Logo
Til DNT.no forside
Kajakk padletur på Ståvatn fra Haukeliseter fjellstue, august 2023.

Turtips kajakk og kano på Haukeliseter

Publisert: 11. september 2023
Inspirasjon

Turtips til vanns


Fra Haukeliseter er Ståvatn det beste utgangspunktet for padleturen. Ståvatn er det store vannet som ligger sør for fjellstuen. Vannet er regulert, og strekker seg 6,5 kilometer i areal. 

Ståvatn rundt


Fra Haukeliseter padler du vestover, og holder deg langsmed vannkanten og inn under broen ved Ulevåvatnet. Herfra kan du padle videre helt til enden av vannet hvor du møter på gamleveien ved Dyrskar. Fortsett på sørsiden av vannet tilbake til Haukeliseter. 

Følger du vannkanten langs land er turen rundt Ståvatn på omtrent 20 kilometer. 

Kombiner padle -og topptur


En tur på vannet kan være et fint alternativ til fotturer i sommerhalvåret, men hvorfor ikke kombinere de to? Hva med å padle sørover Ståvatn og fortsette videre til fots opp Kista? Turen til Kista tar omtrent 3 timer tur/retur. Ønsker du en lengre er Vassdalseggi et godt alternativ. 

Øyhopping med kajakk


Hva med å leie kajakk og dra på oppdagelsesferd rundt om til de mange, små øyene på Ståvatn? Ta med deg god mat og noe å drikke, og ta lunsjpausen på din favorittøy. Eller pakk med deg telt og sovepose, og gå for overnatting på en av øyene. Husk badetøy, gitar og godt selskap. 

På fisketur


Ta med fiskestang -og utstyr, og test fiskelykken fra robåt. Det er mange spennende fiske -muligheter i vannene rundt Haukelister. Ro lydløst gjennom vannet, se etter vak og vent i spenning på napp. Å dra på fisketur kan være både spennede og veldig fin avkobling. Fiskekort kan kjøpes i respsjonen. 

Utstyrsleie
Utstyrsleie

Sommer på Haukeliseter, siste uka i juni 2023 på Haukeliseter fjellstue.

 

Del artikkel:
Del på e-post

Se også

Bli frivillig
Bli frivillig
Bli medlem
Nydelige Trollfjordhytta ligger på grensen mellom Vesterålen og Lofoten. Turen opp til hytta går fra Austpollen innerst i Trollfjorden.
Bli medlem