Logo
Til DNT.no forside
Tilbake til Aktuelt

Ny sesong i fjellet – nytt og forbedret betalingssystem

Betalingsappen «DNT Hyttebetaling» kan benyttes på Djupslia, Vetåbua, Skjellbreidhytta, Kittilbua og Vestfjellhytta.

Leder av hyttekomitéen i DNT Lillehammer, Per Harald Jørgensen, viser appen DNT Hyttebetaling
Leder av hyttekomitéen i DNT Lillehammer, Per Harald Jørgensen, viser appen DNT Hyttebetaling Foto: Ragnvald Jevne

I Jonsokhelga åpnet de store betjente hyttene til DNT i høyfjellet: Gjendesheim, Rondvassbu, Snøheim, Liomseter m.fl. Dette innebærer en slags offisiell åpning av «fjellsesongen» for fotturistene.

DNT Lillehammer har 5 selvbetjente hytter som ligger i rutenettet som er felles for hele DNT-familien. Gjestene våre, som går fottur fra hytte til hytte, har vært vant til å kunne betale med appen DNT Hyttebetaling på sin vandring nordover til Jotunheimen eller Rondane. Det er derfor en fordel at gjestene kan kjenne igjen betalingsløsningene, uavhengig av hvilken DNT-forening som eier hytta. Og for ordens skyld: det er fortsatt mulig å fylle ut et skjema på hytta, legge det i safe eller kasse, og motta faktura i ettertid. 

Hytte til hytte-tur i sommer

Åpningen av fjellsesongen er viktig. Hyttene til DNT Lillehammer er nemlig nødvendige mellomstasjoner på turkonsepter som fører opp til høyfjellet og de store betjente hyttene: Jotunheimstien, Rondanestien, Omveien og SAGA. Når høyfjellet åpner, øker derfor trafikken også på DNT Lillehammer sine selvbetjente hytter.

Ved starten av årets sesong er den viktigste nyheten at DNT Lillehammer tar i bruk en ny betalingsform på hyttene. Appen «DNT Hyttebetaling» gjør det enklere for fotturistene og vil samtidig redusere det administrativt arbeid hos foreningen. Kanskje aller viktigst er det at fotturisten vil møte den samme betalingsformen på alle de ulike hyttene som ligger langs de nevnte hovedrutene

De selvbetjente hyttene har gode proviantlagre for slitne og sultne fotturister. 

I proviantlagrene på hyttene vil de besøkende møte en gammel kjenning i ny drakt. Kjøttboller i brun saus, basert på reinsdyrkjøtt, har lenge vært en klassiker i for turgåere. Både navn og utseende vakte en viss negativ oppmerksomhet for et par år siden og nå er det «Vilti» du skal se etter – men smaken er den samme!

Vi har selvfølgelig mange andre matvarer i proviantlagrene, også. Det skal være mulig å spise seg god og mett når vi besøker de selvbetjente hyttene til DNT Lillehammer. 

Les mer om DNT Hyttebetaling og hvordan appen kan lastes ned på mobilen.

Del artikkel:
Del på e-post

Se også

Barnas Turlag Lillehammer trenger flere voksne
Krokbua
Barnas Turlag Lillehammer trenger flere voksne
Bli medlem
Nydelige Trollfjordhytta ligger på grensen mellom Vesterålen og Lofoten. Turen opp til hytta går fra Austpollen innerst i Trollfjorden.
Bli medlem