Logo
Til DNT.no forside
barnehagebarn holder hendene i været

Turbotråkk - DNTs turdag for barnehager

TurboTråkk 17. september er et tilbud gjennom Den Norske Turistforening (DNT) der vi sammen med barnehagene legger til rette for en artig turdag for førskolebarna i barnehagene.

Det er barnehagene selv som gjennomfører dagen i eget nærmiljø og selvvalgt turområde. DNT sender materiell til dagen og har tips til gjennomføringen og ulike ressurser dere kan bruke (se lenger ned). 

TurboTråkk er ment for de eldste barna i barnehagen/ førskolebarna. Vi anbefaler at dere går en tur på 2-3 kilometer. 

TurboTråkk er støttet av Sparebankstiftelsen DNB. Så lenge vi har midler derfra, er det gratis å delta og alle som ønsker får tilsendt gratis materiell til dagen.

Påmelding til neste TurboTråkk

Årets TurboTråkk er tirsdag 17. september.

Meld på din barnehage ved å fylle ut dette skjemaet (lenke til Microsoft Forms)

Påmeldingsfrist: 15. juni- TurboTråkk er nå fulltegnet og de som mottar e-post om dette innen 21. juni har fått plass. 

Til dere som ikke har meldt dere på i tide:  

Husk at det ligger mye utskriftsvennlig materiell på nettsiden som gjør at dere gjerne må lage deres egen TurboTråkk i barnehagen likevel, men dere får dessverre ikke noe materiell tilsendt fra DNT. For å få registrert dere, setter vi pris på om dere likevel melder dere på via påmeldingslenken.

Lurer du på noe i forbindelse med Turbotråkk, ta kontakt: turbotraakk@dnt.no 

De 300 første barnehagene som melder seg på hvert år (nye påmeldte som ikke har deltatt før) får tilsendt en utstyrspakke bestående av:

  • Turbobamse (en per avdeling)
  • Banner (ett per barnehage)
  • Natursti (ett sett per barnehage)
  • "Lek og Lær"-boka
  • Diplom (til alle barna)
  • Turbingo (til alle barna)
  • Aktivitetshefte (ca. 10 eks. per avdeling) 

Vi er glade for alle barnehager som er med på nytt eller med for første gang! Det er viktig at alle barnehager som har vært med før, gjenbruker banneret, Turbo-bamsen, naturstien og boka dere allerde har fått tilsendt. Nye aktivitetshefter, diplomer og turbingo sendes til alle, også barnehager som har vært med før.

To barn med turbingoark i naturen
Turbingo er populært! Se mer under

Vi håper alle deltakere får en spennende tur ut i nærmiljøet, gjerne med innlagt matpause, eventyrstund og Turbodans! 

Ressurser til bruk

Under har vi samlet informasjon om noen ressurser som enten sendes til barnehagen eller kan lastes ned til bruk.

turbotråkk-diplomer
Dette er diplomet og en av arkene i naturstien (se under)

Diplom

Her er diplom dere kan gi til barna etter turen. Det er mulig å skrive barnets navn på diplomet om ønskelig. Vi sender ferdig opptrykte diplomer til barna i barnehagene som melder seg på innen fristen hvert år.  Ved behov kan du laste ned diplomet her

Natursti

Barnehager som melder seg på for første gang, får natursti tilsendt (Vi håper dere andre har tatt vare på den fra i fjor). Heng den opp i forkant i løypa dere skal gå, og snakk om og løs oppgavene underveis. Eventuelt kan dere ta den opp i pausene og bruke den som utgangspunkt for en prat med barna.  Du kan ved behov laste ned naturstien her

Turbo-bamse

La Turbo bli deres nye turmaskot! Det kommer én bamse til hver påmeldte avdeling som ikke har vært med før. Turbo er Barnas Turlags maskot, og er en blå fjellrev. Turbo vil alltid på tur! Hva med å gjemme han langs stien/i skogen i et gitt område og la barna lete etter avdelingens nye turkompis? Kanskje Turbo kan gå på rundgang og få være med barna hjem? Da kan barna fortelle hva han har vært med på siden sist. (Husk at han er glad i å være på tur) 

Turbo i lyngen
Vi sender én bamse til hver påmeldte avdeling som er med for første gang

Turbingo

Turbingoen er et ark som barna kan ha med på tur, og krysse ut etter som de oppdager ting ute som samsvarer med illustrasjonene på kortet. Hvem er den første til å finne fem ting? Eller ti? Kanskje noen klarer hele brettet? Vi sender ferdig opptrykte turbingoer til de 300 første barnehagene som melder seg på. Turbingoen sendes til alle uavhengig av om dere har vært med før eller ikke. Du kan også laste ned Turbingo her

Aktivitetshefte

Alle barnehagene som melder seg på får en bunke av Turbos aktivitetshefte. Det inneholder alt fra enkle rebuser, sudoku og kryssord, til fargeleggingssider og tips til oppskrift på pinnebrød og tips til pakking av sekken. Heftet kan brukes både i forkant  og etterkant av turen som en litt rolig inneaktivitet for de eldste barna. 

Boka "Lek og lær"

I denne boka finner dere forslag til leker og aktiviteter, noen enkle oppskrifter til mat på bål og generelle tips til dere som vil ta med barn ut på tur. Vi sender en bok til hver avdeling som er med for første gang. Les mer om boka i DNT-butikken

Fargeleggingsark 

Vi har laget noen fargeleggingsark av Turbo. Kanskje noe barna kan kose seg med i barnehagen på gråværsdager? Disse sendes ikke ut, men de ulike arkene kan lastes ned her:

Fargeleggingsark: Turbo maler T
Fargeleggingsark: Turbo aker
Fargeleggingsark: Turbo og musa
Fargeleggingsark: Turbo spiser

Lær Turbo-dansen og dans den i barnehagen! 

Hiv dere med i Turbo-dansen! Noe å gjøre som oppvarming til turen, kanskje? Hvis det er vanskelig å lære seg hele dansen, kan dere jo prøve å lære trinnene til refrenget? Ellers fungerer det flott med fri fantasidans! 

 

 

Del artikkel:
Del på e-post

Se også

Bli frivillig
Bli frivillig
Bli medlem
Nydelige Trollfjordhytta ligger på grensen mellom Vesterålen og Lofoten. Turen opp til hytta går fra Austpollen innerst i Trollfjorden.
Bli medlem
DNT i skole og barnehage
Turbotråkk 30. august 2022. Vi var med Haukedalsmyra Kanvas-barnehage i Åsane på tur til Torvfjellet.
DNT i skole og barnehage
DNTs tilbud til barnefamilier
Helt på bærtur i Romerikssåsen.  Finalister i fotokonkurransen. Sommer 2016. Familietur.
DNTs tilbud til barnefamilier