Logo
Til DNT.no forside
Tilbake til Aktuelt på Haukelister

Høstferie på Haukeliseter

Signalrøde kinn, blikkfangende farger, skarp luft og knasende underlag. Trekk ullgenseren opp til haka og pakk sekken klar for å oppleve høyfjellet ikledd festdrakt! Ta med deg venner og familei for å utforske høstmagien 1000 meter over havet på Haukeliseter fjellstue i ferien. Vi har fremdeles ledige rom i uke 40 og 41. Som om det ikke var nok: i høstferien bor barn i grunnskolealder gratis på Haukeliseter fjellstue!

Publisert: 15. september 2023
Nyheter
Bilder fra Haukeliseter - Holmavatn høsten 2022.
Foto: Kevin Molstad

Barn bor gratis på Haukeliseter i høstferien

I høstferien bor barn i grunnskolealder (til og med 10-klasse) gratis på Haukeliseter fjellstueså lenge de er i følge av og deler rom med en voksen. Tilbudet gjelder på ukedager (søndag til fredag) i uke 40 og 41. 

Følgende priser gjelder for voksne: 

Fjellrom

Pris for 1 voksen inkludert frokost: 1346/1496 kroner (DNT medlem/ ikke medlem) per døgn

Pris for 1 ekstra voksen på samme rom: 285/435 kroner (DNT medlem/ ikke medlem) per døgn

Selvstellsrom

Pris per voksen: 505/655 kroner (DNT medlem/ikke medlem) per døgn

Stabbursrom

Pris per voksen: 260/410 kroner (DNT medlem/ ikke medlem) per døgn

Send e-post og bestill opphold i høstferien 

 

Haukeliseter

Ting å gjøre på Haukeliseter i høstferien

Fotturer for alle og enhver

Med Haukeliseter som utgangspunkt finnes det uendelig med turmuligheter i storslått fjellterreng. Fjellstuen er innfallsporten til Hardangervidda i nord, og Ryfylkeheiene og Setesdalsheiene i sør, noe som gjør at nærområdet byr på alt fra enkle, barnevennlige turer til mer krevende turer for de aller sprekeste. Se alle våre turtips.

Bålkos i lavvoen

På tunet, utenfor hovedbygget, har vi en lavvo hvor det er mulig å tenne bål. Her er det mulig å få igjen varmen etter tur, grille pinnebrød eller pølser, koke kaffe eller bare hygge seg i godt selskap. 

Prøv fiskelykken

Å dra på fisketur kan være både spennende og avslappende. Det er mange gode fiskemuligheter i området rundt Haukeliseter, og sjansen for å dra opp en fjellørret er fremdeles stor i høstferien. Les mer om fiskemuligheter og fiskekort.

Dra på padletur

En tur på vannet i kajakk, kano eller robåt er et utmerket alternativ til fottur. Fra vannet kommer du tett på naturopplevelsene med store elver, nydelige dalfører og bratte fjellsider som står i stor kontrast til det krystallklare vannet. Hos oss kan du leie kajakker tilpasset både barn, voksne og familier, i tillegg til kanoer og robåter. 

Besøk Hermondshola

Hermondshola er en hule som strekker seg 10 - 20 meter innover i fjellet. Hulen er en spennende opplevelse for både stor og små. Hulen er lett tilgjengelig med utgangspunkt fra Haukeliseter, og ligger i fjellet ovenfor Vågslidtunnelen, omtrent 5 kilometer fra fjellstuen. Turen opp til hulen går på god sti og delvis steinur, og er omtrent 2 kilometer lang. Inngangen til hula er markert med en varde. Husk hodelykt!

Badstue og badestamp

På Haukeliseter finner du en utendørs badstue og badestamp med panoramautsikt over den mektige naturen. I høstferien er det mulig å benytte seg av badstuen hver dag. Badestampen fyres opp onsdag og lørdag i begge høstferieukene. 

Del artikkel:
Del på e-post

Se også

Bli frivillig
Bli frivillig
Bli medlem
Nydelige Trollfjordhytta ligger på grensen mellom Vesterålen og Lofoten. Turen opp til hytta går fra Austpollen innerst i Trollfjorden.
Bli medlem