Logo
Til DNT.no forside
Rundtur Jotunheimen vest, Fondsbu - Olavsbu - Skogadalsbøen - Fondsbu

Din turleder på DNT-tur

Når du melder deg på en tur i fjellet med DNT, skal du vite at du har med trygge, inspirerende turledere hele veien.

Publisert: 19. oktober 2023
Om DNT

Trygge turledere

Turlederne har mye fjellerfaring i tillegg til turlederkurs som gir nødvendig kompetanse for å lede grupper trygt i fjellet. 

Turlederne er frivillige og gjør turlederoppdraget med glede. De deler gjerne sin egen friluftsglede og - erfaring med deltakerne og ønsker av hele sitt hjerte at alle blir inspirert til å ta turen til fjells igjen og igjen.

Våre turledere har god kunnskap om DNT og DNTs visjoner og arbeid. De fleste av våre turledere har også gått i mange fjellområder og har helt sikkert tips og ideer til hvor neste tur bør legges.

Underveis på turene vil dere også får gode råd om pakking og turutstyr og -klær. 

DNT setter stor pris på turledernes lojalitet og turglede og at de gang på gang, år etter år,  kommer tilbake for å lede en ny tur.

Turlederutdanning i DNT

Turlederne har gjennomgått en turlederstige, med forskjellige kurs som bygges på en etter en, og som til slutt gir den nødvendige kompetansen for å lede sommerturer, vinterturer og forskjellige kurs. DNT Oslo og Omegn har et godt kurstilbud til sine turledere og gir tilbud om videretuvikling og inspirasjonsfordrag jevnlig. 

Turledermiljøet i DNT er stort og godt, og gjør at de finner mye glede og inspirasjon i å lede turene.

Turlederstigen

DNT Ambassadør

DNT Ambassadør: Ambassadørkurset er første trinn i turlederstigen, og er obligatorisk for alle turledere. Ambassadørkurset gir en innføring i DNT, kjernetilbud og verdier.

Grunnleggende turlederkurs

Grunnleggende turlederkurs: Som grunnleggende turleder er du kvalifisert til å lede turer i lavlandet på sti og vei, hovedsakelig på sommerstid. 

Sommer-turlederkurs

Sommer-turlederkurs: En sommerturleder i DNT kan ta med seg et turfølge på fjellet i sommerhalvåret, også i krevende terreng. Turene arrangeres gjerne med overnatting på DNT-hytter.

Vinter-turlederkurs

Vinter-turlederkurs: En vinterturleder i DNT kan lede turer på høyfjellet i vinterhalvåret, også i krevende terreng.  

Slik blir turen til

Det er en omfattende prosess å produsere nye turer i fjellet, og våre hytte-til-hytte-turer blir til etter etterspørsel og tilbakemeldinger fra deltakere, turledere, bestyrer og andre fjellfolk administrasjonen holder kontakt med.

Deretter legges alle turene ut til våre turledere som søker på den turen/de turene de ønsker seg aller mest. 

Det vil i turbeskrivelse, på nett, ikke komme fram hvem som er turleder på turen - både fordi vi ikke alltid har fått turleder på plass eller fordi det kan bli endringer underveis. 

1-2 uker før turstart vil deltakerne motta et velkomstbrev, der det bla. vil bli opplyst om hvem som er hovedturleder på din tur, og med turleders kontaktinformasjon. Da kan du gjerne ta kontakt med turleder om du ønsker det.

Det er fremdeles adminstrasjonen i den lokale foreningen som kan svare på praktiske spørsmål om turen før turen starter.

Ofte tar turlederne direkte kontakt med sine deltakere i forkant av turen.

Turleder mottar før turstart en deltakerliste, slik at han/hun blir informerte om spesielle behov eller ønsker deltakerne har under turen. Det er derfor viktig at alle som har informasjon om seg selv det er viktig at turleder kjenner til, gir opplysninger om dette. 

Vi håper du får en fin tur med dine turledere og deltakere.

Del artikkel:
Del på e-post

Se også

Se aktivitetskalender
Dølerud, Østmarka
Se aktivitetskalender
Finn deg en hytte i Oslomarka
Røyrivannskoia og Stallen i Østmarka.  Røyrivannskoia og Stallen i Østmarka. Kan nås med kano fra Losby.
Finn deg en hytte i Oslomarka