Logo
Til DNT.no forside

Bli frivillig i DNT Sunnmøre

Frivillighet og dugnadsarbeid er selve ryggraden i DNT, og vi ønsker nye frivillige velkommen. Oppgavene er varierte og er i stor grad selvstendige.

Hvorfor bli frivillig i DNT Sunnmøre?

Dugnadsarbeid er både sosialt og trivelig, og dessuten ryggraden i alt DNT driver med. Det er mange muligheter; hyttedugnad, rydding og merking av stier, turledelse for de ulike turgruppene våre og vertskap på arrangement og hytter. Du bestemmer selv hvor mye du vil bidra. Noen bidrar mye, mens andre bidrar en gang eller to i løpet av året. All frivillig innsats er gull for oss!

Kvinne i DNT-vest hjelper barn med ansiktsmaling.
Din innsats får flere med ut!

Hvem kan bli frivillig?

Alle kan bli frivillig i DNT Sunnmøre. Det er veldig godt med frivillige som er nevenyttige, men det er mange oppgaver som alle kan gjøre. Som frivillig kan du bidra med alt fra å sitte i en hyttekomité eller være rutetilsyn, bygge bruer, reise varder og rydde skog. Vi trenger folk til å stå på stand, ta bilder og lage film, vaske og rydde, tømme en utedo - eller snekre en ny.

 

Hvordan bli frivillig?

Les under om hva vi trenger og finn deet som passer best for deg. Meld deretter interesse som frivillig for DNT Sunnmøre ved å registrere deg i vårt frivilligsystem. Det kan du gjøre nederst i denne artikkelen.

Når du får tilgang i systemet og meldt dine ønsker vil vi kontakte deg med mer informasjon om dine muligheter, behov for kursing eller andre ting som kan være relevant for ditt oppdrag. Når du har fått ditt første oppdrag får du ytterligere informasjon og da er det bare å si lykke til og kos deg i fjellet eller ved kysten!

I frivilligsystemet vil du få informasjon om oppdrag og kurs, samt annen relevant informasjon. 

 

Dette trenger vi hjelp til:

Hyttene våre

Vi har mange flotte hytter vi skal ivareta. Hyttene trenger jevnlig tilsyn og vedlikehold og derfor har vi hyttekomitéer på alle hytter. Komitéene består av faste medlemmer som skal sikre godt vedlikehold. 

En del ganger trenger vi hjelp av flere og kaller inn til hyttedugnad. Da inviterer vi de som har meldt seg til hyttedugnad i frivilligsystemet.

I sommersesongen trengs hytteverter på flere av våre hytter som tar imot gjestene og veileder etter behov under oppholdet. En hyttevert kan også få spesifikke oppdrag som må utføres under oppholdet. Noen hytter har også hyttevert utover høsten.

Les mer om dugnad på hyttene våre her.

Turledelse

DNT har et bredt turtilbud året rundt. Har du turerfaring, fungerer godt i en gruppe med ulike mennesker og kan holde hodet kaldt når det trengs? Da bør du vurdere å delta på turlederkurs og bli turleder hos oss. Les mer om å bli turleder.

Stidugnad

Våre frivillige sørger for å rydde og merke stiene i våre rutenett i Tafjordfjella og på Sunnmøre. Vi trenger også personer til å bistå med å bygge og reparere bruer og klopper. Les mer om stidugnad i DNT Sunnmøre.

Arrangement inne og ute

Vi har store og små arrangement både sommer og vinter. Til disse trenger vi folk som er sosiale og liker å prate med andre, og som kjenner godt til DNT.

Kommunikasjon

Dette er er et tilbud til deg som er glad i skrive og ta bilder, og ønsker å bidra til å skape relevant innhold på både våre trykte og sosiale plattformer. Eksempler på oppgaver kan være å skrive turforslag på www.ut.no, bidra i Fjellposten eller ta bilder og dronebilder.

Kursholder/instruktør

DNT Sunnmøre holder mange kurs hvor vi trenger trygge og dyktige kursholdere. Spesielt ønsker vi personer til å bli instruktører innen;

Dette er verv som krever kunnskap og sertifisering. Man må delvis ha opparbeidet erfaring innen selv, men vi også bidrar med å tilrettelegge erfaring/kompetansekrav. Les mer om å bli kursholder/instruktør i DNT.

 

Registrer deg som frivillig ved å klikke her!

Rød hytte med fjell i bakgrunnen.
Tyssenaustet på Bjørke.
Del artikkel:
Del på e-post

Se også

Bli frivillig
Bilder fra sommeråpning på Rauhelleren og Solheimstulen på Hardangervidda.
Bli frivillig
Bli medlem
Nydelige Trollfjordhytta ligger på grensen mellom Vesterålen og Lofoten. Turen opp til hytta går fra Austpollen innerst i Trollfjorden.
Bli medlem