Gjendesheim i Jotunheimen er en av overnattingsstedene som tilbyr Grønt Kort i sommer.
Gjendesheim i Jotunheimen er en av overnattingsstedene som tilbyr Grønt Kort i sommer. Foto: Marius D Sætre

Grønt kort

Tar du bussen til et av de 12 overnattingsstedene som inngår i Grønt Kort-ordningen, får du ved innsjekk på overnattingsstedet et gavekort som gir deg 100 kroner du kan bruke på mat, alkoholfri drikke eller aktiviteter - som takk for at du valgte en grønnere reise til fjells!

Sommeren 2022 gjelder Grønt Kort-ordninger her: 
Haukeliseter (DNT)
Glitterheim (DNT)
Gjendesheim (DNT)
Fondsbu (DNT)
Gjevilvasshytta (DNT)
Nedalshytta (DNT)
Rondvassbu (DNT)
Sota Sæter (DNT)
Fleischer`s Hotel (De historiske hotel & spisesteder)
Fossheim Turisthotell (De historiske hotel & spisesteder)
Storestølen Fjellhotell (HANEN)
Hjerkinn Fjellstue ​​​​​​​(HANEN)

Grønt Kort får du når du viser bussbilletten din ved innsjekk på det aktuelle overnattingsstedet!

Spørreundersøkelse

Som en del av Grønt Kort-satsningen gjennomfører Transportøkonomisk Institutt (TØI) en spørreundersøkelse om transportvaner. Undersøkelsen er åpen for både de som har mottatt Grønt Kort, og andre gjester på overnattingsstedene som inngår i ordningen

De som gjennomfører undersøkelsen kan delta i trekningen av et gavekort på kr. 5000,- ved sesongslutt. Ved å delta i undersøkelsen bidrar du til å videreutvikle klimasmarte løsninger for friluftslivet.

Kjøp bussbillett og book overnatting på forhånd

 Det er Norway Bussekspress og Innlandstrafikk som kjører de mest relevante rutene, og du kan kjøpe billett på forhånd og sjekke rutetider: NorWay Bussekspress og Innlandstrafikk. 

Vil du forhåndsbestille overnatting går du inn på nettsidene til hvert enkelt overnattingsted, eller via nettsidene til DNT, De historiske og HANEN

Bakgrunnen for Grønt Kort:

Grønt Kort er et initiativ fra DNT, og Nor-Way Bussekspress, Innlandstrafikk, HANEN, De Historiske Hotel & Spisesteder og TØI er med som partnere i prosjektet.

Rundt 75% av utslippene knyttet til friluftslivet og reiseliv stammer fra transport. Ved at flere reiser kollektivt, kuttes utslippene betraktelig. Grønt Kort skal bidra til at det blir enklere og mer attraktivt å velge offentlig kommunikasjon til reise- og friluftsopplevelser. 

Transportøkonomisk Institutt (TØI) er også med på laget og skal gjøre innsiktsarbeid som ser nærmere på motivasjon for å reise kollektivt, og hvordan tilrettelegging og incentivordningen påvirker adferd over tid. Dette vil gi spennende innsikt som gir god overføringsverdi til videre utvikling.

Grønt Kort er utviklet gjennom Grønn Tur nettverket ​​​​​​​som jobber for at det blir lett å komme seg ut på tur og enkelt å reise miljøvennlig - med fokus på de gode naturopplevelsene.

Annonse