Logo
Til DNT.no forside
Til Nyheter

10 fine julegavetips

Her får du tipsene til supre julegaver: Friluftsopplevelser og friluftsutstyr - inviter på tur eller gi bort et medlemskap. Gaver fra null kroner og oppover!

Publisert: 28. november 2023
Nyheter
Gave med brunt papir og rødt bånd. Tekst på bildet hvor det står: Legg turglede under treet i år
Foto:

Gi bort et år fylt med friluftsopplevelser 🎁

Et DNT-medlemskap er en gave som kan fylles med innhold og naturopplevelser gjennom hele 2023! Turer i skogen og langs kysten på blåmerkete stier, fjellturer langs T-merkede varder, 555 DNT-hytter, fjellstuer og fyr rundt i hele Norge som mottakeren kan overnatte på. Mange, mange turer med DNT-turleder å være med på og nesten uendelig mange turtips for turer på egenhånd

🧑 Prisene varierer fra 145,- (barnemedlemskap) til 20.250,- (livsvarig medlemskap hovedmedlem).

Les mer og kjøp gavemedlemskap

Et lite ekstratips: Det er veldig hyggelig å legge ved et kart fra et passende turområde og et kompass - du handler dem med DNT-rabatt i Tursentrene i Oslo dersom du er medlem. 

Jenny fra Tursenteret holder en julekasse med DNT-produkter

Startpakke pluss tur i nærskogen πŸŽ„

En tur-startpakke til barna er smart!

For eksempel:

 • Termos
 • Matboks eller matpapir
 • Sitteunderlag
 • DNT emaljekoppen
 • Hodelykt
 • Turbokosedyret som er SÅ glad i å dra på tur!

Et par produkter eller flere - det velger du selv. Kanskje har du så mange termoser stående i skapet at du kan gi bort den peneste - miljøvennlig! Sammen med produktene legger du et kort hvor du inviterer med på tur i næskogen. Gjerne en times tur, før sengetid. 

Innhold til startpakken finner du i Tursentrene i Oslo og på dntbutikken.no Du som er DNT-medlem får medlemspris!

Bli medlem

Tips når du drar på tur

Når dere så drar på tur, legger du termos med varm te eller suppe og matpakke med gode rundstykker i sekken. Men ingen søte saker for nå skal barna bli trøtte og glade og sovne godt og raskt etter turen! Pakk med et kosedyr og kanskje en liten notisblokk hvor barna kan skrive eller tegne det de ser på turen. Og et par vedkubber og fyrstikker om dere skulle komme til en egnet bålplass, samt hodelykter. Legg hjemturen utenom opplyst sti, så kan ungene få gå først og vise vei med hodelykt. Skikkelig spennende! Dette vokser de små på! 

Termos som heller kaffe opp i en trekopp

​​​​​​​Inviter på båltur i nærmiljøet πŸŽ…

En gave som de aller fleste vil sette pris på! Og selv om gaven ikke behøver å koste så mange kronene, kan den allikevel gi en stor opplevelse, ja, bålturen kan dere snakke om både før turen og etterpå πŸ”₯ 

 1. Legg et kort i julegaven hvor du inviterer på båltur, gjerne på en dato, slik at både mottaker og giver kan begynne å glede seg!
 2. Når dagen kommer, pakker du sekken. Sitteunderlag, litt ved, kaffe eller annet godt på termosen, pølser som kan grilles på bålet, eller hjemmelaget pinnebrøddeig 🌭
 3. Og noe søtt til kaffen: Her ser du hva du trenger til verdens beste appelsinkake på bålet - den smaker nydelig og lager seg selv, nesten! 🍊🍰

Flere personer som sitter rundt et bål

​​​​​​​Legg en hyttetur i skogen under treet 🏠

Hyttetur er en super julegave til barnefamilier - og til nesten alle andre! I skogene rundt Oslo ligger det 42 ubetjente og to betjente DNT-hytter. Alle har sine særpreg; noen har skiløype frem til døren, noen ligger ved vann og har kano, noen er gamle og koselige, noen nye og koselige, noen har plass til hunden og noen har kort veg inn. 

 1. Bestill en av hyttene på hyttebestilling.dnt.no
 2. Skriv et hyggelig kort med en invitasjon
 3. Dra på hyttetur med en du er glad i πŸ₯°

Se våre hyttetips og finn en hytte som passer deg

Liten svartmalt hytte med mye snø på taket

​​​​​​​Legg en hyttetur ved sjøen under treet 🎁

Er du klar over at DNT Oslo og Omegn har flere DNT-hytter ved sjøen også? Syv ubetjente og en betjent. Noen er helårsåpne, andre ikke. Hva med ta en tur til den familievennlige hytta Bekkensten, som ligger vakkert til ved Bunnefjorden med 14 sengeplasser?

 1. Bestill en av hyttene på hyttebestilling.dnt.no
 2. Skriv et hyggelig kort med en invitasjon
 3. Dra på hyttetur med en du er glad i πŸ₯°

Se og bestill DNT-hyttene ved sjøen

Gul hytte som ligger ved sjøen. To personer i kajakk padler forbi

​​​​​​​Gi bort et kurs ❄️

Kanskje du kjenner noen som ønsker seg muligheten til å lære noe nytt? Hva med å gi bort en plass på et av våre mange kurs. 

Kursene kan for eksempel være:

Gi bort en tur i kajakk eller et årskort πŸŽ„

Dette er gaven til dem over 16 år. Har vedkommende våttkort, kan du gi bort et årskort på kajakkutleie. Årskort på kajakkleie passer perfekt til den kajakkfrelste som er medlem i DNT Oslo og Omegn. Årskortet kan brukes på alle anleggene og varer et kalenderår fra januar til desember. 

Her kjøper du årskort på kajakkutleie

​​​​​​​Gi bort et kafébesøk πŸŽ…

Skal du gi en julegave til en som er glad i å gå på kafé? Pakk inn et gavekort hvor du inviterer mormor, onkel eller barna dine med på en av våre koselige DNT-kafeer:

 • Ved sjøen - på den koselige Gårdskafeen på Breivoll Gård serveres nydelige baguetter, lun bakst og rykende varm kaffe. Med bare få meter å gå fra parkeringsplassen er den tilgjengelig for alle.
 • Midt i Nordmarka - kafeen på Kobberhaughytta har spesielt gode vafler. Bestyrer Erlend har en hemmelig oppskrift - fra sin bestemor! Nydelige med Heidalsost på :-) I vinter går dere på ski, eller til fots på brøytet veg.
 • Inne i Bærums skoger - ligger låvekafeen på Sæteren Gård hvor det dufter godt av kanelsnurrer og hjemmelaget suppe. Gå på ski eller til fots på brøytet veg ca to kilometer.  

DNT-hytter i Marka med servering

​​​​​​​Gi bort en DNT-tur 🎁

Dersom du ønsker å legge betydelig flere kroner i gaven, kan vi anbefale å gi bort en plass på en av våre organiserte DNT-turer i fjellet, en vintertur eller en sommertur.

 • Vinterturene er sortert på hytte-til-hytte turer, Randonée og toppturer, hundekjøring, turer med Barnas Turlag, med DNT ung Oslo og med DNT senior Oslo.
 • Sommerturene er fordelt på bl.a. singelturer, seniorturer, turer med Barnas Turlag og hytte-til-hytte turer.

Se alle turer og aktiviteter

Personer som går på fjell i vinterfjellet.

​​​​​​​Gi et gavekort fra Tursenteret i Storgata 3 πŸŽ„

Velkommen til Tursentrene i Oslo - her kan du handle gavekort på DNT Oslo og Omegn sine betjente hytter eller på friluftsvarer. Du velger selv et passende beløp, og mottakeren får en gave som blir til en friluftslivopplevelse! 

Se åpningstider i Tursenteret

De mest populære julegavene hos Tursenteret 🎁

 • Sitteunderlag i ull 
 • DNT-koppen, gjerne sammen med kaffefilterholder
 • Lakenpose i silke
 • Sengesett i silke
 • DNT-sokken
 • DNT-lue

Husk at du også kan handle julegavene på dntbutikken.no, der får du også 15% medlemsrabatt på nesten alle varer. 

En dame bak en kasse som hjelper en mann

Del artikkel:
Del på e-post

Se ogsΓ₯

Se aktivitetskalender
fellestur med dnt ung oslo til ringebufjellet
Se aktivitetskalender
Finn deg en hytte i Oslomarka
Skitur til Jørgenhytta, Krokskogen.
Finn deg en hytte i Oslomarka