Logo
Til DNT.no forside
Til DNT Indre Østfold
En rød hytte med hvite karmer og en rød låve.
Hus

Hytter og gapahuker i Indre Østfold-regionen

DNT Indre Østfold har i dag 3 ubetjente DNT hytter og 3 gapahuker i Indre Østfold-regionen. Alle hyttene er helårsåpne, og plass bestilles på forhånd. Både medlemmer og ikke-medlemmer i DNT kan overnatte på hyttene, men du må være medlem for å deponere på nøkkel.

Våre hytter

Arnbjørnrud

Arnbjørnrud ligger i vakre Trømborgfjella, med en stor og god terrasse mot kveldssola og med utsikt over Søndre Bustein – perfekt for å nyte skogens ro. Her finner du et fantastisk turområde og flere fine vann med gode fiskemuligheter. Hytta har tre 4-manns rom og på det ene rommet (Kjelen) er det tillatt med hund. Arnbjørnrud er også attraktiv for de som ønsker å gå fra hytte til hytte.

Frøne

Frøne er en gammel husmannsplass som ligger i Rakkestad, med blåmerka stier rett inn i hjertet av vakre Fjella. Stedet egner seg svært godt for barnefamilier, arrangementer og for de som ønsker å gå fra hytte til hytte. I første etasje og i sanitærhuset er det lagt til rette for funksjonshemmede, les mer under fanen «Tilgjengelighet» på UT.no. Herfra er det kort vei til flere fine vann med gode fiskemuligheter. I sesong er det to kanoer til utlån, liggende oppe ved Frønesjøen, for dem som overnatter på hytta. 

Haukenestårnet

Haukenestårnet er et av kun to bevarte branntårn i tre i Norge og ruver med sin helt spesielle form i naturen på Rømskog. Tårnet ble benyttet som branntårn fram til 1975, men er nå en DNT-hytte du kan overnatte i. Hytta leies ut som en enhet. 

DNT nøkkelen

Våre hytter er låst med DNTs standardnøkkel. DNTs standardnøkkel passer til over 550 DNT-hytter over hele Norge. Du kan deponere nøkkelen mot et depositum på 100 kroner og så kan du ha nøkkelen så lenge du er medlem. Du får pengene i retur ved tilbakelevering av nøkkelen. 

Lokalt kan du deponere DNT-nøkkelen på DNT Indre Østfolds kontor i Askim, eller hos Intersport Mysen og Intersport Askim.

Våre gapahuker

Store Tjæra

Les mer på UT.no
Les mer på UT.no

Gapahuken Store Tjæra ligger i Rakkestadfjella, ikke langt fra grensen til Trømborgfjella. Her er det overnattingsplasser til 8 personer inne og 3–4 personer ute. Bålpanne med grillrist og kaffekjele. Lett tilgang til vann, tørr ved og en enkel do.

Stortjern

Les mer på UT.no
Les mer på UT.no

Gapahuken Stortjern ligger fint til ved Stortjern i Båstad, tett på Trøgstadstien som er merket og skiltet mellom Grorudfjell i nord og Torpertjern i sør, totalt ca. 27 km. Her er det overnattingsplasser til 3–4 personer inne og et veldig fint område ute å overnatte i hengekøyer eller under åpen himmel. Det er bålplass med lett tilgang til vann og en enkel do.

Vardebu

Les mer på UT.no
Les mer på UT.no

Gapahuken Vardebu ligger ved Blestjern i Trømborgfjella, på blåmerket sti mellom Nordre- og Søndre Stange Varde. Her er det overnattingsplasser til 3–4 personer, lett tilgang til vann og en enkel do.

 

Se også

Bli frivillig i DNT Indre Østfold
Bli frivillig i DNT Indre Østfold
Bli medlem
Nydelige Trollfjordhytta ligger på grensen mellom Vesterålen og Lofoten. Turen opp til hytta går fra Austpollen innerst i Trollfjorden.
Bli medlem
Aktivitetskalender
Aktivitetskalender