Friluftsliv i skolen

Naturen er en perfekt arena for læring, naturopplevelser og fysisk aktivitet! DNT legger til rette for skoleturer til fjells og i nærmiljøet, og vi har flere hytter som er spesielt tilrettelagt for skoleklasser.

Foto: Maria Johansen

Skolehytter

Ta med klassen på hyttetur! DNT har flere hytter over hele landet som er spesielt tilrettelagt for skoleklasser. Ta kontakt med medlemsforeningen som eier hytta for å få egen pris for skoleklasser.

Finn skolehytter på UT.no

OPPTUR

Hver vår inviterer vi landets 8. klassinger på tur! OPPTUR er en nasjonal turdag med flotte naturopplevelser, fysisk aktivitet og sosialt samvær uten fokus på konkurranse.

Mer om OPPTUR

Kurs for lærere

DNT tilbyr kurs i friluftsliv og uteskole for lærere og voksenpersonale i barnehager og SFO. Kursene er praktiske og fulle av ideer til uteaktiviteter.

Les mer om skolekursene og ta kontakt med oss for bestilling

Skoletilbud der du bor

Flere av DNTs medlemsforeninger har et tilrettelagt tilbud for skoler og barnehager og tilbyr blant annet friluftslivskurs, utleie av utstyr, råd og veiledning

Kontakt med våre lokale skoleansvarlige

Aktivitetsbok

Aktivitetsboka “Lek og lær” er full av ideer til læring og lek i naturen, og passer alle som har med seg barnegrupper på tur.

Les mer og se utvalgte aktivitetsforslag

Kjøp boka i vår nettbutikk

Lær om allemannsretten

På Salaby kan du finne gratis undervisningsopplegg om allemannsretten for grunnskolen.

Les mer

Annonse