Logo
Til DNT.no forside
Et vann i skogen

DNT hytter i Østfold

Ønsker du å nyte noen dager ved et vann, dra på familietur eller bare ønsker fred og ro – ta en overnatting og opplev de fine områdene Østfold har å by på. I Østfold finner du 7 ubetjente DNT-hytter, som er åpne hele året og låst med DNTs standardnøkkel.

Publisert: 01. juli 2024
DNTs tilbud

Arnbjørnrud, Fjella i Indre Østfold

Arnbjørnrud ligger i vakre Trømborgfjella, med en stor og god terrasse mot kveldssola og med utsikt over Søndre Bustein – perfekt for å nyte skogens ro. Her finner du et fantastisk turområde og flere fine vann med gode fiskemuligheter. Hytta har tre 4-manns rom og på det ene rommet (Kjelen) er det tillatt med hund. Arnbjørnrud er også attraktiv for de som ønsker å gå fra hytte til hytte.

Budalsvika, Aremark

Nederst på Grensesømmen ligger hytta Budalsvika, kun ti meter fra svenskegrensen og med Tresticklan nasjonalpark og Lundsneset naturreservat rett utenfor hyttedøra. Det er overnattingsmuligheter i både hovedhuset og i uthuset (overnatting i uthuset er beregnet for sommerhalvåret da det ikke er fyringsmuligheter der). 

Ertekroken, Ertemarka i Halden

Ertekroken ligger sentralt plassert i det populære turområdet Ertemarka, øst for Halden sentrum. Hytta er perfekt for turgåere som ønsker å benytte seg av det vidstrakte stinettet øst og sør i Halden kommune. Området rund hytta passer godt til bruk av telt og hengekøyer, og det er opparbeidet bålplass. Fra Ertekroken er det mulig å gå videre til DNT-hytta Budalsvika (22 km på godt merket sti).

Haukenestårnet, Rømskog*

Haukenestårnet er et av kun to bevarte branntårn i tre i Norge og ruver med sin helt spesielle form i naturen på Rømskog. Tårnet ble benyttet som branntårn fram til 1975, men er nå en DNT-hytte du kan overnatte i. Hytta leies ut som en enhet. 

* Rømskog var tidligere en kommune i Østfold, men er slått sammen med Aurskog-Høland kommune og er dermed en del av Akershus. Vi har tatt med Haukenestårnet i denne oversikten fordi Rømskog er en del av området til DNT Indre Østfold, samt at tårnet eies og driftes av DNT Indre Østfold.

Frøne, Fjella i Rakkestad

Frøne er en gammel husmannsplass som ligger i Rakkestad, med blåmerka stier rett inn i hjertet av vakre Fjella. Fra hytta er det kort vei til flere fine vann med gode fiskemuligheter. I sesong er det to kanoer til utlån, liggende oppe ved Frønesjøen, for dem som overnatter på hytta. Stedet egner seg svært godt for barnefamilier, arrangementer og for de som ønsker å gå fra hytte til hytte. Første etasje og toalettet er tilrettelagt for funksjonshemmede, les mer under fanen «Tilgjengelighet» på UT.no.

Ravnsjøhytta, Svinndal i Våler

Ravnsjøhytta ligger vakkert til ved Ravnsjø i Svinndal. Hytta ligger ved supre turstier og med vakker utsikt utover innsjøen. I sesong er det tilgang på robåt og kano ved hytta (disse er tilgjengelig for medlemmer med DNT-nøkkel).

Østtorphytta, Sarpsborg

Østtorphytta ligger på et gammelt torp i skogen i Varteig. Hytta er lys og trivelig og har gode fasiliteter. Den er omgitt av velstelte gressplener, bålplasser og gapahuker. I åsen rett ovenfor hytta er det bygget en kjempefin klatreløype. Her kan store og små boltre seg. 

 

Hytte til hytte i Østfold

Visste du at man ikke trenger å reise til fjells for å gå hytte til hytte? Det er det fullt mulig å gjøre her i Østfold. I denne artikkelen finner du turforslag, hyttene og tips til turen!

Se turforslag, hyttene og tips
Se turforslag, hyttene og tips

Aktivitetsløypa på Østtorp

I åsen rett ovenfor Østtorphytta ligger aktivitetsløypa som består av to ulike klatreløyper med tilhørende gapahuker og bålplasser.

Les mer om aktivitetsløypa på Østtorp
Les mer om aktivitetsløypa på Østtorp
Del artikkel:
Del på e-post

Se også

Bli frivillig i DNT Indre Østfold
Bli frivillig i DNT Indre Østfold
Bli medlem
Nydelige Trollfjordhytta ligger på grensen mellom Vesterålen og Lofoten. Turen opp til hytta går fra Austpollen innerst i Trollfjorden.
Bli medlem