Logo
Til DNT.no forside
Barnas turlag med familicamp på Sota sæter i Juli 2015.

Bli frivillig i Barnas Turlag

Å være frivillig i Barnas Turlag er givende, gøy og enkelt! Bli med å gi barn og foreldre nære, trygge og fine friluftsopplevelser i Oslo og Akershus.

Publisert: 27. september 2023
Inspirasjon

Vi trenger deg med på laget! Har du interesse for friluftsliv og lyst til å dele denne interessen med barn i ditt lokalmiljø? Da er Barnas Turlag noe for deg! 

Vi hjelper deg med å komme i gang. Det er enkelt og lett å være frivillig for oss. Vi sørger for at du har alt du trenger for å skape en hyggelig stund ute med dine egne barn og barn i nærmiljøet ditt.link til skjema

Kosebamseturer, kveldsmatturer og ha masse fin kvalitetstid ute - det er det det handler om. Som frivillig i Barnas Turlag kan du være med å skape et godt og trygt miljø, et inkluderende felleskap sammen med egen og andres familie. 
Bytt ut noe av skjermtiden med tid ute i frisk luft! Det er en investering du ikke vil angre på. 

 
LES OGSÅ: Slik ble Eirik hektet på å være frivillig i Barnas Turlag

barn og voksen som spiser matpakker i skogen
Livet er best ute - bli med å dele gleden for det enkle friluftslivet med barn i ditt nærmiljø du også! 

Vanlige spørsmål & svar om å bli frivillig i Barnas Turlag Oslo: 

Hva skal til for å bli frivillig i Barnas Turlag?

Først og fremst: et ønske om å bidra. Vi finner oppgaver til deg ut fra din bakgrunn og ønsker. Hos oss kan du få kurs og opplæring om du trenger det for å kjenne deg trygg i rollen som frivillig.  

Alle som skal bidra på jevnlige turer og overnattingsturer, må levere forenklet politiattest. Vi hjelper deg med hvordan du går frem for å søke om dette. 

Foreldre er selv ansvarlige for egne barn på Barnas Turlag-turer. Det viktigste er at du har lyst til å ha det gøy sammen med andre barnefamilier ute på tur! 

 Jeg kan bare bidra i helgene, kan jeg fortsatt være frivillig? 

Absolutt! Barnas Turlag har primært turer i helgene, så vi har størst behov for frivillige da.  

Jeg jobber turnus og/ eller er utenfor arbeidslivet og kan tenke meg å bidra på dagtid på hverdager. Hvilke muligheter finnes? 

Vi har noen arrangement som foregår på dagtid i hverdagen. Dette gjelder spesielt tilbud for barnehager og skoleklasser. Meld din interesse for en uformell prat så finner vi oppdrag som kan passe for deg. 

Må jeg gå på kurs for å bidra? 

Alle frivillige må ta vårt digitale Ambassadørkurs. Kurset er gratis. Dette tar ca 1,5 time å gjennomføre via pc/ipad/telefon, og du velger selv når du vil gjøre dette. 

Aktivitetslederkurs
Om du ønsker tips og ideer til leker og aktiviteter for barn ute i friluft tilbyr vi Aktivitetslederkurs gratis. Dette er et praktisk kurs rettet mot dere som ønsker påfyll og inspirasjon rettet mot barn og friluftsliv. Kurset tilbys ca 8 ganger i året sentralt i Oslo-området. Dersom dere er 10 deltakere i deres lokale Barnas Turlag eller Turboklubb som ønsker å delta på kurset så kan vi sette opp kurset der dere bor. 
 
Grunnleggende Turlederkurs
Dersom du skal lede overnattingsturer må du har Grunnleggende turlederkurs. Dette kurset tar en helg å gjennomføre og er gratis. 

Gratis kajakk- og kanokurs
Som frivillig i Barnas Turlag kan du også ta kano- og kajakkurs, og alle våre kurs i turlederstigen gratis. Det hender også at vi setter opp egne vannaktivitets- eller turlederkurs i helger der du kan ta med egne barn. 
 

Hvor mye tid må jeg bruke som frivillig? 

Du velger selv hvor aktiv du ønsker å være. Noen leder 1-2 turer i løpet av året, og andre har ansvar for ukentlige Turboklubber. Dette bestemmer du selv.  

Hvilke goder har dere til de frivillige?

Vi håper du først og fremst ønsker å være frivillig for å bidra til gode naturopplevelser for barn. Samtidig ønsker vi blant annet at dere snakker varmt om våre hytter. Alle aktive frivillige i DNT tilbys derfor gratis overnattinger på alle DNT Oslo og Omegn sine selv- og ubetjente hytter, og inntil 5 overnattinger (losji) på foreningens betjente anlegg. 

Som aktiv turleder får du også gratis kurs, dekket alle dine utlegg, forsikring om det skulle skje noe på turen, rabatter i vår butikk, gratis samlinger og profiltøy (DNT-vest). 

Jeg vil gjerne ha med barnet mitt på turene jeg leder. Går det greit? 

Selvfølgelig! De fleste av våre frivillige har barn i alderen 0-12 år, men vi har også både besteforeldre, friluftsivrige og andre varme frivillige som bidrar uten egne barn. 

 Må jeg være medlem i DNT for å være frivillig? 

Nei, det må du ikke. Men hyggelig om du vil støtte oss og det arbeidet vi gjør. 

Barn og voksen som leser bok ved bål.
Barndomsminner skapes. Bålkos og eventyrstund for de minste.  
Del artikkel:
Del på e-post

Se også

Se aktivitetskalender
Dølerud, Østmarka
Se aktivitetskalender
Finn deg en hytte i Oslomarka
Røyrivannskoia og Stallen i Østmarka.  Røyrivannskoia og Stallen i Østmarka. Kan nås med kano fra Losby.
Finn deg en hytte i Oslomarka