Logo
Til DNT.no forside
Frivilligdagen Oksenøya 4.06.23

Frivillig i DNT Ung Oslo

DNT Ung Oslo er en selvstendig ungdomsorganisasjon som er drevet av, for og med ungdom. Lyst å lage turprogram? Bestemme hvordan DNT ung Oslo styres og utvikler seg? Lage fine plakater eller kule kajakkarrangement? Sjekk ut de ulike frivilligrollene våre her!

Publisert: 14. september 2023
Inspirasjon

Hvem kan bli frivillig i DNT Ung?

Alle som har interesse for friluftsliv og ønsker å bidra enten i Marka eller på fjellet, kan bli frivillig i DNT Ung Oslo. Vi har mange ulike tilbud til deg som frivillig, så alle er velkommen til å finne en oppgave som passer deg, din tid, og dine ferdigheter. 

Se neders hvilke aktiviteter du kan egasjere deg i som frivillig.

Hvordan bli frivillig i DNT Ung?

Nye frivillige i foreningen melder interesse ved å registrere seg i vårt frivilligsystem. Etter du har registert deg vil du få en oversikt over datoer for intromøte for nye frivillige. På møtet vil du få informasjon om foreningen, de ulike frivilligrollene og hvor det er muligheter og behov for nye frivillige akkurat nå. Etter intromøtet vil du bli kontaktet av en våre ansatte for å legge en plan for veien videre. 

Her kan du registrere deg som frivillig.

Trenger du hjelp til registrering? Se informasjon her.

Finn noe som passer deg

Det finnes utrolig mange gode grunner til å bli frivillig i DNT ung Oslo. Ikke bare får du muligheten til å skape og dele opplevelser sammen med andre friluftsinteresserte, men du får også muligheten til å utvikle din kompetanse innen ulike aktiviteter helt kostnadsfritt, delta på sosiale og faglige samlinger og enklere tilgang til våre hytter både i marka og på fjellet. 

Under kan du lese mer om de ulike frivilligrollene vi har. 

Klatregruppa

Klatregruppa planlegger og gjennomfører tirsdagsklatringer, klatrekurs, arrangerer klatreturer og har det gøy sammen. 

Har du gode ideer til klatretilbudet vårt eller lurer på hvordan du kan bli mer aktiv, ta kontakt med rådgiver DNT Ung: Iris Gjerland, e-post iris.gjerland@dnt.no

Gruppa består av aktive klatreinstruktører i DNT ung Oslo.

Buldregruppa

Buldregruppa planlegger og gjennomfører torsdagsbuldring og Frokostbuldring på Friluftshuset, samt arrangerer utendørs buldreturer.

Har du gode ideer til buldretilbudet vårt eller lurer på hvordan du kan bli mer aktiv, ta kontakt rådgiver DNT Ung: Iris Gjerland, e-post iris.gjerland@dnt.no

Gruppa består av aktive buldreveiledere i DNT ung Oslo.

Kajakkgruppa

Kajakkgruppa planlegger og gjennomfører Torsdagspadling fra Friluftshuset på Sørenga hver torsdag ettermiddag hele padlesesongen fra mai til september for medlemmer i DNT ung Oslo. Turene varer vanligvis noen timer og går gjerne til Hovedøya eller oppover Akerselva.

Gruppa består av ivrige kajakkpadlere som ønsker å lede turer for andre. Eneste kravet er at du har tatt grunnkurs og kjenner deg trygg i kajakk og ledelse i en gruppe. Har du flere spørsmål om kajakkgruppa og grunnkurs? Ta kontakt med rådgiver fjord, Juel Victor!

OsloOnsdag

OsloOnsdag er et nærmiljøtilbud som navnet tilsier hver onsdag ettermiddag hele året rundt, med unntak av skoleferier. Turen starter ved Tigerstatuen på Jernbanetorget og går til ulike steder i Osloområdet. Ønsker du å lede andre på kjente og kjøre turer i nærmiljøet? Ta kontakt med rådgiver rådgiver DNT Ung: Iris Gjerland, e-post iris.gjerland@dnt.no

Gruppa består av turledere, nærturledere og entusiastiske og turglade ungdommer som ønsker å ta med andre på tur i hverdagen.

Torsdagshangout

Annenhver torsdag står DNT ung Oslo ansvarlig for å skape liv på Friluftshuset. Aktivitetene består av spennende foredrag og workshops med alle temaer innen friluftsliv og natur. Høres dette gøy ut? Bli med da vel?!

Gruppen består av engasjerte ungdommer som liker å skape gode sosiale møteplasser.

Har du innspill? Ta kontakt med rådgiver rådgiver DNT Ung: Iris Gjerland, e-post iris.gjerland@dnt.no

Fotogruppa

Fotogruppa er for de som er interessert i innholdsproduksjon og som liker tur/friluftsliv. Man kan få muligheten til å bli med på turer og aktiviteter for å ta bilder og eller lage videoinnhold og some-innhold.

For mer informasjon om dette tilbudet kontakt kommunikasjonsrådgiver, Jasemin Folvik.

Styreverv

DNT ung Oslos styre består av medlemmer mellom 13-30 år. Styret har 8 møter i året og et helgeseminar, og styrer organisasjonene gjennom å prioritere aktiviteter, prosjekter og investeringer. Arbeidsmålet er å få flest mulig unge ut på tur og interessert i uteaktivteter. 

Styreverv blir lyst ut i januar og nye styremedlemmer blir valgt inn ved årsmøtet i mars. 

Lyst å søke? Meld din interesse til ung.oslo@dnt.no.

Årsmøtet

Årsmøtet er en årlig medlemssamling i mars. Da arrangerer vi både en artig aktivitetshelg og gjennomfører årsmøtet. Årsmøtet er det møtestedet der organisasjonen velger et nytt styre for DNT ung Oslo, går gjennom økonomien og ser på hva vi fikk til i året som var.  

Årsmøtet er noe av det som gjør DNT ung Oslo til en demokratisk organisasjon = du som vanlig medlem er med å påvirker hva vi skal være og hvordan vi utvikler oss!

ALLE medlemmer i DNT ung Oslo er velkommen til Årsmøtet! 
Spørsmål om årsmøtet? Ta kontakt på ung.oslo@dnt.no.

Del artikkel:
Del på e-post

Se også

Se aktivitetskalender
Dølerud, Østmarka
Se aktivitetskalender
Finn deg en hytte i Oslomarka
Røyrivannskoia og Stallen i Østmarka.  Røyrivannskoia og Stallen i Østmarka. Kan nås med kano fra Losby.
Finn deg en hytte i Oslomarka
Om DNT Ung Oslo
Om DNT Ung Oslo
Se DNT Ung
Kommunikasjonsprosjekt DNT ung 2019. Arman Surizehi og Kristine Bremnes går Besseggen fra A til Å.
Se DNT Ung