Logo
Til DNT.no forside
Til Aktuelt på Haukelister

Nyheter - Haukeliseter fjellfestival 2024!

På programmet står turer med kjentfolk på både fjellski og toppturski for alle nivåer. I tillegg blir det afterski, villmarksspa, konserter, foredrag, kurs og konkurranser. Følg med!

Publisert: 07. mars 2024
Nyhet
Foto: Håkon Aarthun

SYMRE

SYMRE er ein låtskrivar frå Morgedal i Vest-Telemark. Tekstane er på dialekt, og har ofte fått tilbakemeldinga «finurlege», med humor som eit viktig verkemiddel. Med seg har ho bassist Torjus Gravir Klykken frå Solum og trommeslagar Jon Espelid frå Treungen. Alle tre har bakgrunn frå musikklina i Skien, før dei gjekk vidare på høgare musikkutdanning. Saman skapar dei ein energirik samansetnad av sjangrar med høg groove-faktor og rom for improvisasjon.

Dette blir utrolig gøy, sørg for å få med deg SYMRE på Haukeliseter fjellfestival 10. mai!

Rossman

Rossman er artisten som den litt rare tanten din elsker, men som også din lillebror har plakater av på veggene. Et bånn gass, feelgood fyrverkeri av et sceneshow hvor det oser av spilleglede og overskudd har gjort at Rossman har blitt en populær og ettertraktet live-artist. Det låter litt som en hissig Tønes, eller som en rocka Øystein Sunde fra Rogaland, men artisten lar seg helst inspirere av amerikanske mestere av fortellerkunst som Hayes Carll, Todd Snider, The Band, Kris Kristofferson m.m.

Med tre utgitte studioalbum og 250+ konserter foran alt fra 8 til 8000 folk over hele Norge under beltet er det ingen tvil om at Rossman er en artist man bør få med seg!

Med sine karakteristiske "galgenhumorske" norske tekster, er det lett å bli revet med inn i Rossman sitt univers. Som Norges mest optimistiske pessimist kan du forvente låter som "Ingenting blir noensinne bedre", "Noen har det bra (andre har det enda verre)" og andre låter som folkefavoritten "Kjæreste på Jæren" eller "Det Hjalp Ikkje" som fikk en nasjonal spredning etter den var med i flere episoder av NRK-podcasten Berrum og Beyer snakker om greier. 

På konsert med Rossman kan du forvente et americana/rockeorkester som alltid garanterer god stemning, boogie-woogie-piano, ansiktsmeltende gitarsoloer og et smittende humør!

Kom for å høre Rossman med fullt band på Haukeliseter fjellfestival lørdag 11.mai! Det blir verdt det, vi lover!

Foredrag med Thomas Lone

På Haukeliseter, omgitt av majestetiske norske fjell, bærer atmosfæren preg av eventyr og utforskning. Det er her, i dette naturskjønne hjertet av Norge, at vi får æren av å ønske Thomas Lone velkommen tilbake. Som tidligere fjellstue-medarbeider, kjenner han ikke bare fjellene, men har også brukt bakhagen på Haukeliseter for å trene til sine episke eventyr, inkludert hans triumf på Everest.

Thomas skal holde foredrag lørdag 11. mai, og på Haukeliseter vil han dele sin utrolige reise gjennom fjellene og livet. Fra å være Norges yngste til å bestige de sju høyeste fjelltoppene i verden, til å utforske ekstreme områder som Himalaya og Brooks Range i Alaska, har han ikke bare satt utrolige fysiske prestasjoner, men også demonstrert en urokkelig vilje til å nå sine mål. Hans foredrag er ikke bare historier om fjelltopper og eventyr, men en guide til å sette og oppnå meningsfulle mål, håndtere risiko og ta beslutninger. Med hans inspirasjon og erfaringer lærer han oss ikke bare å drømme stort, men å gjøre det nødvendige for å gjøre disse drømmene til virkelighet. Som han selv sier, er det å leve utenfor komfortsonen nøkkelen til å oppdage de virkelige skattene i livet. Så la oss sammen utforske det ukjente, motivert av Thomas Lones lidenskap og visdom, og la oss bli inspirert til å skape våre egne eventyr, både i fjellene og i livet.

Foredrag fra Tur med Mari

Vi ønsker å invitere dere til et spennende foredrag med Mari Cathrine Karlsen, en eventyrer med en inspirerende historie som går langt utover de vanlige grensene for turopplevelser. Med Finnemarka som sitt barndomsparadis har Mari alltid følt en dyp forbindelse til naturen, og hennes reise fra de første stiene til de utfordrende turene har formet henne til den turglade og seige personen hun er i dag. I 2023 tok Mari steget ut på sitt livs viktigste eventyr, da hun bestemte seg for å gå Norge på langs. Men denne turen handlet ikke bare om å krysse landets mangfoldige landskap; det var også en mulighet til å sette søkelys på en hjertesak som berører 500 000 nordmenn.

Bare tre måneder før hun stod klar på Nordkapp, gjennomgikk Mari en operasjon for endometriose, en sykdom som hadde preget livet hennes i 13 år. Gjennom å gå Norge på langs valgte hun å samle inn penger til Endometrioseforeningen og spre kunnskap om kvinnehelse i by og bygd. 

Mari gjorde turen til sin egen, delte sin historie for hvert skritt og møtte utfordringene langs veien med en styrke som inspirerte både dem hun møtte og de som fulgte henne gjennom sosiale medier. Med hennes historie som inspirasjon minner hun oss om at en ekte eventyrer tilpasser seg vær, vind og helse, inspirerer andre til å følge drømmene sine, og gjennomfører turen på en forsvarlig måte, selv om den sjelden går helt etter planen. Og om den enorme kraften vi alle har til å gjøre en forskjell i verden.

Mari ønsker å ta med så mange som mulig ut i naturen for å oppleve mestring, selvutvikling og villmarksopplevelser. Og vi kan ikke vente med å få høre hennes historie på Haukeliseter fjellfestival 10. mai!

Sidersmaking med Hardangergutane

Hardangergutane, basert midt i den majestetiske naturen omkranset av bratte fjell, dyrker en lang tradisjon med produksjon av ekte eplemost og sider av høy kvalitet. Brødrene Kristian og Karl Magnus, oppvokst på familiegården i hjertet av fruktdistriktet Hardanger, viderefører denne arven med fokus på tradisjon, håndverk og lokal historie. Deres produkter, fra råvare til ferdig produkt, bærer preg av Hardangers unike klima og jordsmonn, og de verdsetter mangfoldet av eple- og fruktsorter fra lokale bønder. Startet som en familieaffære på låven, har Hardangergutane vokst til et etablert selskap med en visjon om å lage Norges nasjonaldrikk. Deres dedikasjon til ekthet og kvalitet, uten tilsetninger, gjenspeiles både i smaken og det visuelle, og de utvider stadig sitt sortiment for å tilby en enda bredere variasjon av frukt og bær.

Oppdag og nyt ektheten fra Hardangergutane på Haukeliseter fjellfestival 2024!

Ford Rekord

FordRekord, med base i Haugesund og Stavanger, har satt sitt preg på den norske musikkscenen med sin blendende energi og fengende utstråling. Med heftige liveshow og sterke låter har dette sekstetten raskt blitt favoritter på både klubbscener og festivaler. Deres musikk er et fargerikt bilde av moderne poprock, der hver tone bærer med seg et løfte om eventyr og følelser. 

«Haugesundske FordRekord må være et av de bandene i Norge med best stemning. De låter som sol, fest, lange, lyse kvelder og bekymringsløse horisonter» (Stavanger Aftenblad) 

Bandet synger på norsk og låter litt svensk. Godt produsert musikk, bra låter og tekster har skaffet bandet en solid fanbase og gode anmeldelser. Men det er live bandet overbeviser best. 

Sørg for å få det med deg FordRekord på Haukeliseter fjellfestival 9. mai!

Afterski og fest med DJ Røher

Vi er super begeistret for å ha med DJ Røher, også kjent som Berit, på fjellfestivalen igjen i år! Hennes opptreden på festivalkvelden i fjor satte virkelig stemningen med fantastiske låter som fikk alle festivaldeltakerne til å svinge seg på dansegulvet. Våre fjellfrelste deltakere imponerte også Berit såpass at vi har gleden av å ha henne med gjennom hele årets festival, for å skape den samme magiske stemningen og spre glede blant deltakerne. Dj Røher spiller på flere av Haugesunds uteplasser og events. Du kan forvente en herlig blanding av Hip hop, dansbar pop, elektronika, funk og soulful house når hun setter i gang!

Ølsmaking med Nedstrand Bryggeri

Bli med oss på Haukeliseter Fjellfestival når vi ønsker velkommen til Nedstrand Bryggeri, en perle blant mikrobryggerier. Siden 2017 har Nedstrand Bryggeri vært en kilde til ren ølglede og lidenskapelig håndverk. Deres unike brygg, inkludert vår elskede "Fjelløl", er et høydepunkt på fjellstuen og har vunnet hjertene til gjester fra fjern og nær. Fra klassiske pilsnere til fruktige eksperimenter med blåbær og kirsebær, er Nedstrand Bryggeri kjent for å levere et kreativt utvalg av godt håndverksøl som bringer glede. Vi er utrolig glade for å ha Nedstrand Bryggeri med på laget som hovedleverandør av øl under fjellfestivalen år etter år. La oss sammen utforske deres fantastiske utvalg, dykke inn i historiene bak hvert brygg og løfte glasset i feiring av ekte håndverk og fellesskap. Vi ser frem til å skape uforglemmelige øyeblikk sammen under fjellfestivalen 2024!

Del artikkel:
Del på e-post

Se også

Bli frivillig
Bli frivillig
Bli medlem
Nydelige Trollfjordhytta ligger på grensen mellom Vesterålen og Lofoten. Turen opp til hytta går fra Austpollen innerst i Trollfjorden.
Bli medlem