Logo
Til DNT.no forside
Åpningshelg på Leirvassbu

Slik kommer du deg til Leirvassbu

Leirvassbu ligger midt i Jotunheimen. I sommersesongen er det bilvei inn til hytta og på vinterstid kan du gå på ski eller bestille transport med beltevogn/snøskuter

Publisert: 12. september 2023
Inspirasjon

Vinter

Med bil og beltevogn

I vintersesongen er veien brøytet 9 km innover frem til en stor og brøytet parkeringsplass på Sletthamn. Herfra er det 6 kilometer langs stikka løype frem til hytta. Det er mulig å avtale transport med oss med skuter eller beltevogn.

Les mer og bestill transport

Sommer

Med bil

Om sommeren kan du kjøre helt inn til hytta. Dette er en 15 km privat bomvei hvor det må betales bompenger. 
Bomprisen er kr 150,- pr bil.

Åpningstidene for veien helt inn til Leirvassbu følger åpningstidene for sommersesongen.

Leirvassbu Fjellstue ligger i Lom kommune. Om du kommer fra Lom sentrum, kjør riksveg 55 oppover Bøverdalen i retning Sogndal. Etter 26 km, ta av fra riksveien og til venstre. Avkjøringen er merket "Leirvassbu". Om du kommer fra Årdal eller Sogndal, ta av til høyre ca 16 km etter at du passerer Sognefjellsveiens høyeste punkt.

Med buss på sommeren

Fra Oslo kan du enten ta buss direkte til Lom, og buss videre til Leirvassbu eller toget til Otta og derfra buss videre til Leirvassbu. Du kan lese mer om rutetider på innlandstrafikk sine nettsider.

Det er buss rute 203 som går fra Lom til Leirvassbu. 

Søk opp ruta på entur.no

 

Grønt kort 

Leirvassbu er en av hyttene som er med på Grønt Kort-ordningen. Velger du å reise med buss til en DNT-hytte som er med på Grønt Kort-ordningen, får du et gavekort på 100 kroner du kan bruke på mat eller alkoholfri drikke på hytta. 

Les mer om Grønt kort

Del artikkel:
Del på e-post

Se også

Bli frivillig
Bli frivillig
Bli medlem
Nydelige Trollfjordhytta ligger på grensen mellom Vesterålen og Lofoten. Turen opp til hytta går fra Austpollen innerst i Trollfjorden.
Bli medlem