Logo
Til DNT.no forside
Vinterkurs og aktivitet med DNT Sentralt på Fondsbu.

Turlederkurs

Ønsker du å lede turer lokalt i Bærum? Da må du ta vårt turlederkurs! DNT Oslo og Omegn har turlederkurs som utdanner våre turledere etter DNTs felles utdanningsmodell.

Publisert: 08. september 2023
DNTs tilbud

Kurs

Bærum Turlag arrangerer ett til to kurs i løpet av året, og har sin egen turledergruppe. Passer ikke våre datoer, kan du også melde deg på et tilsvarende kurs arrangert av andre medlemsforeninger. Da kan du sende oss en epost, slik at vi kan føre deg opp på våre lister lokalt.

Både kursene våre, og til DNT Oslo og Omegn, holdes på Nedre Gupu i Bærum. Vi gjør oppmerksom på at pris og vilkår kan variere noe mellom disse. I Oslo må man ofte sende søknad før man får plass. 
På våre kurs kan alle melde seg på, men vi forebeholder plasser til de som bor i Bærum, og primært ønsker å bli en del av vår turledergruppe.

Sosialt

Som Turleder i Bærum er du også medlem av DNT Oslo og Omegn sin turledergruppe. Vi nyter godt av det de arrangerer av turlederkvelder, seminarer og kurs for gruppen i Oslo.
I Bærum har turledere en egen vårvandring, og målet på sikt er å ha en tilsvarende høstvandring, bare for turledere og frivillige. Det er viktig med et felleskap og det er viktig å belønne den gode innsatsen våre frivillige gjør.

Turledergruppa har også sitt eget medlemsblad "Turleder’n", som kommer ut tre ganger i året.  Det arrangeres 3-4 medlemsmøter årlig med faglig innhold og hyggelig samvær, en årlig Turlederhelg med årsmøte på en av DNTs hytter samt dagsturer/kveldsturer til steder av spesiell interesse.

Neste steg

For å lede nærturer i Bærum trenger du kun grunnleggende turlederkurs, men søker du å videreutdanne deg til å bli sommer- eller vinterturleder i fjellet, gjøres dette gejnnom DNT Oslo og Omegns egne kurs. Bærum Turlag har ikke fjellkurs.

Del artikkel:
Del på e-post

Se også

Se aktivitetskalender
Dølerud, Østmarka
Se aktivitetskalender
Finn deg en hytte i Oslomarka
Røyrivannskoia og Stallen i Østmarka.  Røyrivannskoia og Stallen i Østmarka. Kan nås med kano fra Losby.
Finn deg en hytte i Oslomarka