Hopp til hovedinnhold
Logo
Til DNT.no forside

Ørretdager på Geiterygghytta

I uke 31 arrangerer vi ørretdager på Geiterygghytta. Da oppfordrer vi gjestene til å ta med fiskeutstyr slik at en kan teste ut fiskelykken i Geiteryggvatnet.

Publisert: 17. juni 2025
Inspirasjon

Lær mer om Ørretfiske

📅 Når: Hele uke 31

Terje Engø og Tove Rasmussen har i snart 30 år arrangert ulike fiskearrangementer i regi av DNT både i Skarvheimen på Hardangervidda, i Stølsheimen, heiene i Ryfylke og mange andre steder i den norske fjellheimen. I år vil de lære våre gjester hvordan de skal klare å få ørreten til å bite.

Terje har fisket ørret siden har var et lite barn, ikke bare i Norge i sjø eller ferskvann, men også i land som Skottland, Australia, Østerike og mange andre steder rundt om i verden. Han vil dele sin kunnskap om hva som kan øke muligheten for å få ørreten på kroken. Mange har sin favorittsluk. terje har ingen favorittsluk, men velger ut fra vær, når på døgnet han fisker og hvilken farge det er på bunnen og han er veldig glad i å bruke makk. En av de store gåtene er hvorfor biter fisken og hvorfor gjør den ikke det. Det har i stor grad helt naturlige forklaringer, og kjenner man litt til disse blir det lettere å vite når man skal fiske. Man er selvsagt ikke garantert fangst, men om man forstår de ulike tegnene i naturen så er muligheten for større for at panna blir fylt av flott fisk.

Geiteryggvannet og de andre vannene i området rundt ligger over 1200 meter over havet. Her er ørreten ofte mer lunefull enn i vann som ligger lavere.
Våre gjester vil få gode råd om hvor de skal gå for å fiske, og hva de skal bruke. Terje er svært glad i mark som agn og det vil være mark tilgjengelig for de som vil forsøke lykken.

Prøv å fiske fra båt eller kano

Det er båt tilgjengelig og gjester vil bli tatt med ut for å fiske. Når fangsten er sløyd vil det være mulig å grille på bål, - og vi skal forsøke å få lagt til rette for å varmrøyke ørret.

En kano på et fjellvann

Hvem passer det for?

Ørretdagene er for alle aldersgrupper. Voksne vil få råd om hvor de skal gå for å kanskje få storfisk, mens barn vil få hjelp til å fiske nært hytta eller fra båt. (Det er gratis fiske for våre gjester i Geitryggvatnet og man trenger ikke fiskekort.

Er det et fast program?

Vi lager arrangement dag for dag, - siden været ikke kan kontrolleres. Er vi heldig kan vi nyte fangsten ved vannkanten i varm sol, - eller vi må være inne. Er det noen som er interessert i å lære om hva fisken spiser, hvorfor noen ørreter er røde i kjøttet, andre ikke, så vil Terje forklare dette.

Det vil bli mulighet for å være med å sette og trekke garn og Terje vil også ha et foredrag etter middag en eller to ganger i løpet av uken.

Så sant vi får fisk vil jo selvsagt ørret være i fokus når det gjelder matserveringen på hytta denne uken også. 

Lær mer om sluk og vær

Hvilken farge er best på sluker og spinnere? Er det best å fiske i regnvær, solskinn, nordavind eller sønnavind, morgen eller kveld? Dette får du svar på, - om du spør.
Så i år må de som liker å fiske ørret planlegge for noen dager på Geiteryggen Turisthytte i perioden 28 juli til 3 august

Ørretdagene foregår hele uken og man står fritt til å bli med når det passer.  Arrangementet er gratis for alle gjester og man trenger ikke fiskekort for å fiske i den delen av Geiteryggvatnet som hytta disponerer.

 

Del artikkel:
Del på e-post

Se også

Bli frivillig
Bli frivillig
Bli medlem
Nydelige Trollfjordhytta ligger på grensen mellom Vesterålen og Lofoten. Turen opp til hytta går fra Austpollen innerst i Trollfjorden.
Bli medlem