Logo
Til DNT.no forside
Familien Scheie Balle var hyttevakter på Jonstølen juli 2022.

Hyttetilsyn i Stavanger Turistforening

Frivillige sørger for at alt er i orden på hyttene og at den har alt utstyret den trenger for å huse besøkende og gjester. Vi skiller mellom hyttevakter, hyttefaddere og fadderlag.

Hva er en hyttevakt?
 
Har du lyst til å nyte fjellet i godt selskap, samtidig som du gjør en verdsatt oppgave? Som hyttevakt på de selv- og ubetjente hyttene ser du til at de besøkende skriver seg inn i hytteboka, finner seg en plass, skikker seg vel og forlater hytta i samme stand som da de kom. Det er også fint om du som vakt fyrer i ovnen og ser til at det er orden i kopper og kar på kjøkkenet. Hyttevaktene får som takk for hjelpen overnatte gratis på hytta, og får masse tid til overs til å nyte tiden på fjellet. Det dekkes kost for inntil 150 kroner per døgn. Reiseutgifter til og fra hytta dekkes ikke av Stavanger Turistforening. Aktuelle tidspunkt for å være hyttevakt er fellesferiene og i helgene på de mest besøkte hyttene.  
 
Hva er en hyttefadder?
 
En hyttefadder ser til “sin hytte” og bidrar med vedlikeholdsarbeid og driftsmessige oppgaver på hytta. En hyttefadder besøker hytta minst to ganger i året, gjerne oftere på sentrale hytter. Flere hyttefaddere vedlikeholder også stien til og fra hytta.  
Faddere i Stavanger Turistforening har tradisjon for å være løsningsorienterte og positive. Dette er egenskaper også fremtidige faddere må ha. 
 
Hva er et fadderlag?
 
Et fadderlag er flere hyttefaddere som deler på oppgaven som hyttefadder. En av fadderne velges som koordinator. Formålet med hyttefadderlag er å sikre en videre god oppfølging av fjellhyttene. Folk er forskjellige og tilfører ulik kompetanse til fadderlaget.

I filmen under kan du bli kjent med Morten Abrahamsen som er hyttefadder på Tomannsbu og Børsteinen:

Del artikkel:
Del på e-post

Se også

Bli frivillig
Bilder fra 7-nutsturen 2022, fra Dale til Gramstad over sju topper. Frivillig, dugnad, drikkestasjon på Gramstad.
Bli frivillig
Bli medlem
Stranddalen turisthytte sommeren 2022.
Bli medlem