Logo
Til DNT.no forside
Tilbake til Aktuelt

Rapport fra landstreffet for Unge Naturtalenter på Breivoll gård 9.-12. mai 2024

DNT inviterte til Landstreff for alle turistforeningene som jobber med programmet «Unge Naturtalenter». Inneværende år er det 10 foreninger som har deltatt: Vestfold, Telemark, Stavanger, Bergen, Trondheim, Kongsberg, Gjøvik, Møre og Romsdal, Oslo og Hamar. I alt møtte ca. 90 unge naturtalenter til denne samlingen, og alle turistforeningene var representert. Russetid og eksamenstid får ta noe av skylden for at ikke alle kunne komme, men for de som hadde anledning, ble dette en uforglemmelig langhelg!

Publisert: 01. juli 2024
Skrevet av: Per Myrvang
Turreferat
Kajakkanlegget på Breivoll
Kajakkanlegget på Breivoll. Foto: Per Myrvang

Breivoll gård er en privat turisthytte driftet gjennom DNT Oslo og omegn. Den ligger i Ås kommune og ligger idyllisk til ved Oslofjorden, med store, åpne friområder og skog.  
Fra HHT deltok 5 gutter. Denne gangen reiste vi kollektivt, først med tog til Oslo og så med bussen til Nesset og ca.1 km å gå til Breivoll gård.  
Ved ankomst Breivoll gård var det hektisk aktivitet med rigging av stor teltleir. Vår gjeng hadde med lavvoen som det på tidligere turer har sovet 14 i. God plass med kun fem da! Jeg lot ungdommen i fred og fant meg en grønn flekk 500 m unna, godt unna hørevidde og like ved matsalen.  

Rigging av leir.
Alle foto: Per Myrvang.

Alle ankomne møttes til pizza og felles informasjon kl. 19. Etter det møttes vi ute til felles bli-kjent-leker og tonen var satt. Det var kjempefint å observere hvor raskt ungdommen fant hverandre og bidro til god stemning! Solen var på vei ned i vest og mange lot seg friste av et kveldsbad. 12 grader i vannet, men pytt. 
Et naturtalent fra Bergen hadde fått ansvar for å organisere morgenbad dagen derpå. Ikke alle var like happy med å bli vekket kl. 07.00 for dette, men noen få møtte til litt før 08.00 og rakk frokosten etterpå. Etterfølgende morgener var det et åpent tilbud om morgenbad, frivillig – og uten vekking. 

Eirik får fart på kajakken.
Grunnkurs kajakk var hovedaktiviteten denne helga. Det var en stor rigg å organisere for så mange. Foreningene ble delt inn i grupper. Noen reiste med buss til Bjørvika, andre til Vettre og noen fikk tilbudet fra Breivoll gård. Vår gjeng hadde kurset på Breivoll, og turlederen fra Trondheim ble med i tillegg. Liselotte var instruktør og var storfornøyd med gjengen under begge dagene med kajakk-kurs. Alle fem gjennomførte med glans og fikk våttkort for grunnkurs hav. Gratulerer!

Liselotte med gjengen sin.
Utenom kurs var det god tid til å pleie nye bekjentskaper. Alltid god stemning i matsalen, både til frokost og middag på kvelden. Først satt hver forening på egne bord, etter hvert ble det en fin blanding. Etter middag ble det en liten fellessamling ute, med ulike leker og konkurranser. Det var i tillegg to volleyballbaner og disse ble flittig brukt, helt til det det ble såpass skumt at det var vanskelig å se ballen.  

Middag i matsalen
De fleste turlederne deltok ikke på kajakk-kurset. Slik fikk vi tid til å snakke sammen om erfaringer med «Unge naturtalenter» og starte planleggingen av neste år. Vi hadde også førstehjelpskurs og livredning på agendaen.  
For flere av guttene som var med meg på denne turen, var nok dette høydepunktet i årets program. Det var morsomt å møte og bli kjent med så mange andre ungdom fra andre deler av landet. Det ble tatt initiativ til en snapchat-gruppe med alle, og etter sigende skal denne fortsatt være operativ. Her sendes det meldinger om smått og stort som ikke jeg har kjennskap til, men også turer og invitasjon til turer. Tøft! 


På søndag ble det holdt et inspirerende foredrag etter frokosten av Optimalt Mentalt. Deretter var det rydding av leir og noen foreninger fikk det etter hvert travelt med å rekke videre buss, tog og flyavganger. Flere foreninger kunne nyte litt av søndagsværet og spilte volleyball og slappet av. Jeg var nok en gang fornøyd med gjengen min og spanderte softis på «Kiosken på Nesset» (Norges beste softis?), før det bar hjemover igjen med buss og tog. 
Takk for turen!

Del artikkel:
Del på e-post

Se også

Bli frivillig
Bli frivillig
Bli medlem
Nydelige Trollfjordhytta ligger på grensen mellom Vesterålen og Lofoten. Turen opp til hytta går fra Austpollen innerst i Trollfjorden.
Bli medlem