Logo
Til DNT.no forside
Kvinne i rød jakke sitter i snøen. Hun ser fornøyd ut. Ved siden av henne ses ski og en oransje tur sekk

Påskeferie på Finsehytta

Spenn på deg skiene og ta turen til Finsehytta i påsken! Vi lover masse snø og god stemning i solveggen.

Publisert: 27. februar 2024
Inspirasjon

Barnas Turlag

Hver dag hele påsken arrangerer Barnas Turlag aktiviteter for både store og små. På påskeaften arrangerer vi kostymerenn for alle barn med fokus på skiglede. Alle deltakere vil bli belønnet for innsatsen.

Konsert med Petter Braaten

Skjærtorsdag kommer Petter Braaten og underholder på Finsehytta. Det blir også en liten mini-quiz med premiering!

Skitur

Fra Finsehytta kan du følge kvistete løyper sørover på Hardangervidda, eller nordover inn i Skarvheimen. Løypene til Klemsbu, Appelsinhytta og rundturen over Hardangerjøkulen, er populære kvistede dagsturer. Vi tilbyr utleie av pulk og truger. Det er også mange populære fjelltopper i området som egner seg både for fjellski og randonee. 

Les mer og se våre turtips

En gruppe mennesker som går på ski på snøen
Det er mange fine dagsturer i området rundt Finsehytta. Foto: Marius Daseg Sætre

Drop-in Kitekurs

Finse er et eldorado for kitere og skiseilere. Det er en egen følelse å la vinden føre deg på kryss og tvers på Finsevann når de fleste kanskje hadde holdt seg inne. Skikite holder Drop-in kitekurs hele påsken! Påmelding i resepsjonen.

Les mer om kiting på Finse

Kiting på Finsevann. Foto: Kyrre Flotve

Uteområde

I påsken kan man kjøpe forfriskninger i vår snøbar! Her selger vi is, brus og nystekte sveler med hjemmelaget syltetøy. Vi har også et ski-lekområde for barn med akebakke, fire på rad, og mye mer. Bålplassen vår er også et fint sted å slappe av i påsken. Etter en lang skitur er det lite som er bedre enn å samles rundt bålet med utsikt mot den majestetiske Hardangerjøkulen. Dersom du ønsker å grille, kan dette bestilles på morgenen samme dag i resepsjonen. 

Bålplassen med utsikt mot Hardangerjøkulen. Foto: Linn Hines

Aktiviteter arrangert av Finse skilag

Finse skilag har et innholdsrikt program i påsken. Gjester på Finsehytta er også velkomne til å delta.

Lørdag 23. mars

Prøv et skiseil

kl. 10-11. Lavterskeltilbud for barn og andre nybegynnere. Møtes på vannet utenfor hotellet.

Førstehjelp og skredsøker

kl. 16. Finse Røde Kors gir opplæring i førstehjelp og skredsøk. Oppmøte utenfor Røde Kors sine lokaler.

Palmesøndag 24. mars

Familierenn på idealtid

kl. 11. Oppmøte på Finse stasjon. Tradisjonelt skirenn på idealtid for hele familien. Felles medbrakt lunsj på Finseøya med diplomutdeling. Premie til den som går nærmest idealtiden.

Mandag 25. mars

Historietur

Oppmøte ved bautaen kl. 10.00. Det nystiftede Finse Historielag tar oss med på tur i nærområdet og byr på gode historier fra lokalhistorien på Finse.

Tirsdag 26. mars

Langtur gjennom juv og gjel til Aurland

Start kl. 08.00. Påmelding via betaling til Vipps nr 11032, 500 kr per person. Dette er en krevende og lang tur og vi beregner 8–10 timer. Pakk sekk med varm drikke og mye mat. Gjerne skredutstyr for de som har det. Buss til Voss der vi så vidt rekker toget tilbake til Finse, alternativt spise middag på Fleischer mens man venter på nattoget.

Finsepåske for Minibarna

Oppmøte kl. 11.00 ved Framheim. Utfordringer, lek og moro for små og store på Finsevannet. Dette blir fartsfyllt, fargerikt og gøy! Vi fyrer opp bålpannene så det er mulig å grille lunsjen sin. Og det blir kaffe/toddy. Ved dårlig vær kan dette bli utsatt til senere i uken. 

Onsdag 27. mars

Skitur til Haikjeften

kl. 10. Oppmøte ved Bautaen. Ukjent tur på lengde med Klemsbu. Vi går i rolig tempo.

Skjærtorsdag 28. mars

Jomfrunut utfor og grilling

kl. 12. Regi av Finse Skisenter

Hopprenn

kl. 14. Regi av Hotel Finse 1222

Langfredag 29. mars

Ukjente turer på Finse

Start ved Bautaen kl. 10.00. Dette er en tur der vi går utenom de vanlige løypene og går til steder mange av oss ikke har vært ennå. Følg med på skilagets Facebook side for oppdatert info om hvor turen går.

Finse Skilags årskavalkade

Det blir premieutdeling for de som har gått Finsekortet, vi feirer de gode minnene fra året som har gått og finner ut hvem som skal være i styret videre. Innmelding av deltakere som har kvalifisert til premie gjøres til Gro Bjørgaas tlf 924 60 599 innen kl. 18.00 samme dag. Sted: Peisestuen Hotel Finse 1222.

 

Vi håper mange vil ta turen til Finse i påsken.

Velkommen til fjells!

 

Del artikkel:
Del på e-post

Se også

Bli frivillig
Bli frivillig
Bli medlem
Nydelige Trollfjordhytta ligger på grensen mellom Vesterålen og Lofoten. Turen opp til hytta går fra Austpollen innerst i Trollfjorden.
Bli medlem