Logo
Til DNT.no forside
Til Aurlandsdalen Turisthytte
Bilder fra sommeråpning 2017. Aurlandsdalen Turisthytte.
Hus

Om Aurlandsdalen Turisthytte

Aurlandsdalen Turisthytte (tidligere Østerbø Turisthytte) ligger i hjertet av Aurlandsdalen og har tradisjoner som går godt over 100 år tilbake i tid og ble startet som skysstasjon i 1894 med støtte fra DNT.

Vårt tilbud

Flott beliggenhet

Hytta er et utmerket utgangspunkt om du ønsker å gå vakre Aurlandsdalen eller fjellene i området og er naturlig del av turen Finse – Geiteryggen – Aurland (Vassbygdi).

Vi ligger i nærheten av Flåm, Flåmsbana, UNESCO listede Nærøyfjorden, Borgund og Undredal stavkirker og Sognefjorden. Med hytta som utgangspunkt er det også mulighet å ta dagsturer til Prest, Rimstigen, Hovdungo og Skjerdal. 

Hytta er perfekt for alle aldersgrupper, og ikke minst småbarnsfamilier. Om noen ønsker å ligge flere netter på hytta, finnes her mange muligheter for aktiviteter i nærområdet. Langs elva nedover Aurlandsdalen ligger det mange idylliske badekulper, noe som kan være perfekt for en avslappingsdag i sola. 

Prøv fiskelykken

Ellers er plassen et eldorado for de som ønsker å prøve fiskelykken.

Det ligger fiskevann overalt både i nærheten av Østerbø og på veien fra Geiterygghytta og Kongshelleren, som f.eks. Nyhellervatnet og Kongshellervatnet.

Vargabreen er også en flott dagstur fra Østerbø, hvor det på turen også ligger et stort fjellvatn med gode fiskemuligheter.

Langedalen er et fint utgangspunkt for de som vil gå på korte eller lengre dagsturer fra Østerbø.

Fiskekort kan kjøpes på hytta. 

Aktiviteter på hytteområdet

På området ved hytta er det stor boltreplass både for barn, ungdom og voksne. I tillegg til vollyballbane og diverse leker, har vi båter og kanoer til utlån.

Om en ønsker å prøve fiskelykken i Aurdalsvannet på Østerbø har vi også fiskestenger til utlån.

For de minste er det en 1,3 km natursti med start og slutt ved hytta.

Se også

Bli frivillig
Bli frivillig
Bli medlem
Nydelige Trollfjordhytta ligger på grensen mellom Vesterålen og Lofoten. Turen opp til hytta går fra Austpollen innerst i Trollfjorden.
Bli medlem