofi er at våre gjester skal kunne nyte god og bærekraftig mat i en historisk ramme. Det skal være en opplevelse å sette seg til bords her på seteren
Silje og Ove
Vertskap på Sota Sæter

Det er veldig personlig å servere mat som man lager selv, derfor serverer vi mat som vi kan stå inne for. Rettene våre har gjerne et lokalt og bærekraftig preg, og ettersom vi bor i et land med store forskjeller i årstider vil du oppleve at det som blir servert som oftest følger sesongene. 

Vi benytter lokale produsenter både på grønnsaker, kjøtt og egg og mange av de råvarene vi benytter hentes nede i bygda. 

Gjennom vår 5-retters meny vil flere av de lokale ingrediensene komme frem i hver og en av rettene. En av våre favoritter er gjømt potet, lag på lag med lokal potet og lokalprodusert salami servert med urteolje og parmesan, en rett med to lokale helter i sentrum. 

Du kan velge mellom tallerkenrett, 3-retters meny eller en fantastisk 5-retters meny! Med vanlig fullpensjon følger det med 3-retters meny, ønsker du noe annet - bestiller du det på forhånd! 

Servering

Frokost 

  • Kl. 08:00 til 09:00

Middag 

  • Kl. 19.00
  • 5-retter serveres kl. 20.00

*Dersom du har allergier eller det er spesielle hensyn vi må ta, er det fint om du gir beskjed i god tid.

Når det er mange gjester kan det bli to bordsetninger.

Ved sen ankomst serverer vi mat frem til kl. 22.00. Da er det fint om du tar kontakt, så holder vi maten varm.

 

Del artikkel:
Del på e-post

Se også

Bli frivillig
Bli frivillig
Bli medlem
Nydelige Trollfjordhytta ligger på grensen mellom Vesterålen og Lofoten. Turen opp til hytta går fra Austpollen innerst i Trollfjorden.
Bli medlem
Turtips fra Sota Sæter
På toppen av Sotflye
Turtips fra Sota Sæter
Aktiviteter på Sota Sæter
Sota Sæter
Aktiviteter på Sota Sæter