Til DNT Signatur – Norges ypperste langturer
Fottur

SAGA

SAGA er DNTs langrute fra Lillehammer til Snøhetta. 220 km over Ringebufjellet, gjennom Rondane og Dovrefjell. Alt på Turistforeningens merkede stier, med overnatting på betjente og selvbetjente hytter.

Turbeskrivelse

Fra Birkebeinernes flukt med Håkon Håkonsson lengst sør på ruta, til eventyrlige Snøhetta i nord. Fra Peer Gynts og Dovregubben i Rondeslottet, til “Enig og tro til Dovre faller”. På denne turen beveger du deg på både historisk og sagnomsust grunn. Er du klar for å skape din SAGA?

Se ruta her
Se ruta her

 

Min SAGA

24. juni drar fem ungdommer med ingen, eller lite turerfaring fra Oslo S sammen med Kaweh Almassy, Sharam Khalifeh og daglig leder i DNT Oslo, Henning Hoff Wikborg. På 14 dager skal de gå fra Lillehammer til majestetiske Snøhetta på Dovrefjell. De har nesten aldri vært på tur før, og de blir de første til å fullføre nye SAGA.

Les videre
SAGA-gjengen når målet Snøhetta 7 juli 2017.

Hennings tur - SAGA dag for dag

I 2017 gikk daglig leder i DNT Oslo og Omegn, Henning Hoff Wikborg, hele SAGA med 5 ungdommer. Her kan du lese om Hennings opplevelse av turen.

Les videre

Kvistet vinterrute

233 kilometer over Ringebufjellet, gjennom Rondane og Dovrefjell. Alt langs Turistforeningens kvistede vintertraséer, med overnatting på betjente og ubetjente hytter.

Se ruta her
Se ruta her

Se også

Bli frivillig
Bli frivillig
Bli medlem
Nydelige Trollfjordhytta ligger på grensen mellom Vesterålen og Lofoten. Turen opp til hytta går fra Austpollen innerst i Trollfjorden.
Bli medlem
Turvett
Gaute Dalastøyl Jensen viser fram toppturutstyr. På trykk i UT nr 2, 2014.
Turvett