Grønt kort

Tar du bussen til Gjendesheim eller Haukeliseter, får du ved innsjekking på hyttene et gavekort som gir deg 100 kroner du kan bruke på mat, alkoholfri drikke eller aktiviteter. Ønsker du i stedet å bruke gavekortet på å leie utstyr, får du halv pris på utstyrsleie i inntil to døgn!

...som takk for at du valgte en grønnere reise til fjells!

Har du mottatt Grønt Kort i år, ta undersøkelsen om din opplevelse av Grønt kort-ordningen ved å trykke på denne lenken.De som gjennomfører undersøkelsen kan delta i trekningen av et gavekort på kr. 5000,- ved sesongslutt.
​​​​​​​
Ved å delta i undersøkelsen bidrar du til å videreutvikle klimasmarte løsninger for friluftslivet.

I disse tider må en kjøpe billett på forhånd. Det er Norway Bussekspress som kjører rutene til Gjendesheim og Haukeliseter og her får du kjøpt billett: NorWay Bussekspress

For å booke overnatting går du inn på Gjendesheim eller Haukeliseter fjellstue.

Ønsker du å ha en mer lettvint reise ved å ha mindre utstyr å dra på – eller foretrekker du rett og slett å leie fremfor å eie? Benytt det Grønne Kortet og få 50% på leie av turutstyr på hytten! Du kan booke turutstyr etter å ha kjøpt bussbilletten. Da får du en rabattkode som gir 50% på leie i inntil to dager! Hyttene har begrenset antall til utleie så det anbefales å booke i forkant.

For Haukeliseter kan du se utvalget her. Send en epost til info@haukeliseter.no for å booke utstyret. For Gjendesheim kan du se utvalget og booke her. Grønt kort og gyldig bussbillett må vises ved avhenting av utstyret for å få rabatten.

Hvorfor Grønt Kort?

En stor andel av DNT medlemmene ønsker å ta klimasmarte valg, og Grønt Kort er med å legge til rett for de gode valgene. Bak dette ligger utfordringen med at rundt 75% av utslippene knyttet til friluftslivet (og reiselivet generelt) stammer fra transport. Ved å reise kollektivt kutter en utslippene betraktelig. I tillegg er utleie-ordningen på hyttene med å gjør det mer lettvint å reise kollektivt, og så kommer alle fordelene med å leie fremfor å eie oppå det igjen.

Transportøkonomisk Institutt (TØI) er også med på laget og skal gjøre innsiktsarbeid som ser nærmere på motivasjon for å reise kollektivt, og hvordan tilrettelegging og incentivordningen påvirker adferd over tid. Dette vil gi spennende innsikt som gir god overføringsverdi til videre utvikling.

Grønt Kort er utviklet gjennom Grønn Tur nettverket ​​​​​​​som jobber for at det blir lett å komme seg ut på tur og enkelt å reise miljøvennlig - med fokus på de gode naturopplevelsene.