Logo
Til DNT.no forside
Til Aktuelt

Naturopplevelser i Midt-Norge under treet i år?

Er du tom for julegaveideer og lei av å gi bort ting som nesten aldri blir brukt? Med en naturopplevelse på gavelista er mulighetene nærmest uendelige. Det er bare fantasien som setter grenser. Her er våre tips til gaver som blir satt pris på og husket lenge!

Publisert: 01. desember 2023
Nyheter
En skog om natten midt på vinteren. En person midt på bildet ser opp, og hodelykten deres skinner rett mot månen som står over dem.
Foto: Janne Horgen Tegnander

Gi bort et år med turglede

Som medlem i DNT får du ikke bare tilgang til og rabatt på 560 hytter. Du bidrar også til at hyttene tas vare på og mottar forsyninger av mat og brensel. Du bidrar til malingsstrøk, til at taket blir reparert, og at matlagre blir fylt opp. Du legger til rette for at 22 000 kilometer med stier vedlikeholdes og merkes. En tilrettelegging av naturopplevelser som dette er helt unikt i verdenssammenheng, og det hadde ikke vært mulig uten medlemmene våre.  

Ved å gi bort et gavemedlemsskap i DNT bidrar du til at den som får gaven kan være ekstra stolt når han eller hun går på tur neste gang, i visshet om at de har bidratt til at stien blir merket, kloppene over myra blir vedlikeholdt, og broene blir lagt ut når sommeren kommer. Gi en gave med mening! 

Kjøp et gavemedlemskap i DNT på nett her

Visste du at..?

Når du blir DNT-medlem blir du også automatisk medlem i din lokale Turistforening eller turlag. Det er bostedsadressen din som avgjør hvilken lokalforening du blir medlem av. 

Les om de lokale medlemsfordene i Trondhjems Turistforening her

 

To kvinner i strikkagensre, synlige fra midjen opp, går langs en strand mens de ler og holder rundt hverandre. Bildet har grafikk av rødt innpakkingsbånd over seg.
Trondhjems Turistforening har egne gavekort som kan brukes på flere av våre tilbud, og kan kjøpes i Tursenteret. Foto: Marius Dalseg Sætre

Gavekort fra Trondhjems Turistforening

Gi bort et gavekort med neste års naturopplevelser. Gavekortet kan du kjøpe i Turbutikken i Sandgata 30. Du bestemmer selv hva beløpet skal være på. Gavekortet kan brukes som betaling på alle turer og kurs i TT og i Turbutikken. Gavekortet brukes i turbutikken når du kjøper en arrangert tur eller et kurs, ikke på nett. Du kan også bruke det på alle de betjente TT-hyttene i Sylan og Trollheimen ved drop in besøk.

Gavekortet kan kjøpes i Tursenteret i Trondheim

 

Utsiden mellom to brune hyttebygninger
Jøldalshytta i Trollheimen. Foto: Janne Horgen Tegnander

Gi bort nøkkelen til over 580 hytter

Hytta som venter i andre enden er for mange selve motivasjonen til å gjennomføre en lang dagsmarsj.  Å kjenne varmen fra peisen bre seg når fjell- eller skistøvlene er tatt av er ren lykke. DNT har 580 små og store hytter over hele landet. 47 av dem er betjente, med vertskap og matservering. Barn og ungdom får ca halv pris på overnatting. Mot et lite depositum får medlemmer sin egen DNT standardnøkkel som gir tilgang til alle de ubetjente og selvbetjente hyttene.  

Hvor stor gaven er kan du justere selv: Du kan legge opp til en dagstur, overnatting eller ta en helg på tur. Som medlem i DNT får du rabatt på overnatting og mat på alle turistforeningshyttene.

Gi bort en hytteovernatting

Gi bort et medlemskap i DNT

 

Seks personer, delt opp i tre grupper, går på ski langs det samme skisporet, i et stort og øde snødekket landskap, grenset av et fjell på høyre side.
Trekanten i Trollheimen på ski. Foto: Torunn Haugrønning

Gi en uforglemmelig tur

Har du har lyst til å gi bort en sprek, spennende, men likevel trygg gave? Mange drømmer om å gå en lengre tur i fjellet, men er usikre på om de tør å sette av gårde på egenhånd. Med DNTs erfarne turledere er du i trygge hender. 

Bestill turen i gavemottakers navn, men det kan være lurt å bruke egen e-post for å unngå at gaven blir avslørt. 

Se alle våre turer og aktivteter her

 

To personer kledd i den samme mørke turkise vingerjakken, og med den samme oransje tursekken, med snøbriller, står og smiler til kamera, mens lett snø faller rundt dem. Personen til høyre holder i skistaver.
Vinterkurs. Foto: Marius Dalseg Sætre

Gi bort et kurs

Kjenner du noen som drømmer om å lære lære seg kart og kompass eller prøve ut nye friluftslivsaktiviteter? Kjenn på mestringsfølelsen når du får til noe du har drømt om lenge!  

TT tilbyr en rekke kurs neste år. Her er noen som er klar allerede. Vi har også egne turlederkurs og egen instruktørutdanning. Ferskingkursene passer både for den som har gått en del på tur før, og for nybegynnere.  

Bestill kurset i gavemottakers navn, men det kan være lurt å bruke egen e-post for å unngå at gaven blir avslørt. 

Se våre kurs her

 

Tre kvinner sitter på bakken på en steinete topp, kledd i lette turklær, mens den forreste av dem tar en selfie av alle tre.
Inviter med noen på en hyggelig tur i nærområdet. Foto: Marius Dalseg Sætre

Gi bort en nærtur i julegave

Du må ikke høyt til fjells for å finne merkede turstier, turen kan starte der du bor. Lag et gavekort på en tur i nærområdet og få en fin opplevelse sammen i hverdagen. Ta med mat og noe varmt å drikke, tenn et bål og kos dere sammen. Godt for både kropp og sjel! 

Finn inspirasjon til turen:

Vinterens nærturer i Trondheimsområdet

Nærturer i Midt-Norge

Finn en ny tur på UT.no

Rønningen Gård i Leinstrandmarka

Hva med å invitere til en tur med et godt måltid på Rønningen Gård? Rønningen er et naturlig knutepunkt for turer i området med start fra Granåsen, Skogly og Smistad. I tillegg til inneservering er det tilrettelagt med sitteplasser ute, flere bålplasser, hengekøyegapahuker og Turboskog. Utsikten fra tunet og terrassen er utmerket, hvor du kan nyte kaffe, bakst eller annen god mat fra kafeen eller Turbobua. 

 

En man og en kvinne på tur går mot kamera, mannen med stort skjegg er først. Begge har på tursekk og går med vandrestav i hver hånd.
Gi opplevelsen av et nytt turområde i julegave. Foto: Marius Dalseg Sætre

Gi en tur på en ny sti

En tur er ikke bare en gave akkurat nå, men også turminner dere kan kose dere med lenge etterpå. Her kan du velge ut fra smak og behag: Gi bort en topptur i Sylan, en ukestur i Trollheimen, hytte til hytte-turen Trekanten i Trollheimen eller ekspedisjonsturen Norge på tvers. 

På UT.no finner du massevis av forslag på fine turer du kan gå sammen. Velg ut en tur og gi den i gave.

Finn inspirasjon til turen:

Turinspirasjon i Midt-Norge

Finn en tur på UT.no

 

Ti forskjellige turbøker et still opp til utstilling, sammen med en liten mini-varde og en plante, med en trekasse som bakgrunn for fire av dem.
Inspirer noen med en turbok til jul. Foto: Janne Horgen Tegnander

Gi bort inspirasjon

Trondhjems Turistforening har gitt ut en rekke inspirerende turbøker fra Midt-Norge. Bøkene får du kjøpt i bokhandelen eller i Turbutikken i Sandgata 30 i Trondheim. Ypperlig gave og nyttig lesestoff for alle som liker å gå på tur, og passer også godt sum et supplement til et gavemedlemskap i DNT.

Se en oversikt over våre turbøker her

Kjøp et gavemedlemskap i DNT

 

En bordflate der luer ligger på rekke og rad, hver av dem med en merkelapp festet på seg
Ønsk deg brukt til jul. Foto: Daniel Jacobsen

Brukte julegaver er også fine julegaver

Mange av oss har blitt svært flinke på å sjekke bruktmarkedet før vi kjøper det vi trenger. Når vi skal kjøpe gaver til andre derimot, kan det kanskje ikke føles like greit å kjøpe brukt. Her har vi nok en vei å gå fremdeles, og første steg kan kanskje være at vi kan begynne å si til våre nærmeste av vi faktisk gjerne vil ha brukte gaver. Om noen har sagt at de blir glad for å få brukt til jul, vil kanskje terskelen for å gjøre det lavere. 

Hvor finner jeg de gode bruktkjøpene?

I dag har vi et stort utvalg av bruktbutikker, både fysisk og på nett. Fretex er en av de mest kjente bruktbutikkene i Norge, og du kan finne beliggenheter på disse eller andre bruktbutikker ved å søke på Bruktbutikk i en kartløsning som for eksempel google maps.

Tursenteret i Trondheim har også en egen bruktavdeling for turklær og utstyr, hvor du også kan selge dine turklær du ikke lengre har behov før.

Les mer om Tursenteret i Trondheim her

 

En kvinne i en skinnende lilla boblejakke sitter på huk og tilbyr kameraet noen form for mat, met en skog synlig bak henne
Hva med å invitere på middag ute i det fri? Foto: Marius Dalseg Sætre

Gi bort en treretters middag

Å spise ute kan bety så mangt! Hvorfor ikke gi bort en skikkelig god og hjemmelaget middag ute i det fri? Middag rundt bålet er ekstra koselig, enten du lager maten der eller har med deg mat som kan varmes opp eller suppe på termos. Opplevelsen starter allerede når du går ut døra hjemme, og vi garanterer en kveld dere kommer til å huske lenge! 

Eller hva med å gi bort en treretters middag på en av de TT-hyttene? Lokalmat er både kortreist og miljøvennlig, godt smaker det også! Turen før og etter måltidet, og peiskos utover kvelden er også en del av gaven. 

Få tips til mat du kan lage ute

Gi bort en natt og en middag på en TT-hytte

Del artikkel:
Del på e-post

Se også

Bestill overnatting på hyttene
Trollheimen august 23. Trollheimshytta og Svartådalen.
Bestill overnatting på hyttene
Bli medlem
Nydelige Trollfjordhytta ligger på grensen mellom Vesterålen og Lofoten. Turen opp til hytta går fra Austpollen innerst i Trollfjorden.
Bli medlem