Logo
Til DNT.no forside
Til Aktuelt på Haukelister

Påske på Haukeliseter

Velkommen til påskeeventyret på Haukeliseter fjellstue! Gjør deg klar til å skape uforglemmelige minner med familie og venner i fantastiske omgivelser. Påsken er et høydepunkt på Haukeliseter. I løpet av høytiden skjer det mye på fjellstuen, og aktivitetene er mange. Vi har fremdeles mange ledige rom!

Publisert: 03. mars 2024
Nyhet
Haukeliseter februar/mars 2024.
Foto: Oda Ruud Framstad

Overnatting på fjellet

I påsken tilbyr vi en minste bestilling på tre overnattinger på våre sjarmerende fjellrom. Utforsk våre rom her. Kontakt oss på e-post info@haukeliseter.no for å sjekke tilgjengelighet. Kanskje har vi akkurat de datoene du leter etter!

Vi har også åpnet for vanlig bestilling på ønsket antall overnattinger på våre Selvstellsrom og Stabbur/Kuskeloft. Vennligst merk at på disse rommene må gjestene medbringe sengetøy eller lakenpose, eller leie. Rommene skal rengjøres av gjesten før avreise. 

Bestill overnatting på hyttebestilling.dnt.no

Hva skjer på Haukeliseter i påsken? 

Topptur til Verjesteinsnuten februar 2024
Foto: Håkon Aarthun - på topptur til Verjesteinsnuten i strålende sol!

Storfint besøk av Turbo

Hold øynene åpne for Turbo, Barnas Turlags maskot, som vil dukke opp på uventede steder rundt fjellstuen. Kanskje har de til og med en overraskelse på lur for de yngste gjestene!

Afterski med snøbar og musikk

Så sant været tillater det nyt ekte påskestemning på tunet foran fjellstuen med afterski, musikk, og en snøbar som tilbyr forfriskninger og snacks. Ta med din egen campingstol og nyt stemningen!

Påskeaktiviteter

Bli med på påskerebus og påskequiz, perfekt for hele familien!

Ingen påske uten påskerebus. Sammen med Turbo arrangeres det påskerebus mandag 25. mars og fredag 29. mars. Turbo har nemlig gjemt seg på et hemmelig sted på fjellstuen med påskegodtet. For å finne frem til det hemmelige gjemmestedet må man igjennom en rekke oppgaver og hindre. 

For de konkurranselystne arrangerer vi påskequiz for hele familien tirsdag 26. mars og søndag 31. mars. Quizen består av 30 spørsmål i kategorien "godt og blandet". Påmelding i resepsjonen. 

Bli med på skileik på tunet, lag hopp og akebakke, konkurrer i "lengde", "triks" og "stil"! Alle er hjertelig invitert til å delta og ha det gøy! 

Familie på vinterferie på Haukeliseter
Foto: Ida Jaarvik Hetland - Påskefjellet må nytes og på Haukeliseter har vi aktiviteter for hele familien! 

Matopplevelser

Nyt en velsmakende treretters middag hver kveld eller velg fra vår fjellmeny tilgjengelig hele dagen. Vi har også buffet tilgjengelig for de som ønsker et mer uformelt måltid.

I påsken tilbyr vi treretters middag hver kveld fredag 22. - søndag 31. mars (untatt onsdag 27. mars). Med to bordsettinger klokken 18.00 eller 20.00. Ønsker du å spise en velsmakende treretters middag anbefaler vi å bestille dette når du bestiller overnatting på grunn av begrenset antall plasser per bordsettinger. 

Er du heller på utkikk etter et enklere alternativ er vår fjellmeny tilgjengelig hver dag fra klokken 12.00 - 21.00. Buffet vil være tilgjengelig til 21.30. (må ikke forhåndsbestilles)

Bakeri Nansen

Vårt eget bakeri holder utsalg i Nansenbygget hver dag i påsken fra 23. mars til og med 31. mars klokken 10.00 -16.00. 

Villmarksspa

Slapp av og nyt den fantastiske naturen fra vårt villmarksspa, inkludert en badestamp og vedfyrt badstue med panoramautsikt.

På Haukeliseter finner du et av Norges høyest plasserte villmarksspa. Villmarksspa består av en badestamp og vedfyrt badstue med panorama utsikt over den mektige naturen. Badstuen vil være tilgjenglig hver dag i påsken fra klokken 16.00. Stampen vil være tilgjengelig på lørdager, tirsdager og torsdager også fra klokken 16.00 til 20.00. Villmarksspa er gratis for overnattende gjester. 

Bålkos i lavvoen

På tunet, utenfor hovedbygget, har vi en lavvo hvor det er mulig å tenne bål. Her er det mulig å få igjen varmen etter en lang skitur, grille pinnebrød eller pølser, koke kaffe, nyte bakst fra Bakeri Nansen, eller bare hygge seg i godt selskap. Lavvoen står åpen for alle overnattende gjester. 

Haukeliseter februar/mars 2024.
Foto: Oda Ruud Framstad - I området rundt haukeliseter finner du endeløse muligheter for turer med ski på beina, enten du vil gå langt eller kort, flatt eller bratt. 

Toppturer

Haukeliseter er et perfekt utgangspunkt for flotte toppturer enten du er nybegynner eller ekspert, de fleste toppene kan nås med utgangspunkt fra fjellstuen.

Turer på fjellski

I området rundt haukeliseter finner du endeløse muligheter for turer med ski på beina, enten du vil gå langt eller kort, flatt eller bratt. Her finnes kvistede løyper i lett, kupert terreng som passer for hele familien. Fordi eventyrlystne finnes det turmål som burde være tøffe nok for de aller fleste. Kanskje planlegger du å gå den klassiske påskemarsjen over Hardangervidda med Haukeliseter som endestasjon?

Vi kvister Kjelalypa, Ulevåløypa og inn til Holmavann!

Langrennsløyper

Det finnes dessverre ikke preparerte langrennsløyper utenfor døra på haukeliseter, til det er det for mye vind og vær. Haukeliseter er likevel et ypperlig utgangspunkt for deg som trives best med de smale skiene på beina. Cirka 10 minutters kjøring øst for fjellstuen, mot Vågsli, finner du et omfattende løypenett med langrennsspor som prepareres daglig. Oppdaterte løpekatt finner du på skisporet.no.

Skisenter

Haukelifjell skisenter ligger kun 11 kilometer øst for fjellstuen og er et svært snøsikkert skianlegg. Her finner du totalt 6 heiser, 16 nedfarter, samt muligheter for frikjøring og offpiste. Se skisenterets eget hjemmeside for informasjon om heiskort og åpningstider. Overnattende gjester på haukeliseter får 10% rabatt på heiskort hos Haukelifjell skisenter. Kontakt resepsjonen for rabattkode!

Utleie av utstyr og gratis utlån av akebrett!

Lyst til å prøve noe nytt, men mangler utstyr? Eller kanskje du har glemt noe hjemme? Hos oss kan du leie turbekledning fra Bergans, komplett fjellskipakke, skred utstyr, truger og pulk. I tillegg har vi gratis utlån av akebrett og stumps ski for overnattendegjester, se vårt utvalg og priser her. Ønsker du å leie toppturutstyr tilbyr Haukelifjell skisenter utleie.

Påske på Haukeliseter fjellstue_ 2023
Foto: Hennie Engedal Lindøe - Velkommen til påskeeventyret på Haukeliseter fjellstue!
Del artikkel:
Del på e-post

Se også

Bli frivillig
Bli frivillig
Bli medlem
Nydelige Trollfjordhytta ligger på grensen mellom Vesterålen og Lofoten. Turen opp til hytta går fra Austpollen innerst i Trollfjorden.
Bli medlem