Logo
Til DNT.no forside
Bilder fra fjellferie 2019.

Opplev Snøhettatraversen - 71 grader nord opplevelsen

Snøhettatraversen er en spektakulær ryggtravers som ikke har de lange anmarsjene som du har i Jotunheimen.

Publisert: 19. januar 2024
Inspirasjon

Om Snøhettatraversen

Her er det klatring opp til grad 4+ og flere rappeller. Du går traversen fra øst til vest over fire 2000-meters topper, og begynner på hovedtoppen på Snøhetta (2 286 moh). Deretter går du videre til Midttoppen (2 278 moh). Fra denne er det rappell og klatring videre over Hettpiggen (2 261 moh) og til Vesttoppen (2 253 moh).

Turen i seg selv tar ca. 8-10 timer hvis du er i god fysisk form.

Snøhettatraversen med fører

Snøhettatraversen er ikke på programmet i DNTs aktivitetskalender i 2024, så om du ønsker å gå traversen med fører så anbefaler vi å ta kontakt med en privat aktør som kan tilby dette.

Opplev Dovrefjell

Med Snøheim som utgangspunkt kan du gå en rekke fine dagsturer i området - alt fra enkle, barnevennlige turer til krevende toppturer. I tillegg er hytta både et naturlig startsted og overnattingssted på en rundtur gjennom området.

Se flere turtips
Se flere turtips

Vil du bo hos oss i sommer?

Snøheim er DNT's storstue på Dovrefjell og hytta er sommeråpen. For noen år siden ble hytta bygget om til en moderne betjent turistforeningshytte med 80 senger. Hytta vår er vel verdt et besøk!

Bestill opphold
Bestill opphold
Del artikkel:
Del på e-post

Se også

Bli frivillig
Bli frivillig
Bli medlem
Nydelige Trollfjordhytta ligger på grensen mellom Vesterålen og Lofoten. Turen opp til hytta går fra Austpollen innerst i Trollfjorden.
Bli medlem