Turbøker fra Midt-Norge

Her finner du turbøker fra Midt-Norge som er utgitt av Trondhjems Turistforening. Bøkene får du kjøpt i bokhandelen, hos Axel Bruun Sport, på Rønningen gård eller i Turbutikken i Sandgata 30 i Trondheim. Ypperlig gave og inspirerende lesestoff for alle som liker å gå på tur.

Publisert: 06. november 2015
DNTs tilbud

39 kystnære turer

39 kystnære turer

I denne boka får du inspirasjon og tips til spennende turer i kystregionen sørvest for utløpet av Trondheims-fjorden. Her kommer du tett på natur-elementene og kan fylle sansene med sterke inntrykk fra fjord til fjell. Det geografiske området boka dekker omfatter kommunene Frøya, Hitra, Orkland, Heim, Aure og Smøla. Boka er rikt illustrert med bilder og kart. God tur!

Pris 248,-

Se smakebiter fra boka 39 kystnære turer her.

38 turer i Sylan og Jämtlandsfjällen

38 turer i Sylan & Jämtlandsfjällen

I denne boka får du tips og inspirasjon til grenseløse turer i Sylan og Jämtlands-fjällen. Her kan du gå i dagevis i et stort sammenhengende fjellområde på norsk og svensk side av riksgrensen. I tillegg til utvalgte turforslag inneholder boka en rekke artikler som formidler spennende og nyttig kunnskap om geologi, natur og historie i området. Boka er rikt illustrert med bilder og kart. God tur!

Pris 248,-

Se smakebiter fra boka 38 turer i Sylan & Jämtlandsfjällen her.

26 kjappe kurs i friluftsliv

26 kjappe kurs i friluftsliv

Uansett om du er nybegynner eller har erfaring med friluftsliv vil du ha glede av denne boka. Boka inneholder 26 innføringskurs i utvalgte tema som gir deg nyttige tips og råd til hvordan du kan utøve friluftsliv på en trygg og god måte. Kursene er rikt illustrert med bilder og tegninger som vil gi inspirasjon til å prøve ut nye aktiviteter.

Pris 248,-

Se smakebiter fra boka 26 kjappe kurs i friluftsliv her.

58 turer i Trondheim & omegn

58 turer i Trondheim & omegn

I denne boka gir vi deg smakebiter på de varierte turmulighetene som finnes i Trondheimsområdet. Her får du inspirasjon og tips til fotturer, toppturer, skiturer, trugeturer, skøyteturer, padleturer, sykkelturer og trilleturer med barnevogn. Boka er rikt illustrert med bilder og kart.
​​​​​​​God tur!

Pris 248,-

Se smakebiter fra boka 58 turer i Trondheim & omegn her.

56 turer i Trollheimen

56 turer i Trollheimen

Få fjellområder er omspunnet av mer mystikk og har større tiltrekningskraft på fjellvandrere enn Trollheimen. I denne boka får du tips og inspirasjon til eventyrlige turopplevelser. Turene som beskrives spenner fra korte dagsturer til lange turer fra hytte til hytte, og går gjennom vakre seterdaler og over sagnomsuste fjell. I tillegg inneholder boka interessante artikler og mye nyttig informasjon. Boka er rikt illustrert med bilder og kart. God tur!

Pris 248,-

42 toppturer i Midt-Norge

42 toppturer i Midt-Norge

I boka ”42 toppturer i Midt-Norge” får du smakebiter av de ypperste toppturopplevelsene landsdelen kan by på. I tekst, bilder og kart gir vi deg nyttige tips og rikelig med inspirasjon til nye tureventyr i midtnorske fjell. Boka inneholder et variert utvalg av toppturer til fots og på ski. Her vil du finne alt fra enkle og lettgåtte turer som passer for de fleste til lange og mer krevende turer som forutsetter særskilte kunnskaper og ekstra god fysisk form. God tur til topps!

Pris 248,-

17 bratte turer midt i Norge

17 bratte turer midt i Norge

Stadig flere oppdager den berusende følelsen det gir å bestige fjelltopper eller suse utfor flotte nedrenn på ski. I denne boka får du tips og inspirasjon til bratte turer og eventyrlige opplevelser i midtnorske fjell.

Her får du forslag til turer, beskrivelser av bratteldoradoer og artikler som tar for seg ulike temaer knyttet til bratt friluftsliv. Boka er rikt illustrert med bilder og kart.

Pris 248,-

Se smakebiter fra boka 17 bratte turer midt i Norge her.

Nytt opplag - 54 turer på Fosen

54 turer på Fosen

Naturen på Fosen er en gave til alle som vet å sette pris på inntrykkene som møter deg i dette vakre havlandet. Landskapet appellerer ikke bare til øyet, men også lyd, lukt og smak av fjord og fjell gir sterke opplevelser.

I boka ”54 turer på Fosen” får du tips om sykkelturer, fotturer, skiturer, padleturer og klatreturer. I tillegg inneholder boka informasjon om kystkultur, historie, geologi, severdigheter og kulturminner. Boka er rikt illustrert med bilder og kart. Obligatorisk bok for alle som ønsker å utforske turmulighetene på Fosenhalvøya!

Pris kr. 248,-

Våre fjell - Hytter og ruter i Sylan og Trollheimen

Våre fjell - Hytter og ruter i Sylan og Trollheimen

Denne gangen tar turistforeningen deg med på tur til fjells langs de merkede sommer- og vinterrutene i Trollheimen og Sylan. Boka inneholder også beskrivelser av dagsturer til de mest populære toppene i området.

Rikt illustrert med kart og praktfulle turbilder.

Pris 248,-

Den lange turen

Den lange turen

I anledning foreningens 125 årsjubileum har Trondhjems Turistforening gitt ut boka “Den lange turen”. Boka, som er skrevet av Per Christiansen, gir en skildring av tur- og friluftslivet gjennom skiftende tider. Helt fra det organiserte friluftslivets spede begynnelse i siste halvdel av 1800-tallet og fram til dagens omfattende tilrettelegging i marka og i fjellet. Boka formidler fjellturismens historie på en fengende og morsom måte og er rikt illustrert med bilder fra de ulike tidsepokene.

Pris 248,-

Fjellets arvesølv – TTs hytter gjennom tidene

Fjellets arvesølv – TTs hytter gjennom tidene

Boka, som er skrevet av Karl H. Brox, formidler historien til Trondhjems Turistforenings hytter i Midt-Norge –
fra den organiserte fjellvandringens pionertid og fram til i dag. Mange av hyttene er kulturhistoriske perler som
er med på å berike fjellturen. Boka er gjennomillustrert med unikt historisk bildemateriell.

Pris 248,-

Opp24 - Bestig høyeste topp i hver kommune

Opp24 - Bestig høyeste topp i hver kommune

Å stå på toppen av et fjell og skue utover landskapet gir en berusende følelse som man lengter tilbake til. I denne boka presenterer vi 24 flotte turer som tar deg til høyeste topp i hver kommune i Sør-Trøndelag. Opp24-turene gir deg muligheten til å oppleve spennvidden i det trønderske landskapet, fra blankskurt lavland ved kysten til mektig høyfjellsnatur i innlandet. I tillegg inneholder boka interessante artikler og mye nyttig informasjon. Boka er rikt illustrert med bilder og kart. God tur!

Pris 248,-

Småjutulan i Barnas Naturverden

Småjutulan i Barnas Naturverden

Dette er både en spennende fortelling og en «lærebok» i friluftsliv for barne-familier. Boka gir basiskunnskaper i friluftsliv og oppmuntrer tilfysisk aktivitet og lek i harmoni med naturen. Illustrert.

Pris 169,-

Småjutulan i vinterfjellet

Småjutulan i vinterfjellet

I denne boka følger vi en gruppe barn og unge på tur inn i en snødekt «Barnas Naturverden». Her formidles grunn-leggende kunnskaper om tur- og friluftsliv vinterstid på en inspirerende og lærerik måte. Illustrert.

Pris 169,-

Kjøp bøkene på nett

Åpningstider Tursenteret i Trondheim

Tursenterets åpningstider er mandag - fredag kl. 11:00 - 16:00.

Spesielle åpningstider for Tursenteret finner du her.

Besøksadresse

Sandgata 30, Trondheim

Del artikkel:
Del på e-post

Se også

Bestill overnatting på hyttene
Trollheimen august 23. Trollheimshytta og Svartådalen.
Bestill overnatting på hyttene
Bli medlem
Nydelige Trollfjordhytta ligger på grensen mellom Vesterålen og Lofoten. Turen opp til hytta går fra Austpollen innerst i Trollfjorden.
Bli medlem
Sjekk ut alle våre anbefalte turer
Høst i Trollheimen
Sjekk ut alle våre anbefalte turer
Kunnskapspakken
Kunnskapspakken