Til Bodø og Omegns Turistforening
Fjell

7/3/2-toppsturen i Bodø

Hvert år siden 2005 har BOT og Avisa Nordland arrangert 7-toppsturen Bodø. Visjonen vår er å gi NaTURopplevelser for alle i Bodømarka. Turen følger merket rundløype i Bodøs flotte bymark, og du kan velge mellom mellom 7-toppstur (25 km), to ulike 3-toppsturer (10 km) og 2-toppstur (tilrettelagt løype 6 km).

For mange i Bodø har det blitt fast tradisjon å delta på folkefesten "7-toppsturen Bodø". Her kan du gå en sosial tur, i godt merkede løyper, og du kan velge den lengden som passer deg og ditt turfølge best. Ca 1000 personer deltar hvert år. De sprer seg fint ut i løypa, så det er god plass.  

Når du skal delta på 3- eller 7- toppstur kan du velge mellom to ulike startsteder (Bodin videregående skole og Rønvik Skole). For familier med barn kan ofte en av de to 3-toppsløypene passe best, eventuelt tilrettelagt løype for de med barnevogn eller som ikke klarer å gå i terrenget, mens det for større barn, ungdom og voksne kan være en passelig utfordring å gå 7-toppsturen. Finn det som passer for deg, og bli med på tur!

En familie med to små barn som går 3-toppstur
Turen passer for hele familien. Foto: Jamal Khawaja

2-toppsturen

Tilrettelagt løype er et tilbud som passer for alle, og som gjør at flere kan delta på 7-toppsturen enten de triller i barnevogn, eller har nedsatt fysisk eller psykisk funksjon. Løypa følger vei eller gruset sti hele veien. Lengden på løypa er 6 km. Løypa starter ved Bodin videregående skole og går videre til Hunstadtoppen. Her kan du sjekke inn i appen. Videre går løypa tilbake til lysløypa og bortover til Vanntårnet som er neste topp. Her kan du sjekke inn i appen.  Herfra går turen ned til Bodin videregående skole, som er målet for turen. 

En gjeng som griller og koser seg ved bålet ved gapahuken ved Vanntårnet.
Felles grilling på 2-toppsturen ved Vanntårnet. Foto: Viktoria Skipnes

3-toppsturene

Ønsker du å gå en tur på ca 10 km er 3-toppsturene perfekte for deg. Her kan du lese hvilke topper de går over og hvor de starter.

Godt med en pause med litt drikke fra snyltekoppen.
En pause ved en av de fine benkene satt opp av Bodømarkas venner. Foto: Jamal Khawaja

7-toppsturen

7-toppsturen kan du starte fra både Bodin og Rønvik, og er en tur på 24,2 km. Samlet stigning er på 1270 m, og den går over følgende topper:

  • Linken på Rønvikfjellet 
  • Keiservarden
  • Løpsfjellet
  • Vanntårnet ved Høglia på Mørkved
  • Hunstadtoppen
  • Junkerfjellet 
  • Ramnflåget​​​​​​​
  • I tillegg må en sjekke inn på begge startstedene og på Bestemorstua
Et turfølge på fem stykker på Løpsfjellet i tåka.
Sprekinger ved Løpsfjellet som er en av toppene på 7-toppsturen. Foto: Kristin Johansen

Premiering

Alle som har betalt startkontingent og fullfører turen får diplom og en premie ved innkomst! Også barn som blir båret eller trillet gjennom løypa får turen godkjent, forutsatt at det er betalt startkontingent for dem.

I tillegg vil det bli trukket flere flotte gavepremier blant alle som fullfører. Trekningsliste kunngjøres i Avisa Nordland rundt to uker etter turen, i tillegg til på våre nettsider. Uavhentede gevinster tilfaller 7-toppsturen.

Konkurranser og aktiviteter

Underveis på turen blir det ulike aktiviteter og konkurranser!

Se også

Bli frivillig i Bodø og Omegns Tf
Bli frivillig i Bodø og Omegns Tf
Bli medlem
Nydelige Trollfjordhytta ligger på grensen mellom Vesterålen og Lofoten. Turen opp til hytta går fra Austpollen innerst i Trollfjorden.
Bli medlem