Logo
Til DNT.no forside
Bilder fra fjellferie 2019.

Toppturer til fots fra Snøheim

Fra Snøheim når du hele 10 topper over 2000 meter, og til noen av disse trenger du sikringsutstyr. Dette gjelder spesielt Store Langvasstind og Larstind. Snøheim samarbeider med «Fjellsentralen» som har kvalifiserte tindeveiledere som kan ta deg med til toppene eller over Snøhettatraversen fra Stortoppen til Vestoppen.  

Publisert: 23. august 2023
Inspirasjon

Topptur til Snøhetta

Avstand: 12 km tur/retur
Tid: 6 timer
Gradering: Krevende
Høydemeter: 823 meter

Snøhetta er landet høyeste topp utenfor Jotunheimen. Snøhetta er det høyeste fjellet i Dovre og består av toppene Vesttoppen (2253 moh.), Hettpiggen (2261 moh.), Midttoppen (2289 moh.) og Stortoppen (2286 moh.).

Topptur til Storstygge Svånåtinden(2206 moh)

Avstand: 18 km tur/retur
Tid: 7 timer
Gradering: Krevende
Høydemeter: 1075 meter

Dette er en virkelig storslått tur til en av 2000-meterstoppene på Dovrefjell. Turen er krevende, men byr på fantastisk utsikt ut over hele fjellområdet. 

Topptur til Vestoppen på Snøhetta

Avstand: 13 km tur/retur
Tid: 5 timer
Gradering: Krevende
Høydemeter: 765 meter

Den klassiske turen til Snøhetta går til østtoppen, men det mange ikke vet er at Vesttoppen gir en kanskje endre bedre turopplevelse. Og utsikten fra toppen blir beskrevet som Dovrefjellets beste utsikt. 

Topptur til Skredahøin(2004 moh)

Avstand: 21,5 km tur/retur
Tid: 7 timer
Gradering: Krevende
Høydemeter: 870 meter

Skredahøin er ligger vest for Snøheim Turisthytte og byr på en flott men tøff turopplevelse. Utsikten fra toppen en fantastisk! 

Del artikkel:
Del på e-post

Se også

Bli frivillig
Bli frivillig
Bli medlem
Nydelige Trollfjordhytta ligger på grensen mellom Vesterålen og Lofoten. Turen opp til hytta går fra Austpollen innerst i Trollfjorden.
Bli medlem