Til DNT.no forside
Til Aktuelt

Løypestatus for Hedmarken og Hedmarksvidda fredag 23. februar

23. februar: Nysnø, null grader og vindfullt i høyden fredag. Løypene fra Gåsbu og Budor kjøres fredag morgen. Lørdag og søndag er det meldt bedre skiføre med minusgrader og gradvis mindre vind utover helga. Se åpningstidene til serveringshyttene i vinterferieuka lenger ned i denne saken.

Publisert: 23. februar 2024
Føremelding
HHTs webkamera på Stenfjellhytta viser snøvær og lyset fra løypemaskinen litt før kl. 08.00 fredag morgen. Foto:

Gåsbu:

Løypekjører Helge Kartomten kjører for Hedmarken Turistløyper fra Gåsbu. Nedbøren kommer som bløt nysnø helt ned til Gåsbu. Det ser ut til å bli mye vind, særlig fredag kveld. Turløypene kjøres fredag morgen og hele løypenettet kjøres opp igjen lørdag morgen.

Sjusjøløypa mellom Lavlia og Hamarsæterhøgda ble kjørt tirsdag 20. februar, så framover vil det være muligheter for å gå fra Sjusjøen til Gåsbu. Følg med på skisporet.no

Åpne doer og el-bil-ladere på Gåsbu

Vang Almenning melder at det er åpne doer og 6 el-bil-ladere på Gåsbu.

Skibuss til Gåsbu!
Før jul kom gladnyheten fra Innlandstrafikk at de kjører skibuss til Gåsbu hverdager og lørdager! Ta linje 650 eller 660 fra Hamar skysstasjon til Gåsbu på hverdager. Linje 650 kjører ekstra avganger til Gåsbu fra og med 16. desember til og med 14. april, og kjører også i denne perioden på lørdager.

NB! Fra 4. mars er lørdagsruter på linje 650 flyttet til linje 660 og endret trase slik at de nå kjører Hamar, Kapp, Wik matsenter, Østås, Kirkebyenga og Ormseter til Gåsbu. Retur motsatt vei.

Merk at enkelte turer ikke kjører når det er skolefri.

Lysløypa fra Gåsbu står på tilsvarende som forrige vinter:
Mandag-torsdag slukker lyset kl 20.30 på Stenfjellhytta og 21.00 på Gåsbu. Fredag-søndag slukker lyset 19.30 på Stenfjellhytta og 20.00 på Gåsbu.
Ta med hodelykt hvis du ønsker å gå på ski sent på kvelden.

Budor:

Løypekjørerne i Løtenløyper kjører opp løypene med to løypemaskiner fra Budor fredag morgen og ellers ved behov.

Vollkoia:

Vollkoia turløyper kjører løyper fra Vollkoia.

Åpningstider for serveringshyttene vinteren 2023/24
Stenfjellhytta

Åpningstider for serveringshyttene vinteren 2023/24

Besøk en av våre fantastiske serveringshytter i vinter! Hamar og Hedemarken Turistforening har tre serveringshytter på Hedmarksvidda, og de sesongåpnet 2. juledag. Nedenfor finner du åpningstidene for vintersesongen 2023/24.

Nærløypene:

Stadig mer av skiløyper i nærskoger og på jorder vises på Skisporet.no. Nytt akkurat nå er at nærløypene Ottestad og Stange også vises på Skisporet.no. Merk også at Mosjømarka, Rokosjøen og Mjøsli også er synlige her.  Mildværet og regnværet preger nok i stor grad disse løypene i dagene framover.

Tilleggsinformasjon kan du finne i "din" fb-gruppe/side. De kan ha navn som "Skiløype på Stange og i Ottestad", "øss løypegutta i romedal" og "Veståsløypa" .

Mjøsisen:

Oppdatering 23.02.:  Hamar kommune fjerner bålpanner og benker, siden det nå er en del smeltevann på isen. Dette for å hindre at det fryser fast om det kommer en ny runde med kuldegrader. Isen er noe redusert, men der kommunen har målt ligger den på mellom 20 og 25 cm. Vi ber alle uansett om å vise varsomhet, og minner om at alle går ut på eget ansvar.

Les hele statusen om mjøsisen på Hamar kommune sine nettsider.

Ispigger til trygg ferdsel på is

På tursenteret får du nå kjøpt ispigger som er en rimelig livsforsikring for deg som ferdes på isen. Det er alltid en risiko involvert når du går på islagt vann, så husk alltid å ha ispigger lett tilgjengelig med på turen.

Les videre

Se oppdatert status løypekjøring på SKISPORET.NO Hedmarksvidda Nå har maskinene fått montert oppdaterte GPS-sendere som går mot 4G-nettet slik at kjøring er synlig.

Det er grunneierne (almenningene), kommunene Løten, Stange, Hamar og Ringsaker - og vi i HHT som finansierer de tre løypeselskapene på Hedmarksvidda (i tillegg til gaver og frivillig betaling fra brukerne og godt samarbeid med idrettslagene).

Vi i HHT publiserer denne oppdaterte løypesaken, og ellers anbefaler vi å følge både våre facebook-sider og andres.

Våre aktuelle Facebook-sider:

Andre aktuelle facebook-sider for informasjon om skiløyper:

Vil du støtte løypekjøring?

Setter du pris på skiløypene fra Gåsbu, Budor og Vollkoia - og løypene i nærområdet ditt? Løypeselskapene på Hedmarksvidda er gode spleiselag til beste for oss alle. Kanskje du også vil bidra?

Del artikkel:
Del på e-post

Se også

Bli frivillig
Bli medlem
Nydelige Trollfjordhytta ligger på grensen mellom Vesterålen og Lofoten. Turen opp til hytta går fra Austpollen innerst i Trollfjorden.
Bli medlem
Status skiløyper på skisporet.no