Logo
Til DNT.no forside
Jakt - Haukeliseter 2022

Jakt og fiske rundt Haukeliseter

Publisert: 11. september 2023
Inspirasjon

Jakt


I området rundt Haukeliseter finnes det gode muligheter for jakt, fremfor alt rypejakt. Lenger oppe på Hardangervidda finnes det også muligheter for storviltjakt på reinsdyr. Tilgang på jakt varierer med bestand fra år til år. 

Jaktkort kjøpes på iNatur.no​​​​​​​

Jakt - Haukeliseter 2022

Fiske


Det finnes bra med fisk i vannene rundt Haukeliseter, for det meste ørret på 150 til 400 gram, men også opp mot 2000 gram. Fisken er av høy kvalitet, delikat og rød i kjøttet. For å kunne drive fiske må du ha tillatelse av grunneier ved å løse fiskekort. For mer informasjon om fiske med utgangspunkt fra Haukeliseter se iNatur.no.

Fiske i innfallsporten til Hardangervidda
På vegne av grunneier selger vi fiskekort som gir tilgang på fiske i vannene nordvest for fjellstuen (mot Nupsegga i vest, Vesle Nup i nord, og Havradalen i øst). 

Fiskekort: dagskort kan kjøpes i resepsjonen på Haukeliseter.

Vågslid grunneierlag
Fiskekortet gir tilgang til over 70 vann og tjern i Vinje kommune, inkludert Ståvatn, Kjelavatn og flere vann øst for Haukeliseter mot Vågslid. Mange av vannene er lett tilgjengelig fra veien, og andre ligger timer med tur unna i prektig høyfjellsterreng. Se detaljert beskrivelse av flere vannene på hjemmesiden til Visit Haukeli

Fiskekort: se kart og kjøp fiskekort på iNatur.no

Røldal statsallmenning
Røldal statsallmenning tilbyr stangfiske i vannene som ligger vest for Haukeliseter (mot Kistenut i sør, området rundt Store Nup og mot Hellevassbu i nord og Børnanuten i vest). 

Fiskekort: se kart og kjøp fiskekort på iNatur

Hardangervidda grunneierlag avdeling Vinje
Gjelder mange av vannene nord-øst for Haukeliseter, inkludert Storheller, Berunuten vest, Austre Vollane, Mogen, Li og diverse småeiendommer i og rundt Bitdal, dessutan Rauland Statsallmenning.

Fiskekort: se kart og kjøp fiskekort på iNatur

Fiske i solnedgang ved Krossvatn i Ryfylkeheiane. Fiskestang.

Del artikkel:
Del på e-post

Se også

Bli frivillig
Bli frivillig
Bli medlem
Nydelige Trollfjordhytta ligger på grensen mellom Vesterålen og Lofoten. Turen opp til hytta går fra Austpollen innerst i Trollfjorden.
Bli medlem