Logo
Til DNT.no forside
Bilder tatt på Vinjerock 2022.

Om DNT Ung Oslo

DNT ung Oslo er for deg mellom 13-30 år som liker friluftsliv og natur. Vi arbeider for å skape gode friluftsaktiviteter som er sosiale, gir mestringsfølelse og gode opplevelser.

Publisert: 14. september 2023
Om DNT

Oppgaver

DNT Ung Oslo er en selvstendig organisasjon og har et eget ungdomsstyre bestående av åtte medlemmer (13-30 år). Styret og våre forskjellige aktivitetsgrupper på kajakk, klatring, buldring og tur er satt sammen av helt vanlige medlemmer som har lyst å gjøre en innsats som frivillige. De frivillig lager våre aktiviteter og påvirker hvordan organisasjonen utvikler seg.

Det daglige arbeidet blir tatt hånd om av DNT Ung Oslos egen administrasjon som følger opp de frivillige, tur- og kursprogrammet, organisasjonens strategi og økonomi og ikke minst morsomme samarbeidsprosjekter. DNT Ung Oslo er ungdomsorganisasjonen under DNT Oslo og Omegn, og en del av den store organisasjonsfamilien Den Norske Turistforening.

Medlemskap og støtte 

Hvorfor bli medlem?

Nå du er mellom 13 og 25 år, bor i Oslo og melder deg inn i DNT blir du med i DNT Ung Oslo. Som medlem får du rabatter på 530 hytter i hele Norge, turer, kurs og aktiviteter i regi av DNT. Du får rabatt i butikkene våre i Storgata 3 og på Friluftshuset på Sørenga, og muligheten til å bestille gratis turveiledning. 

DU som medlem er vår viktigste bidragsyter. Medlemskontingenten DIN går til å drive DNT Ung Oslos programtilbud med turer, kurs og arrangementer. Du er også med å støtte opp om DNTs arbeid med hytter, merking og vedlikehold av stier, naturvern og organisasjonens arbeid for et sterkt og miljøvennlig friluftsliv.

Ikke bostedsadresse i Oslo?

Har du ikke bostedsadresse her, men vil være med kan du ringe til DNT sentralt, ha medlemsnummeret ditt klart og be om å flytte medlemskapet ditt til DNT Ung Oslo. Da får du raskt tilgang på informasjon om våre vinter- og sommerprogram, og ikke minst hvor du kan være med som frivillig og bli kjent med nye folk.

Telefonnummer til DNT sentralt er: 40 00 18 68

Våre støttespillere

I tillegg til medlemskontingenten, er DNT Ung Oslo heldige og mottar støtte fra:

  • Oslo Kommune gjennom "Tilskuddsordning for barne- og ungdomsorganisasjoner " får DNT Ung Oslo driftsstøtte til daglig drift. Det vil si midler til administrasjon. Det for å sikre god kvalitet og kontinuitet for aktivitetstilbudet og frivilligheten, og på oppfølging av alle våre frivillige, turledere og instruktører. Vi får også prosjektstøtte fra kommunen til vår nasjonale turdag for 8. klassinger OPPTUR.
  • Akershus fylkeskommune gir støtte til noe drift og særlig gjennomføring av OPPTUR.
  • Frifond er støtte fra Kulturdepartementet som blir forvaltet av LNU - Norges barne- og ungdomsorganisasjoner. DNT Ung Oslo søker via DNT Ung sentralt om midler til aktivitet. Formålet å skape et lett tilgjengelig friluftslivtilbud for dere mellom 13-26 år, både med tanke på bredde i aktivitet og prisen på arrangementene våre.

 

Del artikkel:
Del på e-post

Se også

Se aktivitetskalender
Dølerud, Østmarka
Se aktivitetskalender
Finn deg en hytte i Oslomarka
Røyrivannskoia og Stallen i Østmarka.  Røyrivannskoia og Stallen i Østmarka. Kan nås med kano fra Losby.
Finn deg en hytte i Oslomarka
Se DNT Ung
Sommer 2019.
Se DNT Ung