Logo
Til DNT.no forside

Trille- og bæreturer Bærum Turlag

Barnas Turlag i Bærum arrangerer trilleturer hver torsdag kl. 10:30 fra ulike utfartssteder i Bærum. De siste årene har vi også begynt med bæreturer og tur med pulk, på vinterstid hver onsdag- hvis føret er bra.

Publisert: 08. september 2023
DNTs tilbud

Bli med

På turene møtes mødre og fedre som er hjemme i permisjon til mosjon og sosialt samvær. Tempoet er ikke høyere enn at alle klarer å henge med. De fleste turene går til forskjellige markastuer/kafeer hvor både store og små kan få dekket sine behov for mat og stell. Av og til har vi picknick ute, men da oppgir vi det tydelig i turteksten. 

Det er mulig å bruke bæresele eller bæremeis på alle turene for de som ønsker det. På bæreturene går vi blåmerket sti og da er ikke vogn mulig. På vinterstid går turene på brøytede skogsbilveier. På fine vintre kan vi erstatte bæreturene med tur med pulk. 

Hvis gradestokken kryper til -10 og lavere, så avlyses turen automatisk.

Trilleturleder

Bærum startet med trilleturer allerede i 2012. Vi trenger frivillige trilleturledere som kan være med å arrangere turene. Vi har som regel med to turledere på tur. 

Det er jo sånn at de fleste triller i permisjon og så begynner de å jobbe igjen. Dermed må eksisterende trilleturledere rekruttere nye i gruppa. Ønsker du å delta i en trilleturgruppe i Bærum og kan lede noen turer, ta kontakt på post@baerumturlag.no. Trilleturlederne trenger ikke ha turlederkurs, men ønsker noen å ta kurs så dekker Bærum Turlag mye av kursavgiften.

Våre trilleturledere er friluftsgalde frivillige og har med egne barn på tur. De har ikke nødevendigvis DNTs turlederkurs og har ikke annet ansvar enn å være et samlende punkt på turen, og vise vei. Siden trilleturene i Bærum Turlag er dugnadsbasert og turleder også har barn, kan det forekomme at uventede ting dukker opp, og turleder ikke kan møte. Da må gruppa gå på egenhånd.  

Følg oss her

Her er vår facebookside for trilleturene i Bærum

Facebook
Facebook
Del artikkel:
Del på e-post

Se også

Bli frivillig
Bli frivillig
Bli medlem
Nydelige Trollfjordhytta ligger på grensen mellom Vesterålen og Lofoten. Turen opp til hytta går fra Austpollen innerst i Trollfjorden.
Bli medlem