Voksenstruggles sine 5 beste tips til barnefamilier på tur
DNT og jeg ønsker det samme - få flere barnefamilier med ut på tur. Gode naturopplevelser trenger nemlig ikke å innebære masse planlegging eller utstyr, det er utrolig hvor mye turglede man klarer å pakke med i en sekk på ryggen. Se tipsene lenger ned!
Kristin Helland, bedre kjent som @voksenstuggles deler daglig sine ‘struggles’ til sine nesten 100.000 følgere på Instagram. Mange barnefamilier kan kjenne seg godt igjen i ulike situasjoner, og en av de tingene som kan være en ‘struggle’ er dørstokkmila for å gå på tur!
-Alle foreldre kjenner seg igjen i alt kaoset med å pakke mens ungene løper rundt, men når man først kommer seg ut, da er det fort glemt. Men man skal ikke kimse av noen gode tips for å gjøre det litt mer smidig, og det er her jeg har kunnet bidra, smiler Kristin lurt.
-Bruk nærmarka!
Kristin og familien elsker å være mye ute i marka, og blir inspirert til nye turer gjennom DNT sine fine tips til turer: -I en hektisk hverdag er det lett å glemme at det er utrolig mye å utforske i Oslomarka. Her i denne artikkelen, 10 tips til gratis ting å gjøre med barn i Oslo, har du masse spennende turer som er lette å ha med barna på.
-Gratis å låne utstyr av BUA
-Hvis det er turutstyret som stopper for turmulighetene, så er BUA helt fantastisk - her kan hele familien låne utstyr som sykler, fiskestenger, telt og så videre. Sett av en søndag eller planleggingsdag på skolen til å gå turer. Det anbefales!
Hvordan det gikk på tur kan du se herđ
5 tips til barnefamilier på tur
-
Planlegg i god tid
Det er mer enn nok kaos å skulle kle på, motivere og administrere små mennesker før dere skal avgårde på tur, så spar deg litt stress-svette ved å pakke og legge en plan for turen dagen eller kvelden før. Spontane turer er også helt supert, men da må man regne med litt mer kaoskontroll før man kommer seg ut. Planlegg der du kan. -
Snacks, mat og drikke
Små superhelter kan plutselig få knekken. Før du vet ordet av det, spreller de på bakken, eller har blitt små gele-mennesker. Da er det veldig lurt å ha nok snacks, mat og drikke på lur. Kanskje det kan hjelpe å fortelle at eplebiten har magiske krefter? Eller kanskje drikken har fått trollpulver i seg som gir energi til små føtter? Bruk fantasien. -
God tid til oppdagelser og undring
Tenk over hva som er målet med turen. Barn er som regel mest opptatt av det som skjer underveis på turen, og vi voksne har nok godt av å senke tempoet litt slik at vi skaper rom for oppdagelser, utforsking og undring underveis. Finner vi noen dyr eller insekter på veien? En kul pinne eller stein? -
Inkluder barna i aktiviteter
Det skaper mye mestringsfølelse og glede hvis barna opplever at de kan bidra, og at vi voksne viser at vi setter pris på at de hjelper til med for eksempel:
đ„ Hjelpe til med å lage bål
đĄïž Spikke grillspyd
đ« Sanke ved eller plukke bær
đïž Sette opp telt, hengekøye eller gapahuk -
Sosialt - inviter med andre på tur
Barn synes ofte at det er ekstra stas og ikke minst motiverende hvis de får ha med seg en venn på tur, eller man kan for eksempel invitere med en annen familie. Kanskje dere har en ensom nabo som hadde blitt glad for en turinvitasjon? Eller kanskje man kan låne naboens hund? Uansett, så er turopplevelser en super måte å inkludere andre, skape opplevelser og dermed vise omsorg for mennesker rundt oss.