Logo
Til DNT.no forside
Til Bodø og Omegns Turistforening
Løpere som løper i fjellet mot Falkflaugdalen utenfor Bodø.
Fjell

Børvasstindan Classic

Årets råeste fjelløp opp gjennom nydelige Åselidalen, via Sandvatnet, opp til Sandvasstinden og ned Falkflågdalen. 31 km og 1500 høydemeter. Tar du utfordringen?

Våre partnere
Om DNT
Publisert: 27. oktober 2023

Våre partnere

Vilkår for deltakelse på Børvasstindan Classic
Fjell og elv på sommerstid. Om DNT
Publisert: 30. april 2024

Vilkår for deltakelse på Børvasstindan Classic

Påmeldingen åpner 1.mai 2024

Løpet arrangeres lørdag 24.august 2024. Her kan du melde deg på Børvasstindan Classic 2024.

Startskuddet går lørdag kl. 10.00. Med 200 løpere blir det trangt om plassen. Plasser deg i startfeltet basert på ditt ambisjonsnivå. Vis hensyn til andre løpere, slik at alle får en hyggelig løpsopplevelse.

Løperne har 8 timer på seg til å fullføre løpet. Vinnertiden i 2020 kom på imponerende 2 timer og 56 min, men de aller fleste bruker mellom 4-6 timer.

De som ikke når Gavelen (post 3) før 3 timer og 30 min, får ikke bestige toppen og må løpe direkte ned Falkflogdalen.

Løypen

Deler av løypen kan oppleves som luftig, særlig på vei mot Sandvasstinden. Gjør deg selv en tjeneste og bli kjent med løypen. Et særlig smalt og bratt parti går fra Gavelen mot Sandvasstinden. Partiet er glatt med grus og løse stener. Ta det rolig og ta hensyn til medløpere.

Du følger T-merking gjennom hele løypen (med unntak av avstikkeren opp mot toppen av Indre Sandvasstinden). Vi merker med orange flagg og røde og gule merkebånd på steder med ekstra behov for merking. Der løypen går langs tydelig sti, er det perioder uten annen merking enn de oppmalte og sporadiske T-merkene.

Selv om løypa går langs T-merket sti så er det mye steinur, sti med røtter, myr og gjørme. Traseen har bratte partier.

Børvasstindan Classic er hardere enn løp med tilsvarende lengde og høydemeter. Vinnertiden i 2020 kom på imponerende 2 timer og 56 minutter, men de aller fleste bruker et par timer ekstra.

Her kan du se en video av løypen, der 330-skvadron i Bodø filmet løypen!

Detaljert beskrivelse av løypen

Start er ved inngangen av Åselidalen på ca. 80 moh. Traseen går så videre opp hele Åselidalen langs Øvre Åselivatnet, opp ved Åselifossen og videre til ca. 550 moh. før den går ned Skjellingsdalen mot stikrysset (post 1).

Etter stikrysset dreier løypen i sørvestlig retning mot Store Sandvatnet (post 2). Etter å ha løpt langs Store Sandvatnet starter stigningen opp mot «Gavelen»; et parti med ca. 370 meters stigning på under en kilometer.

Løypa går så videre opp mot Indre Sandvasstinden (1073 moh.), før en vender og løper tilbake til «Gavelen». Dette er den eneste delen av traséen som ikke følger T-merket sti (avstikker fra post 3/5 til post 4 (toppen)). Det er viktig at alle deltakerne løper helt til post 3 før de løper opp mot toppen og samme vei ned av toppen som den de løp opp. Man skal altså innom samme sted (post 3/5) på tur opp og ned fra toppen.

Etter passering av post 5 ned fra toppen følger man stien ned Falkfogdalen via Kjerksteinvatnet (461 moh.), Dalsvatnan og Stabbursdalvatnet. I enden av Stabbursdalvatnet må en krysse elva (vading), før stien går videre på østsiden av Øvre Tverrlivatnet (204 moh.) og Øvre Falkflogvatnet til gårdene på Falkloget. Videre går stien opp østsiden av nedre Falkflogvatnet, ned til Falkflogvika og til slutt langs Valnesvannet til målgang i Sandvika (121 moh.).​​​​​​​

Merking og løypeforhold
Løypa går etter T-merket sti hele veien, unntatt av avstikkeren opp mot Sandvasstind. Der det er ekstra behov for ekstra merking vil det bli merket med flagg og merkebånd. Gjør deg selv en tjeneste og bli kjent med løypen.

Deler av løypen kan oppleves som luftig. Et særlig smalt og bratt parti går fra Gavelen mot Sandvasstinden. Partiet er glatt med grus og løse steiner. Ta det rolig og vis hensyn til andre løpere.

Frivillig

Det er veldig gøy å være med å arrangere et stort arrangement som Børvasstindan Classic. Det er mange ulike roller og oppgaver som må fylles av frivillige. Vi har behov både for deg som kan være i start og målområdet med registrering og parkering, deg som kan stå på drikkestasjon i løypen, merke løypen i forkant, ta mellomtid ute i løypen, deg som kan stå for servering i målområdet, deg som er glad bak kamera og deg som kan registrere tiden til løperne enten på toppen eller ved de andre postene.

Det er sosialt å være frivillig, og før selve løpet møtes vi en kveld for informasjon, utdeling av utstyr og god mat på bordet! Her får du også møtt de andre frivillige og organisert felles transport og blitt bedre kjent med frivilliggjengen.

Dersom du er frivillig på postene ved enten Stikrysset, Sandvatnet, Gavelen eller Sandvasstind er det felles teltcamp ved Sandvatnet. Her fyres bålet opp på fredags kveld hvor du kan grille medbrakt mat og hygge rundt bålet. Det er en trivelig stund for de frivillige ute i løypen før løpsdagen. De som er frivillige på disse postene går opp i løypa fredag. Tursekken pakkes med telt, sovepose, liggeunderlag, mat og varme klær. Ved og utstyr til postene blir fraktet opp av 330 skvadronen i forkant. 

Er du interessert i å være frivillig og har lyst til å hjelpe oss med å gjennomføre fjelløpet er det bare å ta kontakt på mail bodo@dnt.no, eller ta kontakt med Børvasstindan Classic på Facebook.

Vinneren i herreklassen av Børvasstindan Classic 2023 ved sjekkpunkt Gavelen
Vinner i herreklassen 2023: Kjell-Egil Krane Ingebrigtsen. Foto: Viktoria Skipnes
Dame som løper på fjellet
3.plass i dameklassen 2023: Maria Erichsen Øverland. Foto: Viktoria Skipnes
Frivillige på fjellet med ballonger og fjell i bakgrunnen en nydelig sommerdag.
Frivillige står på poster ute i løypa og heier på løperne. Foto. Eliza Smolka

 

Se også

Bli frivillig i Bodø og Omegns Tf
Bli frivillig i Bodø og Omegns Tf
Bli medlem
Nydelige Trollfjordhytta ligger på grensen mellom Vesterålen og Lofoten. Turen opp til hytta går fra Austpollen innerst i Trollfjorden.
Bli medlem