Til Liomseter
Liomseter
Hus

Om Liomseter

Liomseter er et flott utgangspunkt for både dagsturer og hytte-til-hytte-turer, og er et populært sted for hele familien. Hytta ligger sentralt plassert med turmuligheter i alle retninger, og egner seg ypperlig til å bo flere netter. Hytta er det naturlige startpunktet for turer i Langsua, og for langturer mot Jotunheimen. Herfra kan du begi deg ut i det omfattende nettet av selvbetjeningshytter i retning Sikkilsdalen og Jotunheimen.

I hjertet av Langsua

Liomseter ligger vakkert til i et gammelt seterlandskap, sentralt i Langsua Nasjonalpark - Gausdal Vestfjell. Liomseter har vært seter for gausdølene i lange tider. Etter hvert som turisttrafikken tiltok og setervegen ble for lang, ble DNT bedt om å overta hytta. I dag fremstår hytta moderne og solid, innredet i tradisjonsrik stil.

Fasiliteter

Hytta har totalt 49 senger, med 2-, 3-, 4-sengs rom. Rommene ligger hovedsaklig i andre etasje på hovedbygget. 

Det er aggregatstrøm på hytta. Dusj og vask finnes i kjelleren i hovedbygget. Liomseter har utedo, men en ganske hyggelig en. 

Hytta har sentralfyr med vannbåren varme. I tillegg finnes det to trivelige peiser, en i stua og en ved resepsjonen. 

Vi skal gjøre vårt beste for at DU skal få et trivelig og minnerikt opphold!

Ofte stilte spørsmål 

Er Liomseter et egnet sted for barnefamilier?

Det korte svaret er ja. På sommeren er det bilvei helt frem til hytta, og terrenget rundt er lettgått for små føtter, og store føtter med bæremeis/sekk. Området byr på rik natur, med gode fiskemuligheter og spennende turstier. På vinteren har man mulighet for både korte og lange turer, samt leke seg i området rundt hytta. Vi henter på snøscooter hvis ønskelig.  

Kan man telte på Liomseter?

Ja, det kan man. Når man slår opp telt inne på området til Liomseter kan man bruke hytta akkurat som om man bor der, bare at man sover ute i sitt eget telt. En fin måte å introdusere barna til teltlivet på. 

Telt skal settes opp på anviste plasser, så ta kontakt med betjeningen når du kommer. 

Kan man bestille arrangement på Liomseter?

Ja, man kan det, men dette må avtales på forhånd. Vi har hatt både 50 årslag,og markering av bryllupsdag i Liomseters åpningstid, men man kan også forhøre seg om mulighetene når hytta er stengt. 

Hva koster et opphold på Liomseter?

Prisene avhenger av medlemskap, alder og romtype. Les mer på siden om priser. 

Se også

Bli frivillig
Bli frivillig
Bli medlem
Nydelige Trollfjordhytta ligger på grensen mellom Vesterålen og Lofoten. Turen opp til hytta går fra Austpollen innerst i Trollfjorden.
Bli medlem